Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 çay bardağı süt(100 ml)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Kremasız Köri Soslu Harika Bi Makarna Tarifi Yapılışı

Not;
Makarnayı kişi sayısına göre ayarlayabiliriz
📌Süt yoksa 1 çay bardağı makarnanın suyundan veya normal su da kullanabilirsiniz. makarna suyuyla kıvam biraz katı olabilir.
  1. Öncelikle makarnayı haşlayalım.
  2. Tavayı ısıtıp tereyağını erittikten sonra unu ekleyip biraz kavuralım.
  3. Sütü ekleyip üzerine baharatları da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  4. Kıvam yoğunlaştıktan sonra 2 yemek kaşığı kaşar peynirini ekleyelim .
  5. 2 dk sonra da makarnayı ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım.
  6. Makarnanın üzerine biraz kaşar peyniri, susam, doğranmış yeşil soğan ve maydanoz serpiştirelim. Makarna servise hazır.


Afiyet şifa olsun🍃.

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

24 cm kalıp için;
  • 8 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuz
  • 3 yemek kaşık nişasta
Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşık tepeleme nişasta
  • 1 yemek kaşık tereyağı
  • 1 kutu sıvı krema
Dışının kaplaması;
  • 1, 5 su bardağı süt krem şanti için
  • 2 paket orman meyveli krem şanti
  • 1 tane Minnie mouseli karton kapak

Minnie Mouseli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyasını yapalım.Yumurta ve şekeri 7 -8 dk yüksek devirde kabarana kadar çırpın.
  2. Sonra bütün kuru malzemeleri eleyin ve 3 kademede ekleyin.
  3. Yumurtayı söndürmeden alttan yukarıya doğru karıştırın.
  4. Kek kalıbına yağlı kağıt serin 160 dereceli fırında fansız 45 dk pişirin.
  5. Çıkarır çıkarmaz telin üzerine ters çevirin birgün beklesin streçleyin.
  6. Kreması için; Krema, vanilya ,tereyağı hariç hepsini koyun karıştırın .
  7. Ocağa alın orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın .
  8. Sonra altını kapatın ,üzerine tereyağını ve vanilyayı ekleyin karıştırın.
  9. Ilıdıktan sonra 2 saat buzdolabında bekletin dinlensin.
  10. Bekleyen krema mikserde 5 -6 dk çırpın.
  11. Kremanın üzerine biraz sıvı krema ilave edin çırpın eğer katıysa biraz daha krema ekleyin ta ki krem şanti kıvamı gibi olacak onuda bir kenara alın.
  12. Krem şantiyi de çırpın hazırlayın.
  13. Bir gün önce hazırladığız pandispanyayı 3 veya 4 bölün ben 3 böldüm sonra sütle ıslatın .
  14. Arasına kremayı sürün, isterseniz kavrulmuş fındık içi, damla çikolata ,muz da koyabilirsiniz tercih sizin.
  15. Sonra kenarlarını krem şanti ile kapatın süsleyin.
  16. Karton tabağı yuvarlak kesin pastanın üzerine tabak boyutunda streç kesin koyun pastanın üzerin ve kağıt tabağı koyun yanlarınıda kremsanti ile süsleyin.
  17. Buzdolabında dinlendirin. Yapanlara afiyet olsun:).

Patlıcanlı Volovan Tarifi

Patlıcanlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 12 milföy hamuru
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Süslemek için
  • Taze kekik

Patlıcanlı Volovan Nasıl Yapılır?

  • Hamurları yumuşaması için 15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Yuvarlak bir kalıpla her bir hamurdan iki parça kesin.
  • 12 tanesini kenarlardan 1 cm kalacak kadar daha küçük bir kalıpla ortasından keserek halka şekli verin.
  • Halka şeklindeki hamurları yuvarlak hamurların üzerine yapıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
  • Hamurların kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın ızgarasında ara ara çevirerek iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup suyunu süzün ve bir kaseye alın.
  • İçine sarımsak rendeleyin. Tahin, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Karışımı volovanların içine doldurun. Üzerlerini taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Soya Filizi Salatası Tarifi

Soya Filizi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr konserve Meksika fasulyesi
  • 200 gr soya filizi
  • 1 su bardağı mısır tanesi
  • 1 kırmızı biber
  • 10 kornişon turşu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Soya Filizi Salatası Nasıl Yapılır?

Fasulye, soya filizi ve mısırı geniş bir kaseye alın. Kornişon turşuları ince doğrayıp ekleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyin ve küçük kare şeklinde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Kasede hepsini harmanlayın.
Zeytinyağı, tuz, limon suyu ve sirkeyi küçük bir kasede karıştırıp salataya gezdirin. Karıştırarak servis tabağına alın. Servis yapın.

Sakızlı Muhallebi Tarifi

Sakızlı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2~3 parça damla sakızı

Sakızlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle süt, un, şeker ve vanilyayı tencereye alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Ardından damla sakızlarını döverek toz haline getirin ve karışıma ekleyin. Tencereyi ocağa yerleştirip orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alarak 5 dakika dinlendirin ve mutfak robotuna aktarın. Muhallebiyi robotta karıştırıp servis kaselerine doldurun.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve birkaç saat soğutun. Üzerini fındık ve fıstık parçaları ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
  • Muhallebi kıvamının koyu olmasını istiyorsanız, içerisinde bir parça tereyağı eritebilirsiniz.
  • Kıvamı sulu olduysa azar azar elenmiş un ekleyin.
  • Kıvamını açmak için muhallebiyi ocağa alın ve tekrar ısıtın. İçerisine süt ilave ederek karıştırın.
  • Damla sakızlarının tadını alabilmek için dövülmüş olması gerekir. Sakızları bir poşetin içine alıp sert bir cisimle vurarak toz haline getirebilirsiniz.
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?
  • Temel malzemeleri un ve süt olan muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan sakızlı muhallebiyi diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. 

Mantarlı Bonfile Tarifi

Mantarlı Bonfile Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler
  • 3 hamburger ekmeği
  • 6 bonfile
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 gr mantar
  • 1 soğan
  • 150 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
Marine için
  • 1 diş sarımsak
  • 2 arpacık soğanı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Mantarlı Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Marine işlemi için, cam bir kaseye soğanları ve sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağı, süt, kekik ekleyip karıştırın. Etleri bu karışıma ilave edip 3-4 saat bekletin.
  • Hamburger ekmeklerini enine ortadan ikiye kesin ve fırın ızgarasında kızartın. Mantarları küçük doğrayın ve limonlu suda bekletin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kremayı ekleyin.
  • Bonfileleri sosuyla yapışmaz bir tavada yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirin. Kremalı mantarı kızarmış ekmeklerin üzerine paylaştırın.
  • Bonfileleri üzerlerine yerleştirin. Taze biberiye yapraklarıyla pişirilmiş elma dilim patates ile sıcak servis yapın.

Zencefil Suyu Tarifi

Zencefil Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatlık
  • 1 adet lime
  • 700 ml su
  • 2-3 adet nane yaprağı

Zencefil Suyu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalığın kabuklarını soyun ve ince dilimlere ayırın.
  • Ardından limon, lime ve zencefili de aynı şekilde dilimleyin.
  • Bir şişenin içerisine 2 litre su koyun ve nane yapraklarını ekleyin.
  • Dilimlediğiniz malzemeleri de suya koyarak bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız zencefil suyunu, gün içerisinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Suyu Nasıl Kullanılır?
  • Zencefil suyunu günde 2-3 bardak aç karna olacak şekilde tüketin.
  • Özellikle sabah aç karna tüketmek, zencefil suyunun yağ yakıcı etkilerini hızlandırır.
  • Tat vermek için, bir tatlı kaşığı bal ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...