Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Mercimek; A, B, C, D, K vitaminleri barındıran içeriğinde ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, çinko mineralleri ve karbonhidrat ve bolca lif barındıran muhteşem faydalı bir besindir.
Yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır.
Yüksek miktarda protein içerdiği için vücudun kas yapısını güçlü kılar.
Bağışıklığı güçlendirir, kemik erimesini önler, beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltır, kalp rahatsızlıklarında vücudu destekler.
Yavaşça sindirildiğinden dolayı uzun süre tok tutmaya yardımcıdır.
Kan şekerini dengeler.
Fakat fazla tüketimi alerjik reaksiyona ve gaz problemine sebep olabilir.
100 gram haşlanmış mercimek 116 kcal’dir.
Selçuklulardan günümüze kadar gelmiş olan bu tarif Doğu Anadolu bölgesinde benimsenerek yayılmıştır.
Misafir sofralarında güzel bir başlangıç olacak, sağlıklı ve doyurucu bir lezzet

Ev kesmesinin, nohut ve yeşil mercimeğin birleştiği besleyici çorba tarifimin işte detayları :