Turşulu Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi

Turşulu Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane patates
  • 6 tane kornişon turşu
  • 1 kuru soğan
  • 1 buçuk limon
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 havuç
Baharatlar:
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 6 çorba kaşığı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı kadar mayonez
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Turşulu Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri haşlıyoruz, haşlanmış patatesleri güzelce püre haline getiriyoruz.
  2. İçine önce baharat ve limonu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra kornişon turşuları ve kuru soğanı küçük küçük doğrayıp salataya ekliyoruz.
  4. Konserve mısırı  ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  5. Az yağlanmış borcama salatayı döküyoruz ve güzelce yayıyoruz.
  6. Üzeri için yoğurt,mayonez, sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz .
  7. Salatamızın üzerine yayıyoruz, havucu rendeleyip salatamızın üzerine yayıyoruz afiyet olsun.

Peynirli Gül Böreği Tarifi

Peynirli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka (hazır)
İç Harcı için:
  • Tulum peyniri
  • Maydanoz (istediğiniz kadar)
İç Sosu için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet beypazarı sade maden suyu
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine beyazı içine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığından daha az karbonat
Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağından daha az süt
  • Çörek otu

Peynirli Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak 6 adet yufkayı 4 eşit parça olacak şekilde kesiyoruz ve her bir üçgen parça olarak kesiyoruz .
  2. Derin bir kaseye sosumuzu bütün malzemeleri ekleyerek hazırlıyoruz .
  3. Yumurta fırçası yardımıyla sosumuzu yufkaya sürüyoruz.
  4. Hazırladığımız iç harcımızdan isteğe bağlı olarak koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz içe doğru tekrar gül şeklinde sarıyoruz.
  5. Bütün 24 parça olan yufkalarımızı bu işlemleri uyguluyoruz .
  6. Önceden ısıtılmış 180/190 derece fırında yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsine dizerek üzerlerine ise yumurta sarısı ve çörek otu da ekleyerek fırına veriyoruz .
  7. 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Pişmiş olan böreklerimizi temiz bir mutfak bezi ile üzerine kapatıp yumuşak kalmasını sağlıyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun 

Jumbo Kurabiye ( Tarçınlı Cevizli ) Tarifi

Jumbo Kurabiye ( Tarçınlı Cevizli ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz
  • 2 yumurta -birin akı üstüne
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 yumurta akı
  • Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz

Jumbo Kurabiye ( Tarçınlı Cevizli ) Tarifi Yapılışı

Bugün size devamlı yaptığım nefis kurabiye kıyır kıyır ağızda dağılan harika miss kokusuyla tarçınlı cevizli jumbo kurabiye.
  1. Derin bir kaseye tereyağ pudra şekeri yumurtaları (1 yumurta akı hariç ) iyice elinizle iyice karıştırın .
  2. Vanilya, kabartma tozunu ilave edin karıştırın .
  3. Unu yavaş yavaş ilave edin.
  4. Yumuşak ele yapışmayacak hamur olacak.
  5. 1 su bardağı cevizi ve tarçını ilave edin karıştırın .Yoğurun.
  6. Cevizden büyük toplar yapın parmaklarınızla bastırın.
  7. Yumurta beyazını çırpın, üzerine sürün, cevizi de üzerine gezdirin.
  8. 180 derece ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin .

Peynirli Sigara Böreği Tarifi

Peynirli Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 tutam maydanoz
  • Lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Peynirli Sigara Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle maydanozu ince kıyıp lor peynirine ekleyin.
  2. Pul biberde ekleyip karıştırın .
  3. Yufkayı serin ,8 üçgen parçaya ayırıp peynir koyup sarın .
  4. Yufkanın ucunu açılmasın diye hafif suya batırıp kapatın, kızartıp servis yapın. AFİYET OLSUN :)

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 5 su bardağı un

Çörekotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

Ağızda dağılan kıyır kıyır tam ölçü bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ederim 😊
  1. Öncelikle margarin oda ısısında olmalı.
  2. Yumurtanın sarısı ayrılır beyazı içine konur.
  3. Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır. Karıştırılır.
  4. Un azar azar eklenir.
  5. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  6. Hamurlar açılır ve kalıplarla şekil verilir.
  7. 180 derece fırında 25 -30 dakika pişirilir.
    Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Mud Cake (Keki Sufle Kıvamında Üzeri Çikolatalı) Tarifi

Mud Cake (Keki Sufle Kıvamında Üzeri Çikolatalı) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 1 bardak un (160 gram)
  • 1 su bardağından 1 parmak az şeker (200 gram)
  • 4 çorba kaşığı margarin ya da tereyağ (200 gram)
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 1 bardak artı 2/5 bardak su (350 ml)
  • 3 paket bitter çikolata (240 gram)
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilin
Sosu için;
  • 200 ml krema
  • 2 paket sütlü çikolata (160 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ ya da margarin (50 gram)

Mud Cake (Keki Sufle Kıvamında Üzeri Çikolatalı) Tarifi Yapılışı

Keki sufle kıvamında sosu sadece çikolata enfes bi tad kesinlikle denenmeli.
  1. Öncelik fırını 160 dereceye ısıtmayla başlayalım.
  2. Çikolataları kıralım, tereyağını doğrayalım.
  3. Su, kakao, vanilin, çikolata, şeker, tereyağ ya da margarin orta ateşte sürekli karıştırarak eritelim.
  4. Ateşten alıp içine un ve yumurtaları ekleyelim. Aman dikkat yumurtalar pişmesin hızlıca çırpalım.
  5. Yayvan bi kalıbı yağla bolca kakao serp elini korkak alıştırma kıvamı çok sıvı kalıba yapışmasın.
  6. Harcı içine dök 160 derece 50 dakika pişirin.
  7. Şimdi sıra geldi sosuna,Kremayı önce bi kaynatalım, üzerine çikolatayı kıralım eriyince yağını koyalım. Kıvam alana kadar karıştıralım (3-4 dakika)
  8. Fırından çıkan kekimizi soğuyunca ters çevirip düz bir yere alalım üzerine sosumuzu dökelim.
    Servise hazır👏🏻

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg ıspanak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • Yoğurt

Ispanak Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı

Ispanağın her türlüsünü çok severim ☺️ çiğ olarak salatalara da çok yakışıyor pişmiş olarak yemeği de çok güzel oluyor 👍🏻 Bu meze tarifim özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor 👍🏻
  1. Ispanakları öncelikle temizleyelim ve sirkeli suda en az 10dk bekletelim. Böylece kumları dökülür ve daha kolay temizlenir.
  2.  Ispanakların saplarını ayıralım(yapraklarını kullanacağız).
  3.  Tavaya yağımızı koyup ıspanaklar hafifçe eriyene kadar kavuralım ve tuzunu ekleyelim. ( çok fazla ölmesin ıspanaklar).
  4.  Ve üzerine yoğurdu ilave edip afiyetle yiyelim ☺️

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...