Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ (4 yemek kaşığı)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy domates ya da 8 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • kimyon

Meyhane Pilavı ( Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Yapılışı

  1. Yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuralım.
  2. Ardından halka halka doğradığımız sivri biberi ve kırmızı biberi ekleyip kavuralım, ben biberin çekirdeklerini çıkarmıyorum.
  3. Ardından salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyelim, bir kaç dakika bu şekilde kavuralım.
  4. Doğradığımız domatesleri de ekleyelim, ezmeden karıştıralım.
  5. Ardından yıkanmış bulguru da ekledikten sonra tekrar karıştıralım.
  6. 3 su bardağı sıcak su ekleyelim, karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım ve bulgurlar göz göz olana kadar önce yüksek ateşte sonrasında ise orta ateşte pişirelim.
  7. Suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım, üzerine kağıt havlu kapatarak 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  8. Dinlenen pilavımızı karıştırdıktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Fırında Köfte Patates Tarifi

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

  •  2-3 adet patates
  •  2-3 adet yeşil biber
  •  2 adet domates
  •  Sıvı yağ
  •  1.5  yemek kaşığı domates salçası
Köftesi için;
  •  Yarım kg kıyma
  •  1 adet kuru soğan
  •  2-3 diş sarımsak
  •  1 adet yumurta
  •  Yarım su bardağı kadar ufalanmış bayat ekmek içi veya galeta unu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Fırında Köfte Patates Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle köfteler hazırlanır. Bunun için soğan bir kaç parçaya ayrılarak sarımsaklar ve yumurta ile mutfak robotundan geçirilir. İncecik hale gelen soğanlar ve sarımsaklar kıymaya ilave edilir.
  2. Bayat ekmek içi, baharatlar ve tuzu da eklenerek köfte harcı yoğurulur. Malzemeler iyice özdeşleşince ufak parçalar koparılarak köfteler şekillendirilir.
  3. Patates ve köfteler kızartılır. Patatesler dilimlenir. Tavada sıvı yağ kızdırılarak köfteler ve patatesler hafifçe kızartılır. (Patateslerin çok fazla pişmesine gerek yok).
  4. Köfte ve patatesler fırın kabına alınarak pişirilir. Bütün köfte ve patatesler kızartılınca fırın kabına alınırlar ve üzerine salçalı sıcak su gezdirilir.
  5. Domates dilimleri ve biberlerle süslenen fırın tepsisi fırına sürülür. Domatesler pişinceye dek yaklaşık 25 dk kadar düşük ısıda pişirilir. Afiyet olsun…

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı soğuk su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz karabiber

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

Nohut, protein, vitamin, mineral ve lif bakımından yüksek bir besindir.
İçerisinde magnezyum, kalsiyum, fosfat, çinko, manganez, K, C, B6 vitaminleri ve yüksek oranda lif vardır.
Kan basıncını düzenler.
Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
Kalp sağlığını korur.
Kanser kaynaklı bazı bileşiklerin detoksifikasyonuna yardımcı olur.
Karaciğer enzimlerinin düzgün çalışmasına katkısı vardır.
Nohutun meme kanserine karşı koruyucu etkisi de vardır.
Mercimek; A, B, C, D, K vitaminleri barındıran içeriğinde ayrıca potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, sodyum, iyot, çinko mineralleri ve karbonhidrat ve bolca lif barındıran muhteşem faydalı bir besindir.
Yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır.
Yüksek miktarda protein içerdiği için vücudun kas yapısını güçlü kılar.
Bağışıklığı güçlendirir, kemik erimesini önler, beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarının oluşma riskini azaltır, kalp rahatsızlıklarında vücudu destekler.
Yavaşça sindirildiğinden dolayı uzun süre tok tutmaya yardımcıdır.
Kan şekerini dengeler.
Fakat fazla tüketimi alerjik reaksiyona ve gaz problemine sebep olabilir.
100 gram haşlanmış mercimek 116 kcal’dir.
Selçuklulardan günümüze kadar gelmiş olan bu tarif Doğu Anadolu bölgesinde benimsenerek yayılmıştır.
Misafir sofralarında güzel bir başlangıç olacak, sağlıklı ve doyurucu bir lezzet 😉
Ev kesmesinin, nohut ve yeşil mercimeğin birleştiği besleyici çorba tarifimin işte detayları :


  1. Öncelikle kullanılacak nohut ve yeşil mercimek haşlanmadıysa haşlanır.
  2. Sonrasında hazır olan haşlanmış malzemeler bir kenarda bekletilir ve geniş bir tencere ocağa alınır.
  3. Kuru soğan yemeklik olacak şekilde doğranır ve tencereye aktarılır.
  4. İçerisine sıvı yağ ilave edilir ve kavrulur.
  5. Kendini salan soğan parçalarının üzerine haşlanmış nohut ve yeşil mercimek ilave edilir ve birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
  6. Hemen ardından su ilave edilir ve orta ateşte arada bir karıştırılarak kontrollü bir şekilde pişirilir.
  7. Kaynamaya başlayan çorbanın içerisine erişteler ilave edilir ve hepsini birlikte birkaç dakika daha kaynatılır.
  8. Tüm kuru malzemeler yumuşadıktan sonra içerisine sosu ilave etmek için ayrı bir kasede yumurta, un, yoğurt, tuz, toz karabiber, kuru nane çırpılır.
  9. Pişen çorbadan iki kepçe sosun içerisine aktarılır ve ısı dengelenir.
  10. Sonrasında sos, çorbanın içerisine yavaş yavaş ilave edilir, karıştırılır.
  11. Tüm malzemeler birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra pişmiş olacaktır.
  12. Çorba hazır hale gelir ve servis kaselerine alınarak sıcak sıcak servis edilir.
    Herkese afiyet olsun 💕

Dereotlu Poğaça Tarifi

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • Yarım paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için :
  • Yumurta sarısı ve çörek otu

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  2. Unu da azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Küçük parçalara ayırıp dilediğiniz gibi şekil verin ben yuvarlak yaptım :)
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 180° fırında 25 dk pişirin :)

Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr dana eti
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz, pul biber

Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı

  1. Fasulyeleri iyice yıkayalım, düdüklü tencerede sıvı yağda sırasıyla kuşbaşı eti, soğanı ve salçayı kavuralım.
  2. Sonra içine fasulyelerimizi de ekleyelim tuz ve pul biber de ekleyip hepsini karıştıralım.
  3. Üzerini biraz geçecek kadar su ilave edip yaklaşık 20-30 dk kadar pişirelim.
  4. Yemek saatinden 2-3 saat önce yaparsanız daha koyu bir kıvama geliyor tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba instant maya ve toz şeker koyun. Üzerine ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurunun üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Küçük doğranmış soğan ve kırmızı biberi küçük doğrayıp koyun. Üzerlerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağ ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Yumuşayan biber ve soğanları blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz bu karışımın üzerine biber salçası, kekik, karabiber, susam ve pul biber koyun.
  6. Karışımı 2 dakika kadar daha kavurun. Ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın. Mayalanan ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  7. Hamuru elinizde yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
  8. Hamurların üzerlerine biberli sostan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yayın. Hazırladığınız biberli ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım.

Kakaolu Islak Kek Tarifi

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
Sos için;
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi
  • Fıstık tozu

Kakaolu Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz yumurtayı bir kaba kıralım üzerine şekeri ekleyip beş dakika kadar çırpalım. daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştıralım.
  2. Küçük boy borcamımızı kaplayıp kek harcımızı koyalım. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirelim kürdan ile kontrol etmeyi unutmayalım.
  3. Daha sonra Sosu tencerede pişirip keki fırından çıkarınca dilimleyip sos ve kek ikisi de sıcak olacak şekilde kekin üzerine sosumuzu dökelim.
  4. Daha sonrasında Hindistan cevizi veya dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz, deneyenlere afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...