29 Eylül 2019 Pazar

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-2. 5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 orta boy yeşil biber
  • Yarım kapya biber
  • 1 orta boy domates
  • 1 orta boy doğan
  • 1. 5 kepçe sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Yeteri kadar su

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

Selamun aleyküm hanımlar herkese merhaba 🙋‍♀️
  1. Öncelikle soğan, yeşil biber, kapya biber doğranır uygun tencereye alınır ve üzerine sıvı yağ eklenir.
  2. Biraz kavurduktan sonra salça eklenir ve karıştırılır.
  3. Daha sonra yıkanmış arpa şehriye eklenir karıştırır.
  4. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ağzı kapatılır.
  5. Kaynadığı zaman altı kısılır 2 3 kez karıştırılır.
  6. Suyunu çekince üstüne havlu kağıt açılıp kapağı kapatılır. 5 dk dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. afiyet şifa olsun 🌸

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 1 litre et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nohutlu Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle buğday ve nohutu bir gece önceden suda bekletelim.
  2. Ertesi gün suyunu süzüp tekrar su ekleyelim.
  3. Yumuşayana kadar buğdayı 20 dakika nohutu ise 30 dakika pişirelim ve süzgece alalım.
  4. Sonra tenceremize soğan, sarımsağı doğrayalım ve kavuralım.
  5. Ardından salçamızı ekleyip eritelim. Nohutu ekleyip et suyumuzu koyalım.
  6. Nohutu 15 dakika pişirip buğdayı ekleyelim.
  7. Baharatları atıp karıştıralım.
  8. Kısıkta 15 dakika kaynatalım. Kıvamı koyulaşırsa sıcak su ekleyelim.
  9. Ocağı kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bol vitaminli çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Patates Oturtma Nasıl Yapılır?

Patates Oturtma Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 4- 6 tane patates
  • 500 gram kıyma
  • 3- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2- 3 tane domates (küçük doğranmış)
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Patates Oturtma Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Patates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.
  2. Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.
  3. Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.
  4. Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve oldukça ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.
  5. Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.
  6. Ben iki kat kıyma, üç kat patates döşedim ama tek kat kıyma, iki kat (alt ve üstü) patates döşeyip de yapabilirsiniz.
  7. En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.
  8. Patatesler yumuşayınca üzerini açın biraz kızarsın.
  9. Patates oturtmamız bir iki dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Afiyet olsun.

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 5 bardak su
  • Yarım çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı arpa yada tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Şehriyeli Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Cezvede yarım çay bardağı yeşil mercimeğimizi haşlayalım.
  2. Daha sonra çorbamızın ana malzemeleri olan yoğurt, un ve yumurtayı güzelce un topağı bırakmadan karıştıralım.
  3. Daha sonra karışımımıza 5 bardak su ekliyoruz ve şöyle bi karıştırıp ocağımızın altını orta ateşte açıyoruz.
  4. Şehriyelerimizi önce haşlıyoruz şehriyeler şişince hazırladığımız yoğurtlu karışımı karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz (yoğurt sıcaktan kesilmesin diye sürekli karıştırıyoruz)
  5. Çorbamız kaynamaya başlayınca haşlayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimeğimizi ilave edelim.
  6. Ayrı bir ocağa sos tavamızı alalım ve içine 2 kaşık tereyağ ilave edelim.
  7. Yağımız biraz kızınca içine naneyi atıp hafif fokurdatalım ve kaynamakta olan çorbamıza tereyağ-nane karışımımızı dökelim tuzunuda ekledikten sonra dinlendirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.

İncirli Magnolia Tarifi

İncirli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • 5 adet siyah taze incir
  • 1 paket cici bebe bisküvisi

İncirli Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri robottan geçirin.
  2. İncirleri yuvarlak kesin.
  3. Uygu bir tencereye vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri koyun karıştırın.
  4. Ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Ocaktan alın vanilya ve kremayı ilave edin iyice karıştırın.
  6. Kupaların alt tabanına iki kaşık bisküvi koyun.
  7. İncirleri etrafına sabitleyin muhallebiyi dökün.
  8. Tekrar üzerine bisküvi koyun.
  9. En son üzerine incir ile süsleyin.
  10. Yaklaş iki saat buzdolabında bekletin.
    Servise hazır afiyet olsun

Köz Biber Mezesi Tarifi

Köz Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kırmızı biber
  • 5-6 adet biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Köz Biber Mezesi Tarifi Yapılışı

  1. Biberleri közlüyoruz ben evimin yakınındaki fırında közletiyorum.
  2. Közlenen biberleri güzelce kabuklarından ayıklıyoruz ve istediğimiz boyutta doğruyoruz.
  3. Yağımızı genişçe tavamıza alıp biberlerimizi ve sarımsakları kavuruyoruz.
  4. Ardına sirkeyi ve biberi ekliyoruz biberin suyu çekene kadar kavuralım.
  5. Son olarak tuzunu da ekleyim sıcak sıcak kavanozlara dolduralım.
  6. Bu şekilde konserve gibi saklayıp uzun süre koruyabiliriz deneyenlere afiyet olsun.

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 40 tane kakaolu petibör bisküvi
  • 1 orta boy kahve fincanı kahve
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 14 – 16 çilek
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 100 gram çilekli bitkisel jöle tozu

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Çilekli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Bisküvileri robotta çekiyoruz.
  2. Sıcak kahvenin içine tereyağını atıp eritiyoruz.
  3. Tereyağlı kahveyi çektiğimiz bisküvilerin içine yavaş yavaş döküp elimizle yoğuruyoruz.
  4. Yoğurduğumuz pasta tabanı ne cıvık ne de sert olacak.
  5. Ona göre kahveyi arttırıp azaltalım.
  6. Sonra kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kalıba kaşıkla yerleştirelim bastıralım.
  7. Benim kalıbım 26 cm ama daha küçük kalıplarda daha güzel olur.
  8. Çileklerimizi ince ince doğrayalım.
  9. Bir kaba jöle tozunu dökelim.
  10. 3 su bardağı sıcak suyu döküp karıştıralım.
  11. İlk sıcağı geçince içine çilekleri atalım.
  12. Jöleyi bisküvili tabanın üstüne boşaltalım.
  13. Buzdolabına kaldırıp 2 ile 4 saat bekletelim. Afiyet olsun.

Pastane Pidesi Tarifi

Pastane Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya (ben instant maya kullandım)
  • 3, 5 su bardağı un

Pastane Pidesi Tarifi Yapılışı



  1. Derin bir kabın içine sütü, suyu, şekeri ve mayayı koyalım çırpıcıyla karıştırıp üstünü kapatıp 10 dk bekletelim.
  2. Bekleyen harca yağı, tuzu ve unu ekleyip yoğuralım.
  3. 30 dk üstü kapalı mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru 2′ ye bölüp merdaneyle açalım.
  5. Açtımız hamur çok ince olmayacak biraz kalın olcak.
  6. Tepsiye yağlı kağıt koyup üzerine un serpelim.
  7. Açtığımız hamuru üzerine koyalım.
  8. Tepside 15 dk tepsi mayası yapalım.
  9. Bir kasede suya elimizi batırıp hamura pide şeklini verelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu (İsteye bağlı) serpelim.
  11. 180 °C önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kızaran pidelerimiz olmuştur. AFİYET OLSUN.

Kat Kat Katmer Tarifi

Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
Aralarına sürmek için;
  • Tereyağı ve sıvı yağ

Kat Kat Katmer Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu klasik un, su, tuz olarak kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. 5 dk dinlendirelim.
  2. İstediğimiz büyüklükte bezeler yapıp merdane ıle pasta tabağı şeklinde açalım.
  3. İçine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan sürelim.
  4. Kenarlarını içe katlayıp her yerine yağ gelecek şeklide katlayıp kenara alalım.
  5. Bu işlemi hamur bitene kadar devam edelim.
  6. Bekleyen bezeleri açalım tekrar ısınmış tavada alt üst pişirelim.
  7. Yağı az gelirse ben piştikten sonra yine biraz yağladım.
  8. Arzunuza göre yapabilirsiniz sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN 😊

Beyti Kebabı Tarifi

Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2-3 diş sarımsak
Sarmak İçin;
  • 2 adet yufka
  • 5-6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Sosu için;
  • 4-5 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
Servis için;
  • Çırpılmış yoğurt

Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

Çok hafif bir kebap 👌
  1. Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. Elimizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  3. Buzdolabında 10 dk bekletiyoruz.
  4. 200 derecelik fırında 10 dk pişiriyoruz.
  5. SOS tavasında tereyağını eritiyoruz.
  6. Yufkamızı ikiye bölüyoruz.
  7. İçine tereyağını sürüyoruz.
  8. Köftelerimizi ikişerli şekilde yufkanın içine koyuyoruz.
  9. Sıkı bir şekilde rulo gibi sarıyoruz. Bu işlemi hepsi için yapıyoruz.
  10. Ayrı bir tavada sosumuzu da yapıp yaptığımız ve şekil verdiğimiz beytilerin üzerine sürüyoruz.
  11. Piştikten sonra üzerine yoğurdumuzu döküyoruz.
  12. Ben eritilmiş nane ve pul biber döktüm, tercih size kalmış
Afiyet olsun 😊😊

Simit Poğaça Tarifi

Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay başlığı mahlep
  • Aldığı kadar un
İçi için ;
  • 1 kase sucuk
  • 1 kase kaşar
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 kase kavrulmuş susam
  • Bardak ölçüm 200 ml

Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Hamur için tüm sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabına koyup karıştıralım.
  2. Un ilave ederek hamuru yoğurup en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım üzerini örterek 15 dakka bekletelim.
  4. Bezeleri elimizle biraz düzletelim, ortasına sucuk ,kaşar ,koyup hamuru iç malzemenin üzerine toparlayarak kapatalım.
  5. İç malzemenin üzeri tamamen çıkmasın pişerken kaşarlar dışarıya akmasın.
  6. Poğaçayı kapattığınız yerden tutarak pekmez su karışımına batıralım.
  7. Sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Tüm bezeleri aynı işlem yapalım .
  9. 20 dakka tepsi mayası yapalım .
  10. 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkınca üzerine örtü örtün. 10  dakika bu şekilde kalsın sonra açalım.
  12. Susamı yağsız tavaya koyup kısık ateşte karıştırarak kavuralım.

Tam Kıvamında Aşure Tarifi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı Buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 200 g kuru kayısı
  • 200 g kuru üzüm
  • 200 g kuru incir
  • Kuru dut
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı fındık
  • Buğdayı haşlamak için 3 lt su
  • 2 su bardağı süt
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı karanfil suyu
Üzeri için:
  • İsteğe Bağlı;
  • Fındık
  • Ceviz
  • Nar
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi

Tam Kıvamında Aşure Tarifi Yapılışı

  1. Geceden ıslatmış olduğunuz, Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın. Buğdayı iyice yıkayın, tencereye alın. Üzerine kaynar su ekleyip 15 dk kaynatın. Çıkan sarı suyu süzün. Bu işlemi 1 kez daha yapın ve suyunu yine süzün.
  2. Sonra buğdayın üzerine 3 lt kaynar su ekleyip 55 dk kaynatın.( İsterseniz akşamdan 2 kez kaynatıp suyunu süzdükten sonra sıcak suyla sabaha kadar bekletebilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız aşureyi yaparken 10-15 dk kaynatmanız yetecek. )
  3. Yumuşayan buğdaya haşlanmış fasulye, nohut, küçük küçük doğranmış kayısı, küçük küçük doğranmış incir, kuru üzüm, kuş üzümü, kuru dut, pirinç ekleyin. 15 dk kaynatın.
  4. Daha sonra sıcak süt, fındık, şeker, karanfil suyu ekleyin 15 dk kaynatın.
  5. Aşuremiz tamamdır. Şimdi cam kaselere bölüştürün.
  6. Birazcık soğuduktan sonra, üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. (Fındık, ceviz, kuş üzümü, nar, hindistan cevizi, tarçın vs. )

Şipşak Fındıklı Kurabiye Tarifi

Şipşak Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 500 gr un ( yavaş yavaş ekleyiniz )
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Fındık veya badem

Şipşak Fındıklı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeyi ekleyip güzel bir hamur elde ediyoruz.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil veriyoruz.
  3. Üzerlerine fındık ekleyip önceden ısıtılmış 180C fırında 35 dk pişiriyoruz.