Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 adet büyük boy patates
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 dal taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu

    Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağımızı tavaya alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  • Ardından domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Önceden haşladığımız ve doğradığımız patateslerimizi de ekleyelim.
  • Üzerine kuru nane, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi de ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
  • Kavrulan patateslerimizi bir karıştırma kabına alarak üzerine doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Patates salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi

 

10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi (26 adet)
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su (120 ml)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100 gram)

Üzerini bulamak için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir bardağa granül kahveyi alarak üzerine sıcak suyu ilave edelim ve kahve çözününceye kadar karıştıralım. Sütlü çikolatanın üzerine kahveli suyu ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Diğer tarafta kedidilili bisküvileri rondodan geçirelim ve geniş bir kaseye alalım. Üzerine hazırladığımız çikolatalı karışımı ve labne peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Kıvamına bakarak elimizle toparlayalım. Cıvık olursa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Şekil alacak kıvama gelince şekil verelim. Ben uzun bir formda şekil verdim, dilerseniz yuvarlak şekil verebilirsiniz.
  • Şekil verdikten sonra dışını hindistan cevizi ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya da bulayabilirsiniz.
  • Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor✅ sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacağını düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi

 

Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1/2 (yarım) çay bardağı mısır
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

    Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kerevizin kabuklarını soyup rendeniniri kısmıyla rendeliyoruz kaseye alıyoruz. İçine yarım limon sıkıp, karıştırıyoruz.
  • Kerevizlerimizin kararmaması için havucu rendeliyoruz, ilave ediyoruz, sarımsakları rendeleyip, ilave ediyoruz, mısırı ilave ediyoruz, cevizi ilave ediyoruz yağını tuzunu ilave edip, hepsini karıştırıyoruz.
  • 1 adet büyük portakalı 8 eşit dilime ince yuvarlak olarak kesiyoruz her bir portakala iki yemek kaşığı salatadan yerleştiyoruz.
  • İsterseniz portakal olmadan normal servis tabağı olarak sunum yapabilirsiniz. Salatamız hazır afiyetle.

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane büyük biber
  • Küçük demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Birkaç damla limon suyu
  • Sumak
  • Karabiber
  • İsot
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Nasıl Yapılır?

  • Domates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
  • Tüm malzemeleri rondoya koyun ve çektirin.
  • Tabağa aldığınız acılı ezme üzerine zeytinyağı gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi

 

Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram semizotu
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Nohutu kavurmak için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Semizotunu ilistire alıp güzelce yıkıyoruz.
  • Suyunu süzüp uygun bir kaba alıyoruz .
  • Rendelenmiş havuçları ekleyip yoğurdumuza sarımsak ve tuz ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra semizotuna ilave edip karıştıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
  • Zeytinyağ bir tavaya alıyoruz kırmızı toz biber ilave edip ocakta yağ kızana kadar kavuruyoruz .
  • Daha sonra nohutu ilave edip bir iki tur karıştırıp salatamızın orta kısmına koyuyoruz deneyenlere afiyet olsun

Tava Böreği (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi

 

Tava Böreği (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka

Sosu için

  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tane yumurta

İçi için

  • Kaşar peyniri
  • Lor peyniri

    Tava Böreği (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için süt sıvı yağı ve yumurtayı çırpalım. Yapışmaz bir tavayı biraz yağlayalım.
  • İki yufkayı da 4 parçaya bölelim.
  • Her parçayı bir kata serelim ve sostan üzerine gezdirelim.
  • 4. Kata peyniri yerleştirelim.
  • Kalan diğer katları da soslayarak tamamlayalım.
  • Tavamızı en büyük gözlü ocağa yerleştirelim.
  • Altını çok az olacak şekilde açalım.
  • Tavanın kapağını kapatalım.
  • Bir tarafı piştiğinde diğer tarafa döndürelim.
  • Toplamda ocakta 45 dakikada pişti böreğim. Püf noktası ocağın çok kısık olması uzun sürede içini çekerek kızarması. Kullandığım tava 26 cm.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi

 

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeğimizi yıkayalım ve üstünü geçecek şekilde şu koyup ocağa alalım mercimek yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra ayrı bi tencereye sıvı yağ, salça, nane alalım kavuralım.
  • Daha sonra mercimeği ekleyelim 2 su bardağı su koyalım.
  • 15 dakika pişirelim ardından erişteleri ekleyelim 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim (suyunu çektikçe sıcak su eklenebilir ) afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...