14 Nisan 2018 Cumartesi

Yemek tarifleri / % 100 Lezzetli Fırın Tavuk Marine Sosu

% 100 Lezzetli Fırın Tavuk Marine Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet tavuk but
  • 2 adet patates
Marine etmek için
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Renk vermesi için
  • 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

% 100 Lezzetli Fırın Tavuk Marine Sosu Tarifi Yapılışı

Merhaba
Genelde çoğu kişi fırın tavuğu salçayla marine eder fakat salça lezzet vermekten öte aksine o tavuğun tadını alır götürür. Bu vereceğim sos tarifine bayılacaksınız çok uzatmadan başlayayım 🙂
  1. Tavuk butları marine etmek için derin bir kaba sos malzemelerinin tümünü ekleyip karıştırıyoruz ve içine butları koyup karıştırıp üstünü kapatıyoruz ve zamanınız varsa dolapta bir iki saat dinlendirin hatta aksamdan sosa yatırın.
  2. Dinlenmiş olan tavuğumuzu yağlanmış tepsiye dizip patatesleri elma dilimi kesip tepsiye koyun.
  3. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirip 220 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Bu sosu yoğurt eklemeden fırın yada ızgara balıkta da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun

13 Nisan 2018 Cuma

Yemek tarifleri/Ali Nazik Kebabı

Ali Nazik Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 g süzme yoğurt
  • 3-4 adet kemer patlıcan
  • Tuz
  • 2-3 diş sarımsak
Diğer malzemeler;
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates sosu (isteyen 1 yemek kaşığı salça kullanabilir)
Ali nazik kebabı nasıl yapılır? 

Ali Nazik Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları közleyip kabuklarını temizleyin.
  2. İnce ince doğrayın.
  3. Soğuduktan sonra ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurtla beraber iyice karıştırın.
  4. Tuzunu ayarlayın.
  5. Diğer taraftan etleri yıkayıp suyunu süzdürün.
  6. Pişirme kabına alarak kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etlerin bırakmış olduğu suyu çekmesini bekleyin.
  7. Daha sonra tereyağını ilave edin.
  8. Tuz hariç baharatları ve domates sosunu ilave edin.
  9. Mutlaka sıcak su ekleyin. Çok sulu olmayacak sadece koyu kıvamlı bir sosumuz olacak.
  10. Etlerin pişme süresi uzarsa sık sık kontrol edip gerekirse tencerenin dibi tutmaması için az az sıcak su ilave edebilirsiniz.
  11. Pişen etlere son olarak tuzu ilave edin ve ocaktan alın.
  12. Servis tabağına önce patlıcanlı harç üzerine ise etleri koyun İsteğe göre süslenerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Ali nazik kebabı püf noktaları

  • Evinizde közlenmiş patlıcanlarınız yoksa yağlı kağıtla fırında da közleyebilirsiniz. patlıcanınızı közlerken üzerine çatal yardımı ile delikler açmalısınız.
  • Ekleyeceğiniz sosunuza ekleyeceğiniz suyun sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Etleri kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.

Ali nazik kebabının yanında ne yenir?

  • Ali nazik kebabınıza bulgur pilavı ile eşlik edebilirsiniz.
  • Biber dolmasıda kebabınızın yanına güzel olacaktır.
  • Domatesli pilavda Ali nazik kebabınızla uyum yakalayacaktır.
  • Ali nazik kebabı yanına taze fasulye yapmakta seçenekleriniz arasında olabilir.

11 Nisan 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri / Kuskus Çorbası

Kuskus Çorbası  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus makarnası
  • 6 su bardağı kaynar su
  • 1 küçük ince yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Kuskus Çorbası  Tarifi Yapılışı

    1. Tenceremize sıvı yağı ve ince minik minik doğranmış kuru soğanı koyup kavurunuz.
    2. Salça, kıyma, nane ve tuzu da ekleyip karıştırınız.
    3. Kaynar suyu döküp 5 dk daha kaynatınız.
    4. Kaynayan suya 1 su bardağı kuskus makarnaları ilave edip pul biberle 20 da kısık ateşte pişiriniz. Çorbamızı servis ederken naneyle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yemek tarifleri / Tavuklu Sebzeli Bohça

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış tavuk
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • Yarım haşlanmış karnabahar
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet yufka
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için,
  • Dilim kaşar peyniri

Tavuklu Sebzeli Bohça Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Patates soğan biber havuç ve sarımsakları yıkayıp küp küp doğruyoruz
  2. Tencereye doğradığımız malzemeleri koyup sıvı yağ da kavurmaya başlıyoruz
  3. Kavrulduktan sonra tavukları ve baharatları ekliyoruz sarımsakları doğrayıp ekliyoruz tuzunu ve karnabaharlarını da ekleyip karıştırıyoruz iç malzememiz  hazır.
  4. Yufkayı tezgaha serip ikiye ayırıyoruz ayrılan yufkayı ikiye katlayıp büyükçe bi kasenin içine koyuyoruz hazırladığımız iç malzemeden kasenin içine doldurup ağzını kapatıp tepsiye ters çevirip diziyoruz.
  5. 200 derece olan fırına atıyoruz.
  6. Sosumuzu hazırlıyoruz kızaran yufkaların üzerine sosumuzu döküyoruz .
  7. Sosu biraz çekince kaşar peynirini üzerine koyuyoruz ,fırını kapatıyoruz.
  8. Fırının  ısısı kaşar peynirini kızartmaya yetiyor ,ben yufkalar kuru olmasın diye ısıya dayanıklı bi kase içinde fırının içine su koydum kaşarlar kızarınca bohçalarımız servise hazır.
  9. Şimdiden afiyet olsun 😊😊

10 Nisan 2018 Salı

Yemek tarifleri / Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı

Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kırmızı biber
  • 3-4 tane köy biberi
  • 1 orta boy havuç
  • 1 ufak kurutulmuş acı biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 2 bardak sıcak su

Havuçlu Biberli Arpa Şehriye Pilavı (Nefis) Tarifi Yapılışı

Sizlere şapşahane bir pilav tarifim var. :))) Alternatif tamamlayıcı yemek aradığınızda hem kolaylığı hem de enfes lezzetiyle kurtarıcı olabilir. Biz çok beğendik bu yüzden paylaşmak istedim.
Tarif Memet Özer’den. O, programında tavuk suyu kullandı ben tercih etmedim. Bu şekliyle bile harika oldu 👌👌👌 hazırlaması kolay tarifime buyurun.
  1. Öncelikle havucu yıkayıp rendeleyin. Biberleri de yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve halka halka doğrayın.
  2. Pilav tencerenizde tereyağ ve zeytin yağını ısıtıp biberleri hafif kavurun. Acı biberinizi de ufalayıp ekleyin.
  3. Rendelenmiş havuçları ekleyip işleme devam edin. Salçaları ekleyin kokusu çıkana dek kavurun. Bu aşamada çok azıcık sıcak su ekleyebilirsiniz.
  4. Ardından şehriyeleri ekleyin. Onlar da biraz kavrulsunlar. Tuz ekleyin. Ben yarım tatlı kaşığı koydum. Salçalarım tuzlu olduğu için fazla koymadım.
  5. Siz elinizdeki malzemeye göre ayarlayın. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Sonra kağıt havluyla demlendirip, et yemeklerinin yanında sıcak servis edebilirsiniz. 

8 Nisan 2018 Pazar

Yemek tarifleri / Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
Köfte için:
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Üzeri için
  • 4 adet domates
  • 4-5 adet biber
  • 10 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak 

    Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları dilimleyip, tuzlu suda yarım saat bekletin.
    2. Bu aşamada kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoğurun.
    3. Üzerini kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
    4. Dinlenen köfteleri ve suyunu süzüp bol su ile yıkadığınız patlıcanları ister tepsiye isterseniz şişe nasıl arzu ederseniz dizin.
    5. Bir patlıcan bir köfte yan yana olacak şekilde sıralayın.
    6. Domates, soğan, biber ve sarımsakları koyarak sıcak suda ezmiş olduğunuz salçalı suyu gezdirin.
    7. Suyu tepsinin büyüklüğüne göre değişir ama yeterli gelmezse bir miktar daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
    8. Tepsinin üzerini folyo ile sarın ve 200 derece fırında pişmeye bırakın.
    9. 30-35 dk sonra kontrol edin patlıcan ve köfteler yumuşamış ise folyoyu alıp üzerleri kızarana kadar daha pişirin.
    Afiyet olsun.

    Fırında patlıcan kebabı püf noktaları

    • Patlıcanları dilimledikten sonra acılığının çıkması için mutlaka tuzlu suda bekletmelisiniz.
    • Köftenin lezzetli olması için güzelce yoğrulması gerekmektedir.
    • Kebabınızın güzelce pişmesi için 30 dakika kadar üzerini folyo ile kapatmalısınız.
    • 30-35 dakika sonra alüminyum folyoyu almalısınız.

    Patlıcan kebabı yanına yapılabilecek yemekler

    • Tane tane yapacağınız pirinç pilavı kebabınızın yanına yakışacaktır.
    • Közlenmiş sebzelerde çok yakışacaktır.
    • İçecek olarak patlıcan kebabının yanına ayran yakışacaktır.

    Patlıcanın faydası

    • İçerisinde bol miktarda A vitamini bulunmaktadır.
    • Patlıcan kalp sağlığını korur.
    • Kilo vermede oldukça etkilidir.
    • Sindirim sistemi açısından faydalıdır.
    • Saçlar içinde faydalı bir sebzedir.
    • Cildi nemlendirir.

    Patlıcan kebabı kaç kalori?

    • Orta porsiyon patlıcan kebabı yaklaşık olarak 276 kaloriye denk gelmektedir.

6 Nisan 2018 Cuma

Yemek tarifleri / Sebzeli Mantar Graten

Sebzeli Mantar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kültür mantarı
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet büyük boy kırmızı biber
  • 1 adet iri diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı sut
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri
  • Pul biber

Sebzeli Mantar Graten Tarifi Yapılışı

❤Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler❤
Fırında beşamel soslu mantar yapacaktım. Tadını düşününce bana çok sade geldi. Bende mantar sote şeklinde yapıp beşamel soslu yaptım tadı süperdi. Tadı sade değildi hem sebzeli hem de baharatlıydı. Bu şekilde yapan var mı bilmiyorum ama ben yaptım muhteşem oldu.
Mantar sotenin detaylı fotoğrafları için sayfamdaki Mantar Sote tarifimden yararlanabilirsiniz. 😊😊😊
🍄Öncelikle patatesler yarım ay şeklinde doğranır. Ne çok ince ne çok kalın olacak.
Bir tavada biraz yağda hafif yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra pişireceğimiz borcam tepsiye alınır.
🍄Mantar sote için; aynı tavada uzun uzun doğranmış biber ve soğanlar sotelenir. Sonra sarımsak. Kekik ve pul biber eklenir karıştırılır. Ardından doğranmış mantarlar eklenir. Tuz eklenir karıştırılır. Tavanın kapağı kapatılır. Mantar kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Sonra patateslerin üzerine yayılır.
🍄Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ eritilir. 2 yemek kaşığı un ilave edilir. Unun rengi hafif kahve rengi olana kadar kavuralım. Sonra sütü yavaş yavaş ekleyip topaklanmasın diye hızlı hızlı çırpalım. 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alalım eğer sosta topaklanma olduysa blendırdan geçirebilirsiniz.
Sosu patates ve mantar sotenin üzerine yayalım. 🍄
🍄Önceden ısıtılmış 250 derece fırından 5 dk pişirelim. Sonra fırından alıp üzerine rendelenmiş kaşar ve pul biber serpelim tekrar fırına verelim. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Sonra sıcak sıcak servis edelim.
🍄🍄🍄 Afiyet olsunnn. 🍄🍄🍄

5 Nisan 2018 Perşembe

Yemek tarifleri / Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 kilo ayıklanmış bezelye
  • 2 küçük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2,5 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Az sıvı yağ 

    Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi Yapılışı

    1. Soğanları yemeklik doğrayıp az sıvı yağda (3-4 kaşık) kavurun.
    2. Patatesleri ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
    3. Soğan kavrulunca salçayı ekleyip birkaç dakika karıştırın.
    4. Patates, havuç ve bezelyeleri ekleyin.
    5. Tuzunu ve pul biberini de atıp bir kaç dakika daha karıştırın.
    6. Sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte 40 dakika kadar yemeğinizi pişirin.
    Afiyet olsun:)

    Bezelye yemeği yanına ne gider?

    • Bezelye denilince akla ilk gelen pirinç pilavıdır tabikide.
    • Bulgur pilavıda bezelye yemeğinin yanına tercih edebileceğiniz yemeklerdendir.
    • Bezelye yemeğinin yanına makarnada sıklıkla yapılmaktadır.

    Bezelye yemeği kaç dakika da pişer?

    • Tencerede yapacağınız bezelye yemeğini yaklaşık olarak 40 dakika da pişmektedir.

    Bezelye gaz yapar mı?

    • Bezelye de gaz yapan yiyecekler arasında bulunmaktadır. Gaz yapan yiyecekleri bir arada yememek gerekir. Kontrollü bir şekilde tüketmekte fayda var.

    Bezelye faydaları

    • Kolesterol için faydalıdır.
    • Sindirim sistemini düzenler.
    • İçerdiği yüksek lifler sayesinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.
    • Uzun süre tok kalmanızı sağlar.
    • Mide kanserini önlemeye yardımcı olur.
    • Bezelye beyin sağlığı içinde faydalıdır. Uzun süre radyasyona maruz kalan kişilerin tüketmeleri önerilir.

    Bezelye şekeri yükseltir mi?

    • Bezelye şekeri yükseltmez aksine içerdiği besinlerden dolayı şeker hastalarının bezelyeyi masalarından eksik etmemeleri gerekir.

    Bezelye kalori

    • Orta porsiyon bezelye yemeği yaklaşık olarak 99 kaloriye denk gelmektedir.

4 Nisan 2018 Çarşamba

Yemek tarifleri / Baharatlı Patates

Baharatlı Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon

Baharatlı Patates Tarifi Yapılışı

Herkese selâmlar🙋
Köfte, tavuk, et yemeklerinin yanında, kahvaltılık olarak hazırlayabileceğiniz kızartma yapılmadan, fırın kullanmadan pratik baharatlı patates tarifim var. Buyurun tarifimizin yapılışına 👇 👇 👇
  1. Patatesler yıkanır, soyulur, iyice kurulanır.
  2. Dilimlenir bir kap içerisinde sıvı yağ, tuz, baharatlarla birlikte harmanlanır.
  3. Granit veya teflon tavaya dizilir. Ben çift taraflı kapaklı tava içerisinde pişirdim.
  4. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak arada çevilerek çatal ile pişmesi kontrol edilir. Nefis patatesler servis edilmeye
    hazır 👌
    Deneyeceklere şimdiden
    AFİYETLER OLSUN

Yemek tarifleri / Kabak Beğendili Tavuk Pirzola


Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk pirzola için;
  • 8 parça pirzola tavuk
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Tuz
Kabak beğendi için;
  • 4 adet kabak
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Kabağın üzerine;
  • 1 su bardağı kaşar peynir

Kabak Beğendili Tavuk Pirzola (Harika bir lezzet kaçırmayın) Tarifi Yapılışı

  1. Uygun bir kapta açılmış tavuk pirzola, karabiber, pulbiber, kekik ve tuzu alıp iyice karıştıralım.
  2. Tavuk etlerimizi fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 45-50 dk pişirelim.
  3. Rendelenmiş kabağı, kabaklar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  4. Beşamel sosu için;tereyağı ve unu kavuralım.
  5. Üzerine sütü ekleyerek hızlıca çırpıp koyulaşıncaya kadar kadar pişirelim.
  6. Son olarak tuzu, karabiber ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  7. Pişen kabağın üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri ve beşamel sosu ilave edip 1-2 dk daha karıştırarak pişirelim.
  8. Uygun bir tabağa kabak beğendimizi alalım.
  9. Üzerine pişirmiş olduğumuz tavuk pirzolamız dan koyarak servis edelim.

2 Nisan 2018 Pazartesi

Yemek tarifleri / Acılı Ezme Tarifi

Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane ufak salatalık
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2- 3 tane yeşil sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Göz kararı zeytinyağı (2-3 yemek kaşığı kadar)
  • Göz kararı nar ekşisi (1-2 yemek kaşığı kadar)
  • Tuz, karabiber ,kimyon, isot ,sumak, kekik, pul biber ,kuru nane (baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Acılı Ezme Tarifi Yapılışı

Restoranlarda lokantalarda yediğimiz ezmeyi evimizde taze malzemelerle yapmak gerçekten çok kolay.
  1. Soğan ve sarımsakları rondoda incecik olacak şekilde çekelim ve suyunu elimizle sıkıp kenara ayıralım.
  2. Geriye kalan tüm malzemeleri rondodan geçirelim.
  3. Bu aşamada tadına bakıp eksik gelen baharatlarını tuzunu ayarlayabilirsiniz.
  4. Daha sonra soğanla katıştırıp saklama kabına alalım ve 1 -2 saat dolapta dinlendirelim. Afiyet olsun.