yemek tarifleri;Fırında Somon

Fırında Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre somon fileto (Ben 4 dilim yaptım)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • karabiber
  • 1 adet limon

Fırında Somon Tarifi Yapılışı

Merhaba hanımlar. Sizlere somon tarifimi paylaşıyorum. Yumuşacık fırında mis gibi bir somon hazırlamaya ne dersiniz?
İşte tarifi👇
Soğanları halka şeklinde doğrayıp yağılı fırın kağıdına dizelim. Ardından yıkadığımız somonlarımızı tuz, karabiber, toz biberle ovalım. Soğanlarımızın üzerine dizelim. Ardından üzerine dilimlemiş olduğumuz limonları dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Ben yanına patates dilimleri hazırladım. Salata ve limon dilimleri ve patatesle sunumunuzu yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun😋

yemek tarifleri;Sütlü Revani

Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı Sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
Şerbeti için :
  • 3 su bardağı süt
  • 1. 5 su bardağı şeker

Sütlü Revani Tarifi Yapılışı

Şerbeti sütle yapıldığı için hafif bir tatlı, yanında çayla birlikte nefis 😊
Şimdi gelelim tarife;
Öncelikle sizin bildiğiniz gibi şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından kabartma tozu hariç tüm malzemeleri sırayla döküp karıştırıyoruz.
Karışıma kabartma tozunu da ekleyelim ve biraz daha karıştıralım, çok değil. ☺️
Şimdi tepsimizi ya da borcamımızı yağlayalım (ben kare borcam kullandım)
Karışımı dökelim şimdi. Tamam vee fırına verelim üzeri kızarana kadar pişiriyoruz ama dikkat edelim yanmasın, benim fırınım 20 dk da pişirdi.
Fırına verdikten hemen sonra şerbetimiizi yapalım;🤗
Şekeri ve sütü bi tencereye alıp ocağımızı açalım, kaynayana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz, bu arada revanimizi kontrol edelim
Revanimiz Pişince ilk sıcaklığı çıksın bi on dk dinlensin,
Sütlü Şerbetimiz de ılık olsun revani de sıcak olmıcak şekilde üzerine dökelim
Dinlendikten sonra servise hazırdır.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun😊🤗

Muhallebili Balkabağı Tatlısı ( yemek tarifleri )

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane parça bal kabağı çeyrek halinde
  • 2 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Arası için çekilmiş ceviz
Üzerini süslemek için;
  • Hindistan cevizi

Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Kabakları soyup temizledikten sonra yıkadım, düdüklü tencereye koydum ,üzerine şekeri döküp düdüğü ötünce 10 dakika pişirdim .Suyunu süzüp tepsiye koydum ve güzelce düzenledim kaşıkla bastırarak üzerine çekilmiş cevizi serptim.
Sütü tavaya koydum, nişasta ,şeker ve vanilyayı koydum. Kaynayıncaya kadar karıştırdım ,kaynayınca altını kısıp birazcık daha pişirip tepsiye koyduğum balkabağının üzerine yaydım. Üzerine de hindistan cevizi serptim .Soğuyup kalıp haline gelince servis yaptım.

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi ( yemek tarifleri )

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 sb süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr )
  • 1 vanilya
Çikolatalı kısım için :
  • Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata
Bulamak için :
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım 😊 nefis oldu 👍👍
Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım. 😊İyice soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenip iyice kıvam alınca bıçakla bardağın kenarından hafifçe aralayıp muhallebileri çıkaralım ve dilimleyip hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım. Afiyetler olsun 😊 👌

Kek Topları ( yemek tarifleri )

Kek Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket hazır kek
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kahvaltılık çikolata
  • 1 çay bardağı ezilmiş fındık
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
  • Hindistan cevizi

Kek Topları Tarifi Yapılışı

Evde kalan bayat kekleriniz değerlendirebileceğiniz ayrıca çocuklarınızla mutfakta güzel vakitler geçireceğiniz muhteşem bir tarif.
Gelelim tarifimize. Sütü ılıtıp kahvaltılık çikolatamızı sütle inceltiyoruz. Keklerimizi ufalıyoruz, fındık ve sütle incelttiğimiz çikolatayı ve rendenin ince tarafıyla rendelediğimiz limon kabuğunu da karıştırıp yoğuruyoruz. Toplar halinde yuvarlıyoruz hindistan cevizine buluyoruz. 50 adet toplarımız çıktı.

yemek tarifleri ( Tavuk Sote Tarifi )

Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
  3. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
  4. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin.
  5. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
  6. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
Tavuk sote çok pratik bir yemek, isterseniz makarna ile de servis edebilirsiniz

yemek tarifleri( Fırında Kabak Tatlısı )

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı

Tencerede pişenden daha aromalı ve leziz bulduğumuz fırında kabak tatlısı tarifine buyurun.
Sabahtan kabakların üzerine şeker serperek sulanmaya bırakalım üstünü örtelim.
6-7 saat sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine ıslak yağlı kağıt serelim.
200 derecede 40 dakika pişirelim.
Daha sonra üzerini açıp 15 dakika daha pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine ceviz ve hindistan cevizi serpelim. Ben iri kıyım koydum cevizleri siz istediğiniz gibi koyabilirsiniz. Arzuya göre tahin de gezdirebilirsiniz çok yakışıyor. ♥️

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...