Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna tercihen kelebek yada fiyonk makarna
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı tulum peyniri ( Ufalanmış)
  • Yarım su bardağı kaşar rendesi
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • 3-4 avuç maydanoz
ÜZERİ İÇİN SOS;
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kara biber

Fırında Makarna ( Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Yapımı oldukça pratik ve lezzeti bir o kadar muhteşem su böreği tadında fırın makarnamız için buyurun aşamalara👇🏼👇🏼👇🏼👇🏼
  1. Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  2. Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Yağlanmış borcam yada o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
  4. Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
  5. Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
  6. Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.

Buğday Salatası Tarifi

Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 3 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 kutu mısır
  • 1 büyük havuç
  • 4-5 tane kornişon salatalık
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz

Buğday Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Buğdayı haşlayıp süzelim.
  2. Dereotu, maydanoz, kornişon salatalık, köz kırmızı biberi doğrayalım.
  3. Havucu rendeleyelim.
  4. Karıştırma kabına alalım üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK,

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK,) İçin Malzemeler

  • 600 g kuzu veya dana ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Arnavut Ciğeri Tarifi (ÇOK PRATİK, ) Yapılışı

  1. Öncelikle zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.
  2. Bu sırada patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım. Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
  3. Kilitli poşete 1 bardak unu alalım. Üzerine ciğerleri ilave edip poşeti kapatalım. Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım. Dilerseniz bu işlemi pişirme kağıdı üzerinde elle de yapabilirsiniz. Poşeti içinde yapmak daha temiz olduğu için tercih sebebi olabilir :)
  4. Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
  5. Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir tur karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Ardından pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
  6. Soğanları ince piyazlık doğrayalım. Genişçe bir kaba alarak tuz ilave edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
  7. Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ilave edelim. Bu aşamada tercihe göre biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
  8. Bu şekilde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında ayrı bir şekilde servis edebilirsiniz. Fakat ben hepsini güzelce karıştırmayı tercih ediyorum ve soğan salatasına yağ eklemiyorum.
  9. Son aşamada pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
  10. Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Hepsi bu kadar, şimdiden afiyet olsun :)

Soya Soslu Tavuklu Salata Tarifi

Soya Soslu Tavuklu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet göbek marul
  • 1 demet nane
  • 1 adet limon
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Soya Soslu Tavuklu Salata Tarifi Yapılışı

  1. Güzelce yıkadığımız göbek marulumuzu ve nanemizi doğruyoruz 1 tüm limonu sıkıyoruz.
  2. 500 gram tavuk göğsümüzü ocağa alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. 1 kaşık tereyağını ekleyip kavurduktan sonra 1 çorba kaşığı soya sosumuzu ilave ediyoruz.
  4. Pişen tavuğumuzu salatamızın üstüne alıyoruz. Afiyet olsun

Et Kavurma Tarifi

Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı et
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz

Et Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Etleri küçük küçük doğrayın. Tencereyi iyice kızdırın ve etleri içine koyun.
  2. Etlerin rengi dönene kadar çevirin ve kapağını kapatıp altını kısın.
  3. Etler suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
  4. Suyunu çekince tereyağ ve tuz koyup biraz kavurun. Karabiber ve kekik serpin.

Susamlı Patates Topları Tarifi

Susamlı Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyükçe haşlanmış patates
  • 1 çorba kasesi ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz (peynirin tuzuna dikkat edelim)
Üzeri İçin ;
  • Kavrulmuş susam

Susamlı Patates Topları Tarifi Yapılışı

Merhabalar, hayırlı bayramlar diliyorum herkese. Görüntüsü süper, tadı güzel, yapımı kolay bir tarif sayfama bırakıyorum. Site yazarlarından Fırıncı Şirine arkadaşımın sayfasından aşırdım bu güzelliği, teşekkür ederim kendisine
  1. Patatesleri ezip diğer malzemeleri ilave edelim.
  2. Yoğurarak birbirini almasını sağlayalım.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kavrulmuş susama bulayalım.
  4. Servis tabağına dizelim. İşte bu kadar kolay tarifimiz hazır.
    Kahvaltıda, günlerimiz de çayın yanına ikram edelim.

Kabak Çelebi Tarifi

Kabak Çelebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük boy kabak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tutam dereotu
Kavurmak İçin ;
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Kabak Çelebi Tarifi Yapılışı

Merhaba 🙋 herkese mutlu, sağlıklı bayramlar.
Bu tarifi bayramdan önce yapmıştım ama büyükleri ziyaret, hazırlık, yolculuk derken eklemek bugüne kısmet oldu. kendisi isminden de anlaşılacağı üzere kolay hazırlanan, sindirimi yormayan, bir o kadar da lezzetli bir meze🙂
  1. Öncelikle kabağı rendeliyoruz, yağı tavada kızdırıp altını kısıyoruz, bir diş dövülmüş sarımsak ekliyoruz.
  2. O tavada kokusunu bırakırken rendelenmiş kabağın bıraktığı suyu elimizle sıkıyoruz, tavaya alıp karıştıra karıştıra kavuruyoruz. rengi değişip hafifçe çıtırdayınca kevgirle yağını süzdükten sonra kağıt havluya alıyoruz.
  3. O burada soğurken robotta cevizler ile bir diş sarımsağı ve bayat ekmek içini çekiyoruz.
  4. Derin bir kapta kavrulmuş kabak, cevizli karışım, süzme yoğurt, normal yoğurt, tuz, doğranmış dereotu ve mayonezi fazla hırpalamadan karıştırıyoruz.
  5. Dilerseniz tabağa alıp dereotu ve maydanoz ile süsleyebilir, dilerseniz üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirebilirsiniz. iki türlü de çok güzel oluyor.
    Afiyet olsun 😊

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...