Levrek Külbastı Tarifi

Levrek Külbastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet levrek balığı
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 paket krema (220 ml)
  • 4 diş sarımsak
  • 200 ml. süt
  • 2 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Domates sosu (isteğe göre)

Levrek Külbastı Nasıl Yapılır?

  • Levrekleri fileto şeklinde kesip, derisinden tamamen ayırın.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın yağda levrekleri önlü arkalı pişirin.
  • Pişirdiğiniz balıkları bir kenara alın ve bekletin.
  • Balık tavasına ince ince kıyılmış sarımsakları atın ve kavurun.
  • Ardından üzerine süt ve kremayı ilave edin.
  • Sos kaynamaya başladığında içine balıkları yerleştirin.
  • Balıklara kapari ve karabiber serpiştirin. Kapari turşusu tuzlu olduğu için, yemeğin tuzunu iyi ayarlayın.
  • Bu şekilde 6-7 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın.
  • Levrek külbastıyı patates püresi, havuç ve biber eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • İşi kolaylaştırmak için, levrekleri balıkçıdan fileto şeklinde alabilirsiniz.
  • Balıkları yağda kızarttıktan sonra, kağıt havluda fazla yağını çektirin.
  • Patates püresi yerine patatesleri kibrit şeklinde dilimleyebilirsiniz.
  • Krema sosu yerine rendelenmiş domates kullanarak domates sosu da hazırlayabilirsiniz.

Ispanaklı Pasta Tarifi

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 300 gram ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı labne peyniri
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krem şanti (toz halinde)
Süslemesi için:
  • 10-15 adet yaban mersini

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Krem şanti, labne peyniri, süt ve pudra şekerini geniş bir kaseye aktarın.
  • Malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar güzelce çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı buzdolabına koyun ve bekletin.
  • Pandispanya için; Ispanakları yıkayıp temizleyin. Tencereye su koyun ve kaynatın.
  • Ispanakları kaynar suyun içerisine atarak 20 saniye kadar bekletin. Ardından ıspanakları çıkartıp suyunu süzün.
  • Ispanakları bir kaseye koyduktan sonra üzerine buzlu su koyun. Bu sayede rengi canlı kalacak.
  • Ispanaklar soğuduktan sonra rondoya alın ve üzerine süt ekleyin.
  • Püre haline gelinceye kadar rondodan geçirin.
  • Derin bir kasenin içine şeker ve yumurtayı ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımın içine ıspanak püresi ve sıvı yağ koyarak karıştırın.
  • Unu eleyerek azar azar karışıma ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı mikserden geçirdikten sonra, yağlanmış kelepçeli kalıbın içerisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Ardından kürdanla pişip pişmediğine bakın.
  • Eğer pişmediyse kapağı kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
  • Pandispanya piştikten sonra, üst kısmını traşlayın. Bu kısımdan çıkarttığınız kek parçalarını rondodan geçirip kenarda bekletin.
  • Pandispanyayı ortadan ikiye bölün ve ortasına krema sürerek her tarafa yayın.
  • Diğer pandispanyayı üzerine ekledikten sonra tekrar krema sürün.
  • Üzerine rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını serpiştirin.
  • Mevsim meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Ispanaklı Pasta Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte kullanacağınız ıspanakları güzelce temizleyin.
  • Ispanakları rondoya eklemeden önce ince ince kıyın.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pişirme işleminin ilk 20 dakikasında fırın kapağını açmayın.

Sumak Çayı Tarifi

Sumak Çayı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 fincan su
  • 1 dilim limon
  • 1 dilim elma (isteğe göre)

Sumak Çayı Nasıl Yapılır?

  • Bir fincan suyu çaydanlığa koyun ve içerisine 3-4 damla limon sıkın.
  • Kısık ateşte kaynatılan çaya elma dilimi ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra bardağa dökün ve içine bir tatlı kaşığı sumak ekleyip demlemeye bırakın.
  • 5-7 dakika sonra demlenen çaydan sumağı süzün ve çayın içerisine bir limon atarak için.
Sumak Çayı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sumak çayını demledikten sonra, içinde sumak kalmayacak şekilde süzmeye özen gösterin.
  • Eğer sumağı tek başına tüketmek istemiyorsanız, salataların içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayını tok karna tüketebilirsiniz.
  • Sumak çayının faydalarından yararlanmak için haftada 2 fincan içmeniz yeterlidir.

Tavşan İçi Tarifi

Tavşan İçi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk (temizlenmiş)
  • 4-5 tane karabiber
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 8 bardak su
  • 2-3 dal kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
Pilav için:
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
Sosu için:
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Tabanı için:
  • 3-4 adet kuru yufka

Tavşan İçi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğu iyice yıkayın ve geniş bir tencerenin içine yerleştirin.
  • Soğan ve havucu dört parçaya bölün. Tencerenin içine havuç, soğan, karabiber, su, tuz ve kekik dallarını ekleyerek haşlayın.
  • Tavuğu haşladıktan sonra didikleyerek küçük parçalara ayırın.
  • Pilav için; Farklı bir tencerede tereyağını eritin. Bulgurları yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin.
  • Üzerine su ve tuzu ilave ederek karıştırın. Sos tenceresine tereyağı ekletip eritin.
  • Eriyen yağın içine toz sarımsak ekleyin. Servis yapacağınız tencerenin içine kuru yufkalardan birini kırın.
  • Üzerine iki kepçe tavuk suyu koyun. Pişirdiğiniz pilavdan birkaç kaşık yufkaların üzerine ekleyin.
  • Üzerine didiklenmiş tavuk etini serpiştirin sarımsaklı sosu gezdirin.
  • Ardından tekrar kuru yufka kırın ve aynı işlemleri malzemeler bitene kadar uygulayın.
  • En üst kısma didiklenmiş tavuk etini koyun. Pul biberli sos hazırlayarak üzerinde gezdirin.
  • Tavşan içi yemeğini, biberle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırtıl Kurabiye Tarifi

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı mısır nişastası

Tırtıl Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtaları bir süre oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kıvamı daha kolay tutturabilirsiniz.
  • Karıştırma kabının içine yumurta ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağı soğuması için kenarda bekletin. Yeterince soğuduğunda yumurtalı karışıma ilave edin.
  • Mısır nişastası, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin.
  • Hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun. Kurabiyelere şekil vermek için yağlanmış duy kullanın.
  • Hazırladığınız hamurdan bir miktar alın ve yağlanmış duya koyun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra, duya parmağınızla bastırın.
  • Uzun, tırtıklı ve ince kurabiye şekilleri hazırlayın.
  • Ağızda dağılan tırtıl kurabiyelerin kabaracağını unutmayın. Bu yüzden tepsi üzerinde belirli aralıklar bırakın.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kurabiyeleri ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran tırtıl kurabiyeleri, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
  • Tereyağını erittikten sonra yeterince soğuduğundan emin olun. Eğer sıcakken hamura eklerseniz, hamurun kıvamı bozulacaktır.
  • Kurabiyelere aroma katmak için vanilya, tarçın veya portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin rengini değiştirmek için bir tatlı kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Kurabiyelere şekil vermek için ucunda tırtıklı duy olan krema poşeti de kullanabilirsiniz.
  • Hazırladığınız tırtıl kurabiyeleri, çikolata sosuna batırarak da servis edebilirsiniz.
1 Adet Tırtıl Kurabiye Kaç Kalori?
  • Orta boyutlarda bir adet tırtıl kurabiye, yaklaşık 25 kaloridir.

Bacaklı Çorba Tarifi

Bacaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeşil mercimek 1 su bardağı haşlanmış 
  • Erişte (çubuk makarna) 1 çay bardağı 
  • Kuru soğan  1tane 
  • 3 tane yeşil biber 
  • 1yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 tane domates
  • Nane tuz karabiber pul biber 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ 

Bacaklı Çorba Nasıl Yapılır?

  • Yeşil mercimekleri haşlayın.
  • Haşladığınız mercimeklerin içerisine erişteleri atın.
  • Erişte pişerken bir tavaya tereyağı koyun.
  • Soğanı biberi kavurun sonra salça ve domatesi koyup onlar da pişince nane ve baharatları koyup tavadakileri tenceredeki mercimeğin içine dökün.
  • 2 dakika daha pişirdikten sonra servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi

Yoğurtlu Köz Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase light yoğurt
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış nohut 
  • Bir tutam maydanoz 
  • Biraz çörekotu
  • Zeytinyağı

Yoğurtlu Köz Biber Nasıl Yapılır?

  • Önce biberler ocakta veya fırında közlenir
  • Kabuklarını soyduktan sonra ince doğranır .
  • Sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılır. 
  • İçine biber eklenir ve karıştırılır.
  •  Son olarak haşlanmış nohut ve ince kıyılmış maydanoz eklenir. 
  • Çörekotuyla süslenir ve zeytinyağı gezdirilir.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...