3 Aralık 2018 Pazartesi
Etsiz Kapuska Yemeği Tarifi
1 Aralık 2018 Cumartesi
Kış Çorbası Tarifi
Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane büyük havuç
- 7-8 tane ıspanak yaprağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 diş sarımsak rendesi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- Tuz ve karabiber
Kış Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yağla unu iyice kavurup sarımsak rendesini de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Suyu ekleyip un açılana kadar karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş havucu ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz.
- İnce doğranmış ıspanak yapraklarını ekleyip tuzunu ve karabiberini de ekleyip 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
AFİYET ŞİFA OLSUN
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 – 700 gr. patates
- 1 su bardağı sıcak süt
- 3-4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi (Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun) Tarifi Yapılışı
Sevgili hanımlar,
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
Patates pürenizi bu şekil denedikten sonra bir daha başka türlü yapmayacaksınız. Restoran usulü, tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet.
- Patatesler soyulur, yıkanır. Tencereye alınır. Bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Suyu süzülür ve sıcak olarak ezilir. Sıcak süt, tereyağı, tuz ve karabiber ilave edilir ve mixerle yüksek devirde karıştırılır. Sütün sıcak olduğundan emin olalım. Kesinlikle soğuk süt kullanmayalım. Gerekirse biraz daha süt ve tereyağı ilave edilebilir. Damak tadınıza göre ayarlayalım.
- İsteğe bağlı olarak servis ederken biraz daha tereyağı üzerine gezdirilir.
29 Kasım 2018 Perşembe
Ispanak Yemeği Tarifi
Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ispanak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
- Salçayı ilave edelim.
- Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.
- Yanında yoğurtla servis edelim, afiyet olsun…
28 Kasım 2018 Çarşamba
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 5-6 adet mantar
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Sosu İçin;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Körili Tavuk Mantar Sote (Kremasız Farklı Sosuyla) Tarifi Yapılışı
- Tavuğumuzu ortadan uzunlamasına kesiyoruz ve jülyen doğruyoruz tavamızı ocağa alıyoruz .
- Yağını koyup tavukları ilave ediyoruz .
- Biraz pişip suyunu saldıktan sonra mantarları da aynı şekilde jülyen doğrayıp içine atıyoruz .
- Suyunu salıp hafif suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz.
- Daha sonra yeşil biber ve kırmızı biberi de jülyen doğrayıp içine atıyoruz bir iki çeviriyoruz.
- Ayrı bir kapta sütü, köriyi, unu, tuzu, karabiberi karıştırıp tavuğumuzun üzerine kontrollü bir şekilde döküyoruz(bazı tavuk göğüsleri büyük veya küçük olabiliyor küçükse sos 3-4 yemek kaşığı artabilir yoğun olur aksi takdirde göz kararı ayarlabilirsiniz)
- Koyulaştığında altını kapatabilirsiniz. Afiyet Olsun
27 Kasım 2018 Salı
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet kırmızı biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- Kekik
- Pul biber
- Kekik
- Tuz
Köftesi için;
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2, 5 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte için yazılı olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp güzelce yoğurduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak buzdolabına kaldıralım.
- Patlıcanı alacaklı olarak soyup, küp küp doğrayalım ve acısı çıkması için tuzlu suda on beş yirmi dakika bekletelim.
- Bu arada bizde diğer sebzelerin hepsini küp küp doğrayıp fırın kabının içine alalım.
- Patlıcanların da suyunu sıkıp onuda fırın kabına koyalım.
- Sebzelerin üzerine baharatları ve tuzu döküp hepsini güzelce karıştıralım.
- Sosu için salçayı suyu ve sıvı yağı karıştırıp sebzelerin üzerine gezdirelim.
- Kıymayı dolaptan çıkartıp içinden küçük parçalar alarak elimizde yuvarlayalım ve sebzelerin arasına yerleştirelim.
- Yağlı kağıdı suda ıslatalım ve suyunu biraz sıkalım fırın kabının üzerine yanları da dahil her tarafını kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°de sebzeler yumuşayıp köfteler de pişince yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarması için on beş yirmi dakika daha kontrollü olarak pişirip fırından çıkartalım.
Yemeğimiz hazır kolay gelsin afiyet olsun
26 Kasım 2018 Pazartesi
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2- 3 dal brokoli
- 2- 3 dal karnabahar
- 1-2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam ıspanak(isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı domates sosu(yada 1 adet domates)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Sıcak su
Üzeri sosu için;
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi Yapılışı
- Sebzeler soyulup iri iri doğranır.
- Mercimek yıkanıp süzülür.
- Düdüklü tencereye bütün malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
- Kapağı kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca da altı kısılıp 15-20 dk kadar pişirilir.
- Süre sonu da pişip pişmediği kontrollü bir şekilde bakılır.
- Rondodan çekip birazda o şekilde kaynatın. Üzerine yağılı naneli sosunu ilave edip limonla servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
25 Kasım 2018 Pazar
Havuç Çorbası Tarifi
Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 tane patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Tuz
- Karabiber
- Dileyen bulyon kullanabilir
Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı
Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba:) Muhakkak denemenizi öneririm hem sağlıklı hem lezzetli;)
- Soğan, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayalım.
- Sıvıyağı tenceremize alıp soğanları üzerine ekleyelim.
- Pembeleşene kadar kavrulan soğana unu ekleyip bir kac dk kavurmaya devam edelim.
- Üzerine patates ve havucu ekleyip bir kaç tur karıştırıp sütü ekleyelim.
- Son olarak tuzunu ,karabiberini ekleyip suyunu koyalım.
- Kaynayan çorbamızı kontrol edip sebzeler yumuşadıysa altını kapatalım.
- Çorbamızı blenderda çekelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim.
Not; Süt kullanmak istemeyenler krema da tercih edebilirler.
Afiyet olsun
24 Kasım 2018 Cumartesi
Fırında Pratik Uskumru Tarifi
Fırında Pratik Uskumru Tarifi İçin Malzemeler
- 7 orta boy uskumru
Sosu için ;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 tutam karabiber
- Tuz
Fırında Pratik Uskumru Tarifi Yapılışı
- Balıkları yıkayarak iyice süzdürüyoruz.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp balıkların her tarafına gelecek şekilde buluyoruz.
- Üzerini streçleyerek dolapta 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. (İlk 20 dakikadan sonra alt üst ederek diğer taraflarının da kızarmasını sağlıyoruz. )
- Pişen balıkları salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz.
Buharda piştiği için çok lezzetli ve zahmetsiz bir balık.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Deneyeceklere afiyet olsun.
23 Kasım 2018 Cuma
Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi
Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köftelik Malzeme;
- 500 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 5-6 kaşık galeta unu (yada bayat ekmek içi )
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 çay kaşığı köftelik baharat yada.
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Garnitür malzemeler;
- 1 kavanoz iri bezelye
- 4 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı kimyon
Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi Yapılışı
Şahane tadı ile mükemmel bir yemek
- Yoğurma kabına soğan incecik küp küp minicik doğranır.
- Üzerine köfte için gerekli tüm malzeme eklenerek birbirine yedirilene kadar elde yoğrulur.
- Hazırlanan harçtan avuç içinde yuvarlak minik toplar yapılır ve büyük bir tavada orta ateşte bol yağda hafif kızarana dek çevrilerek kızartılır.
- Köftelerimiz bir peçete serilmiş tabakta hazır bekletilirken, biz büyük tenceremizin içerisine biberleri ve soğanımızı yemeklik minik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, daha sonra içine salça ilavemizi yapıp onuda kavurduktan sonra göz kararı kaynar su ilavesi yapalım, içerisine küp doğradığımız patatesleri de ekleyip beraber biraz pişirelim.
- Patatesler yumuşamaya başladığında ise kızarttığımız köfteleri tuzunu ve pul biberini katıp beş dakika kaynatalım en sona haşlanmış bezelyeleride ilave ederek tadını suyunu kontrol edip hep beraber pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
- Görüntü olarak ta tat olarak ta gerek misafirlerinize gerek sevdiklerinize sunacağınız gayet zengin içerikli bir akşam yemeği yanında pirinç pilavı ve cacıkla salatada olabilir ikram edebilirsiniz.
Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi
Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 soğan
- 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
- Tuz
Terbiyesi için :
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
Üzerine :
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvı yağ
- Pul Biber
- Nane
Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Mercimek güzelce yıkanır. Tencereye alınır. Üstüne küp doğranmış patates ve havuç eklenir. Soğan doğranır ilave edilir. Üstünü 2-3 parmak geçene kadar su eklenir. Havuçlar ve patatesler pişene kadar kaynatılır. Pişince blendırdan geçirilir. Kıvamı ayrandan biraz daha sulu olacak şekilde su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Un ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
Kaynayan çorbanın ateşi çok hafife indirilir. Çorbadan 3-4 kaşık terbiyeye eklenir, terbiye karıştırılır. Yine 3-4 kaşık terbiyeye alınır karıştırılır. Böylece terbiye açılır. Şimdi terbiye çorbaya ilave edilebilir. Yavaş ve çorba karıştırılarak terbiyesi eklenir. Kaynayınca da tuzu ilave edilir.
En son tereyağ ve sıvı yağ yakılır. Pul Biber ve nane yağda az döndürülür ve çorbaya sos olarak dökülür. İstenirse bu sos servis sırasında tek tek kasedeki çorbalara da konulabilir.
Afiyet şifa olsun.
Diğer taraftan terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Un ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
Kaynayan çorbanın ateşi çok hafife indirilir. Çorbadan 3-4 kaşık terbiyeye eklenir, terbiye karıştırılır. Yine 3-4 kaşık terbiyeye alınır karıştırılır. Böylece terbiye açılır. Şimdi terbiye çorbaya ilave edilebilir. Yavaş ve çorba karıştırılarak terbiyesi eklenir. Kaynayınca da tuzu ilave edilir.
En son tereyağ ve sıvı yağ yakılır. Pul Biber ve nane yağda az döndürülür ve çorbaya sos olarak dökülür. İstenirse bu sos servis sırasında tek tek kasedeki çorbalara da konulabilir.
Afiyet şifa olsun.
22 Kasım 2018 Perşembe
Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi
Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- Yarım su bardağından bir parmak fazla erişte
- 50 gram dana kıyma
- 7 su bardağı su
- Tuz
Köfte için ;
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Terbiyesi için ;
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Suyu tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz.
- Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurarak minik köfteler hazırlıyoruz.
- Haşlanmış nohut, mercimek, köfte ve erişteyi de ilave ederek 5-10 dakika birlikte pişiriyoruz.
- Terbiyesi için malzemeleri derin bir kasenin içine alıp çırparak hazırlıyoruz. (Benim kullandığım yoğurt katı olduğu için yarım su bardağı su ilave ettim. Sizin yoğurdunuz suluysa kullanmanıza gerek yok. )
- Çorbanın suyundan iki kepçe alarak terbiyeye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
- Terbiyesini yavaş yavaş çorbaya ilave ederek karıştırıyoruz.
- Kesilmemesi için kaynara çıkana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz.
- Küçük bir tavada üzeri için malzemeleri kızartıp servis kasesine aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Servise hazır.
21 Kasım 2018 Çarşamba
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük boy kabak
- 1 patates
- 1 soğan
- 1 küçük boy havuç
- 1 tane karanfil
- 2 haşlanmış didiklenmiş tavuk baget
- 5 kepçe tavuk suyu
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- 3 bardak sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 limonun suyu
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
Sebzelerimizi iri parçalar halinde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim. Tavuk suyunu ve 1 tane karanfilimizi de ekledikten sonra suyumuzu da ilave edip sebzelerimizin haşlanıp yumuşamasını bekleyelim. Sebzelerimiz haşlandıktan sonra karanfili çıkarıp blendrdan geçirip pürüzsüzleştirelim. Şehriye ve didiklenmiş tavuklarımızı da ekleyip pişmesini bekleyelim. Bu arada ayrı bir kapta un ve yoğurdu iyice çırpıp üzerine limon suyu ve yumurta sarısını da ekleyip tekrar çırpalım. Sürekli çorbayı karıştırarak terbiyesini yavaş yavaş ekleyelim. Ocağı en kısık dereceye getirip 5 dk daha pişirip altını kapatalım. Tuzunu ve karabiberini en son ilave edelim. Dilerseniz üzerine salça ve yağı kızdırıp sos yapabilir sevdiğiniz sebzeleri ekleyip sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)