Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu (Kurutulmuş ekmek de olabilir, şinitzel tarifimde vermiştim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8-10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Kimyon, pul biber ve karabiber (Ben birer çay kaşığı kullandım, siz miktarı isteğe göre artırabilirsiniz)
Sebzesi için:
  • 3 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 10-12 adet çeri domates (Kişi sayısı kadar)
Sosu için:
  • 2, 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
Köfteyi kızartmak için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Fırında Mevsim Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

Sıcak bir temmuz gününden herkese merhabalar. Size bugün lezzeti içinde sebzelerini kolayca ve bol bol bulabileceğiniz bir yemek tarifi vermek istiyorum. Tarifimi köfteli yapabileceğiniz gibi dilerseniz sadece sebzeleriyle de uygulayabilirsiniz. Gelelim tarife:
  1. Öncelikle köftemiz için geniş bir kaba kıymamızı, rendelenmiş soğan-sarımsak ve diğer bütün malzemeleri koyup iyice yoğuralım ve dinlendirelim. (Ben bir gün önceden yoğurup buzdolabında dinlendiriyorum Bu sayede baharatların tadı ete daha güzel geçmiş oluyor. )
  2. Cevizden biraz küçük parçalar alıp, önce yuvarlayalım sonra bastıralım.
  3. Köftelerimizin tamamı bitince tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ocakta iyice ısıttıktan sonra köfteleri çok az arkalı önlü pişirelim ve kenara alalım.
  4. Patlıcanları alacalı soyalım önce 3 eşit parçaya sonra her parçayı uzunlamasına dörde bölelim ve tuzlu suya koyalım.
  5. Kabakları da aynen patlıcan gibi dilimleyelim, patatesleri soyup elma dilimi yapalım, soğanları soyup ay şeklinde doğrayalım.
  6. Biberleri jülyen doğrayalım.
  7. Bütün sebzeleri güzel yıkayıp geniş bir kaba alalım, sosumuzu karıştırıp sebzelerin üzerine dökelim ve iki elimizle iyice karıştıralım. Köfteleri de koyup tekrar karıştıralım.
  8. Hazırladığımız köfte ve sebze karışımını fırın tepsimize yayalım.
  9. Üzerine 2 domatesi dilimleyerek koyalım, kenarlarına çeri domatesleri dizelim.
  10. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar kontrollü pişirelim.
  11. Tahmini 35-40 dakika da pişecek. Ben sebzeler çiğ olduğu için üzerini kapatmamıştım;
  12. Köftelerim biraz fazla kızardı. Siz önce üzerini yağlı kağıtla kapatın.
  13. Son 15 dakikada üzerini açın. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.

Şehriye Pilavı

                                                                                     

Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Tavuk bulyon (isteğe bağlı)

Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.
  2. Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.
  3. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin, ben 3 su bardağı ekledim. Gerekirse ilave yapabilirsiniz. .
  4. İsteğe bağlı olarak bu aşamada bulyonu ekleyebilirsiniz.
  5. Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.
  6. Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Köz Biberli Salata

                                                                                           

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Limon
  • Sirke

Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  1. Biberlerimizi közleyelim ve kabuklarını soyadım.
  2. Közlenmiş biberleri, maydanoz ve sarımsağı doğrayın.
  3. Zeytinyağ, sirke ve tuz ekleyip karıştıralım.
Afiyet olsuuun. Bu lezzeti çok seveceksiniz

Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet közlenmiş bostan patlıcanı
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çay kaşığı sumak
  • Tuz
Sos için
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limonsuyu

Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcan Salatası yapmak için ilk olarak patlıcanları közleyin, kabukları soyun ve küçük kuşbaşı ebatın da doğrayın.
  2. Derin bir kasede kabukları doğranmış tavla zarından biraz büyük doğradığınız domates, ince kıyılmış maydanoz ve biberlerle harmanlayın.
  3. Kuru soğanı ay biçimde ince doğrayın, tuzla hafif ovun.
  4. Sumakla birlikte soğanları patlıcanlı karışıma ekleyin.
  5. Sos için zeytinyağı sarımsak ve limon suyunu karıştırın,
  6. Patlıcan salatasına ekleyin.
  7. 10 dk kadar sosu çekmesi için bekletin.
  8. Patlıcan salatamız hazır servis tabağınıza alabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Not: Ölçü 7-8 kişiliktir, salatanıza eksi olarak sumak yerine nar ekşisi de ekleyebilirsiniz ancak kararttığı için ben tercih etmiyorum.

Meksika Fasulyesi Salatası

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu Meksika fasulyesi (konserve)
  • 1 demet roka
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Meksika Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Konserve fasulyelerin suyunu süzerek bol suda yıkayın.
  2. Salatalık ve domatesleri küçük küçük doğrayın, rokaları da temizleyerek onları da minik doğrayın.
  3. Derince bir kaba tüm malzemeleri alın, üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ilave ederek güzelce harmanlayın. Afiyet olsun.

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep için;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
İç İçin;
  • Yarım kilo dana kuşbaşı (veya tavuk göğsü)
  • 1 kuru soğan
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3-4 tane sivri biber
  • Yarım kilo mantar
  • 2 tane domates, (büyükse 1 tane)
  • Yeteri kadar sıvı yağ, tuz, kekik, pul biber, karabiber.
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
Üzeri için;
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar sizlere davet yemeklerinizde sunacağınız çok güzel bir tarifim var. Yiyenlerin bir daha isteriz diyecekleri bir tarif tavsiye ederim herkese 👍 😉
  1. Krep için malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice çırpın. Eğer çok akıcı ise çok az un ilave edin.
  2. Yağsız teflon tavada çok kalın olmamak şartıyla kreplerinizi pişirin. İç harcı için tencereye etinizi koyup çok az su ilave ederek pişirin.
  3. Et suyunu çekip kavrulduktan sonra üzerine yeteri kadar sıvı yağ ve doğranmış soğanı koyup kavurun.
  4. Ardından yıkayıp doğradığınız mantarları ilave edin. Mantar suyunu çektikten sonra biberleri ekleyin.
  5. Çok az kavurup baharatları ve domatesi ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
  6. Bir tane krep alıp iç harcını koyun ve sarın borcama yerleştirin. Beşamel sos için tencereye tereyağ ve unu koyup kavurun.
  7. Üzerine 3 su bardağı süt ilave edip hızlı bir şekilde çırpın. Topak kalmaması için.
  8. Pişen beşameli kapatıp kreplerin üzerine gezdirin rendelenmiş kaşar serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişirin
NOT: Krep yerine isterseniz yufkada kullanabiliriz ama bence krep daha lezzetli. Tarif size fazla geldiyse krepleri sarıp saklama kabına koyun ve derin dondurucuya kaldırın istediğiniz zaman çıkarıp çözülmesini bekleyin sonra beşamel sosunu üzerine gezdirip pişirin.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...