yemek tarifleri ( Fırında Nar Gibi Kızaran Baget )

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısına göre tavuk but
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bar sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Ve arzuya göre tuz

Fırında Nar Gibi Kızaran Baget Tarifi Yapılışı

Tavuğumuzun moduna göre haşlayalım yada haşlamayalım. Ben başlamayı tercih ettim ayrıca suyunu kullanabilmek için :) 5 dk başladığım budları sudan çıkartıp süzülmeye bıraktım. Derin bi kaba sosumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız sosa bulayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim 180 derecedeki fırında 20 dk pişirelim. Yapanlara afiyet olsun :)

yemek tarifleri ( Tavuk Kapama )

       

Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk haşlama için:
  • Tavuk parça et yada Baget
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz
Pilavı için ;
  • 2 su bardağı şehriyeli bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Üzeri için:
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası tavukların üzerine sürmek için
  • Bol değirmen karabiberi

Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

Bakmayın tarifin uzun gibi durduğuna yoksa çok basit ve lezzetli. Tavuğu bütün de alabilirsiniz Baget yada incik de olabilir. Ben kemiksiz incik Tavuğu temizleyip havuç soğan koyup 20 dak kadar yarı haşlıyoruz. Daha fırında da pişecek. Pilavı için: Tencereye sıvı yağ koyup soğanı kuşbaşı doğrayıp kavuruyoruz. Domatesi küp küp yapıp soğana ekliyoruz ,biraz pişiriyoruz. Bulguru yada pirinçi ekliyoruz. Seçmesi size kalmış.
Üzerine haşlanmış tavuk etlerini koyuyoruz. Tavuk suyundan tavuk etlerinin üzerine kadar koyuyoruz. 2 bardak bulgura 5 bardak tavuk suyu 1 bardak su koydum. Fırında çekebilir 1 bardağa 3 bardak su kararı ile. 1 bardak fazla tavuk suyu da tavukların pişmesi için ekledim. Önce çok sulu geldi ama fırında da çekince tam geldi. Salçayı biraz yağ ile inceltip etlerin üzerine sürüyoruz. Bol çekilmiş karabiber serpiyoruz. Üzerini kapatmadan 180 derece fırına veriyoruz. Suyunu çekip tavuk etleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırının kapağını 20 dak açmıyoruz. Pilav demlensin. Tepsi ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.                                   

yemek tarifleri ( Sütlaç )

sütlaç görselleri ile ilgili görsel sonucu

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler 

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı sut
  • 1 buçuk çay bardağı pirinç
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın

Sütlaç Tarifi Yapılışı

Merhaba Dostlar .:)
İlk önce pirinçleri yıkayıp 5 su bardağı su ile pirinçler şişene kadar pişiriyoruz. 5 su bardağı sütün 1 bardağını ayırarak 4 su bardağını pişen pirinçlerin üzerine ekliyoruz. Süt ve pirinçimiz kaynayana kadar ayırdığımız 1 su bardağı süte 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyip karıştırıyoruz ve kaynayan sütümüzden 1-2 kaşık karıştırdığımız pirinç ununa ekliyoruz .Ilıması için. Ilıttığımız karışımı sütlacımızın içine ilave edip 10 dakika kaynatıyoruz daha sonra vanilyamızı  ve 8 kaşık şekerimizi ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp altını  kapatıyoruz. (Bu arada kısık ateşte kaynatalım sütümüzün taşmaması için) Kaselere paylaştırıp soğuk servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.

yemek tarifleri ( Harika Soslu Tavuk Kanat )

Harika Soslu Tavuk Kanat

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 adet küçük boy soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Sıvı yağ (Kızartmak için)

Harika Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐 🌈🎈
Yapımı çok pratik ama lezzetine doyum olmayan, nefis soslu tavuk kanadı tarifim için;👇👇
Sıvı yağ hariç, tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve tavuk kanatlarınızı güzelce bu sosla harmanlayın.
En az 4-5 saat kadar, üzerini örterek buzdolabında dinlenmeye alın. 👉En önemli kısmı dinlenme aşamasıdır, ne kadar beklerse, tavuk kanatlarınız o kadar lezzetli ve yumuşacık olur. Hatta mümkünse bir gece önceden sosa yatırıp, ertesi gün pişirirseniz daha da güzel olacaktır. 😉
Dinlenme aşamasını tamamlayan tavuk kanatlarını, derin olmayan yağda çevirerek pişene kadar güzelce kızartın.
Harika soslu ve leziz tavuk kanatlarınız servise hazırdır. 😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍴🍗

yemek tarifleri ( Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote )

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote 

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı kadar az bi sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça ( salçaya göre değişebilir ölçüsü )
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Tavuk Sote Tarifi Yapılışı

Tavuk göğsünü temizce yıkayıp küp küp doğrayalım ve tenceremizde haşlayalım .Daha sonra haşlanan tavuklarımızı tavaya alıp yağda 2-3 dakika kavuralım daha sonra soğan, kırmızı biber ve yeşil biberi de katıp iyice kavuralım. Sonra salçamızı ve baharatlarımızı katıp iyice karıştıralım ve hazır olunca alıp güveç taslarımıza pay edelim.  Bu malzemelerden tam 3 kase çıkıyor ve kaselere pay ettikten sonra en son bol kaşar rendesini tavuklarımızın üzerine katıp 200 derecelik fırında kaşarlarımız eriyene denk kızartalım ve daha sonra fırından alalım. Yemeğimiz hazır oldukça kolay ve lezzetli bir ana yemek oluyor arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim. :)
Not; Tuz ve karabiberi kendi damak tadınıza göre daha da arttırabilirsiniz ben bu ölçülerde yaptım ,tuzu da baharatı tam damak tadımıza göre çok iyi oldu ve misafirlerim tarafından da çok beğenildi.
Herkese şimdi den kolay gelsin :)
Afiyet olsun.

yemek tarifleri (Hünkar Muhallebisi )



Hünkar Muhallebisi 

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1. 5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 su bardağı meyve şekerlemesi

Hünkar Muhallebisi Tarifi Yapılışı

Süt, nişasta ve şeker devamlı karıştırılarak pişirilir. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Bu sırada içine fıstık ve meyve şekerlemesi eklenir. Altı kapatılarak vanilyası ve margarini de ilave edilip karıştırılır. Suyla ıslatılmış kek kalıbına dökülür. Dolapta 3-4 saat soğutulduktan sonra servis edilir.

yemek tarifleri(Fırında Neffis Patates Tavuk)

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet baş soğan
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Neffis Patates Tavuk Tarifi Yapılışı

Tavuk patates biberi doğruyoruz. Soğanları da yarım ay şeklinde doğruyoruz. Sosunu hazırlayıp hepsini karıştırıyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.😊Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...