yemek tarifleri

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk  

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bütün kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Beşamel Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (Şart değil)

Beşamel Soslu Ispanaklı Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhaba hayırlı akşamlar.
Yıllar önce bir restoranda çok beğenmiştim bu tarifi. O günden beri evde hep yaparım. Kullanılan malzemeler birbirine çok yakışıyor.
Öncelikle ıspanağı doğrayalım ve güzelce yıkayıp, süzgece alalım. Kuru soğan ve biberi doğrayıp tavaya alalım. Üzerine yağ ekleyelim. Kavrulunca ıspanağı ekleyelim. Suyunu salıp çekince tuz ve pulbiberi ekleyip ocaktan alalım.
Bütün tavuk göğsünü bıçakla ikiye ayıralım. Bir parçasını görüntülerde görüldüğü gibi bıçakla biraz açalım ve et dövücü ile inceltelim. Sert herhangi bir cisimle de olur. Tavuğun her yerini tuzlayıp fırın tepsisine alalım. Bütün hepsine aynı işlem yapılır.
Tavukların içerisine ıspanak koyulur ve üzeri kapatılır.
Üzeri için domates rendelenir. Kekik, salça ve su ile karıştırılır, tavukların üzerine eklenir. 250° fırında tavuklar tamamen pişinceye kadar pişirilir.
Beşamel sosu için yağ ve un kavrulur. Süt ilave edilir, karıştırılır. Göz göz olunca tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.
Pişen tavuklar fırından alınır ve hemen beşamel sos eklenir. Arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Tekrar fırına verilir ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcakken servis edilir.
Afiyet olsun.

yemek tarifleri



Mor Kuskus Salatası 

Mor Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 4 su bardağı şalgam suyu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı mısır
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Yoğurt

Mor Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

Tencerenin içine şalgam suyunu kaynatın. Kuskusları ekleyip haşlayın. Kuskuslar soğuduktan sonra yoğurt ekleyip karıştırın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Mısır, bezelye ve turşuları da kuskusa ekleyip karıştırın.

Yemek tarifleri

Magnolyam  

Magnolyam Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı  un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • Arasına cici bebe

Magnolyam Tarifi Yapılışı

Un kokmaması için biraz teflon tavada kuru kuru çevrilir.
Un soğuyunca bütün malzemeler karıştırılır. Muhallebi yapılır.
Kuplara yarıya kadar muhallebi sonra da rondodan çekilmiş un haline gelmiş bebe bisküvi ve üzerine muz konur. Kupun kenarlarına muz – çilek süslenir kalanını da muhallebi ile doldurulur. Üzerini yine bebe bisküvi ile süslenir.

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu 

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

Yemek tarifleri

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket margarinin 1/4 (4 de 1 i )
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 250 gram kuşbaşı tavuk göğsü
  • 2 adet patlıcan küçük boy
  • Patates
  • Tuz
  • Pul biber
  • Aldığı kadar kaynar su

Tavuklu Patlıcanlı Patates Sulusu Tarifi Yapılışı

Merhabalar Bugünde Tavuklu Patlıcanlı Patatesli bir ara sıcak hazırlayalım. Malum menümüzde ara sıcak önemli çorbadan hemen sonra servise sunduğumuz yemeğimizin hem lezzetiyle hemde görüntüsüyle görenleri mest etmesini isteriz neyse fazla uzatmayım buyrun tarifime. 😊
Hazırsanız başlayalım. 😉
Yağlarımızı tencereye alalım eriyip ısınsınlar.
Küp küp doğradığımız soğanı pembeleşene kadar pişirelim.
Sarımsakları da ekleyelim.
Salçayı da ekleyip birazcık kavuralım.
Kuş başı doğradığımız tavuk göğsünü de ekleyip iyice kavuralım.
Tavuk iyice kavrulunca patatesleri ekleyelim (benim kullandığım patatesler cevizden az büyük bu yüzden doğramaya gerek duymadım) biraz kavuralım.
Patlıcanları da ekleyip karıştırdıktan sonra kaynarsuyu ekleyelim üzerini az geçecek şekilde sonra pişmeye bırakalım.
Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte 20 ila 25 dakika pişirelim.
Şimdiden Afiyet Olsun 💖💖💖💖

Yemek tarifleri



Karnabahar Kızartması  

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 2 yumurta
  • 7 kaşık un
  • 1 bardak süt
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

Öncelikle karnabaharımızı ayıklayıp çok ufak olmayacak şekilde birbirinden ayırıyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. Sonra bu arada biz kızartma sosunu hazırlıyoruz. Öncelikle un ve sütü karıştırıyoruz sonra yumurtaları ilave edip birde onunla karıştırıyoruz. Pişen karnaharlarımızı  soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonrada sosa batırıp kaşık yardımıyla kızdırdığımız kızartma yağına atıp arkalı önlü kızartıyoruz. Sonra isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN. 😋🍽

Yemek tarifleri



Kfc Usulü Çıtır Tavuk  

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1, 5 su bardağı corn flakes
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 4 tatlı kaşığı acı sos
  • 1 çay kaşığı kara biber

Kfc Usulü Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı

Öncelikle tavuğumuzun terbiyelenmesiyle başlayalım. İlk olarak tavuğu jülyen şekilde yani ince uzun şekilde doğruyoruz. Daha sonra bir kaba alıp üzerine acı sosu tuzu ve karabiberi döküp bir güzel harmanlıyoruz. Buzdolabına alıp 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz. Dinlenen tavuklarımızı alıyoruz sırayla kaplara koyduğumuz galeta unu sonra yumurta daha sonra corn flakes e bulayıp kızgın yağda kızartmak için tavaya koyuyoruz 2-3 dk önlü arkalı pişiriyoruz. Dilerseniz yanına ketçap mayonez ve diğer soslarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...