Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kek unu
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. Pizza hamurunu ince sevenler için bu tarif.
  2. 1 adet büyük pizza tarifidir. Dilerseniz çoğalta bilirsiniz.
  3. Bütün malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  4. Anında kullanılabilir halde. Beklemenize hiç gerek yok.
  5. Borcamınızı yağlayıp istediğiniz büyüklükte elleriniz ile yada merdane ile açabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!.

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane kurutmalık büyük boy nane

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi Yapılışı

  1. Nane yapraklarını tek tek dallarından ayırın.
  2. Bir kaba alarak çok güzle suyu arınana denk yıkayın.
  3. Daha sonra süzgece alın süzüldükten sonra temiz bir beze serip 2 gün güneşin altında bırakın.
  4. Kuruduktan sonra süzgeç yardımıyla övüp eleyin.
  5. Daha sonra bir poşetin içine alıp muhafaza edebilir.
  6. Arzu ettiğinizde yemeklerinize kullana bilirsiniz.

Erik Hoşafı Tarifi

Erik Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg erik (sarı ve kırmızı)
  • 1.5 litre su
  • İsteyen 1. 5 bardak şeker

Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra tencereye ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
  3. Kabukları soyulana kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra altını kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.
  5. Süzgecin altına bir tencere veya kap alıp erikleri süzgece döküp eziyoruz.
  6. Daha sonra bir cam şişeye katıyoruz afiyetle tüketiyoruz.

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi İçin Malzemeler

2 büyük ya da 4 küçük porsiyon için:
  • 500 gram taze mantar (birkaç çeşit kullanırsanız, daha zengin bir tat alırsınız. ben bu sefer 300 gram istiridye mantarı ve büyük avuç kuru orman mantarını kullandım)
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 200 ml krema (bende 20% yağlı)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 fiske tuz (bende vegeta)
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske muskat
  • 1 fiske kuru kekik
  • 8 damla trüf yağı (varsa)
Üzerine:
  • Kaşar rendesi (birkaç çeşit peynir kullanılabilir)

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ve soğanı soyup, jülyen kesin.
  2. Tavada yağı ısıtıp, soğanı biraz tuzlayıp (ben vegeta ekledim) soteleyin ve ateşi yükseltip, mantarları ekleyin. Mantarların sulanmaması için yüksek ateşte kızarttın.
  3. Tavadaki karışım hafif kızarınca ve artan nem gidince, ateşi kısaltıp, krema ve soya sosunu döküp, karıştırın ve birkaç dakika arada karıştırarak pişirin. O arada fırını ısıtın.
  4. Ateşten alınca baharatları ve eğer varsa trüf yağını ekleyip, tekrar karıştırın.
  5. Küçük borcam ya da güveç kalıplara paylaştırıp, üzerine birer avuç rendelenmiş peyniri serpip, birkaç dakika fırınlayın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun!.

Kemik Suyu Tarifi

Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • İlikli kemik

Kemik Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğimizi iyice yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyuyoruz. Kemiğimizin miktarına göre üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz.(ben tencerenin maksimum ölçüsüne kadar su ekliyorum)
  2. Daha sonra havucumuzu ve soğanımızı soyup birkaç parçaya bölüyoruz ve tenceremize alıyoruz. Kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz.
  3. Düdüklü tencereden ses geldikten sonra en az 2 saat kaynatıyoruz. Süre dolduktan sonra et suyumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  4. Gündüz yapacaksanız eğer soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabın da bekletin. Buzdolabına koyunca katılaşıyor bu şekilde bardaklara koyup kaldırmak kolay oluyor.
  5. Ya da benim gibi geceden yaparsanız veya vaktiniz yok ise soğuduktan sonra iri delikli süzgeçten süzüp kullanacağınız ölçülerde bardaklara koyabilirsiniz.
Not ; ben minik kutulardakini oğlum için ayırdım çorbalara vs koymak için. Malum ek gıda zamanı başladı 🥰 bu arada minik kutuların bazılarında süzüp suyunu ayırdığım kemik suyundan geriye kalan ilik ve havuç var. İlik ve havucu elime eldiven geçirerek süzgeçte ezdim. Bunları da miniğime şifa olsun diye kaldırdım çorbalarda kullanmak için 🤭.

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml )
  • 1 çay bardağı süt (115 ml )
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su ( 100 ml )
  • 5 – 5.5 su bardağı un ( 600 – 650 gram )
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker ( 720 gram )
  • 4 su bardağı su ( 800 ml )
İçi için;
  • Ceviz veya fındık içi
Üzerine dökmek için;
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • Su bardağı ölçüm 200 ml
  • Çay bardağı ölçüm 100 ml

Şerbeti Sütlü Ev Baklavası Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için olan bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım.
  2. Daha sonra hamuru 12 parçaya bölelim bezeleri yuvarlayıp üzerilerini kapatıp buzdolabında 2 saat kadar bekletelim.
  3. Şerbetini yapalım şekerimiz tamamen eridikten sonra şerbetin altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  4. 2 saat sonra hamurları 2 şer 2 şer birleştirip nişasta ile açalım ilk olarak 6 bezeyi 2 şer 2 şer birleştirip 3 sefer açalım tepsimize dizelim.
  5. 3. Kata gelince cevizlerimizi dökelim.
  6. Ve geriye kalan 6 bezeyi de birleştirip 2 şer 2 şer birleştirip açalım.
  7. Üzerini istediğimiz gibi keselim.
  8. Ertmiş olduğumuz tereyağını üzerine dökelim.
  9. 165 derecede 1- 1. 5 saat kadar pişirelim.

Limonata Tarifi

Limonata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 lt su

Limonata Tarifi Yapılışı

  1. Limon ve portakalı dörde bölüp en az bir gün önce dondurucuya atıyoruz.
  2. Şeker ile beraber un gibi olana kadar blenderden çekiyoruz.
  3. Limon tuzunu da ekleyip üç litre su ilave ediyoruz.
  4. Buzdolabında üç dört saat bekletip süzüyoruz.
Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...