Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo koyun bağısağı
  • 250 gr iri bulgur
  • 350 gr pirinç
  • 1 tane orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
Baharatlar arzuya göre;
  • Nane
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Tuz
  • Salça
  • Yag

Bumbar (Mumbar)Dolması Tarifi Yapılışı

  1. Bağırsakları bir güzel içinden su geçirerek yıkayın.
  2. Daha sonra tuzlu ve limon tuzu üstüne serpip bir güzel ovun.
  3. Ovduktan sonra 10 dakika bekletin tekrar içli dişli 3 kez daha yıkıyoruz.
  4. Tekrar tuz limon tuzu serpip tek tek yıkayıp süzgece alın.
  5. İç harcı için pricn ve burgulu bir güzel yıkayın bir kaba alıp soğanı küçük küçük doğrayıp ilave edin .
  6. Ardından maydanozu ayıklayıp onuda doğrayın baharatları yağı salçayı ilave edin karıştırın.
  7. Parmağınızla bağırsakları tek tek doldurun .
  8. Sonra tekrar bir kaba alıyoruz limon tuzu döküyoruz .
  9. O şekilde ovun ovduktan sonra yıkayıp düdüklüye alın üzerine kaynar su döküp 35 dakika kısık ateşte pişirin.

Taze İncir Reçeli Tarifi

Taze İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze incir
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tozu

Taze İncir Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. İncirlerimiz fazla olgunlaşmamış olanı alalım.
  2. İncirleri güzelce yıkayalım kenara alalım.
  3. Şerbetimizi hazırlayalım 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su büyük bir tencereye katıp hafif koyu kıvamlı bir şerbet olmalı .
  4. İncirleri ister tüm isterseniz küçültebilirsiniz ben incirleri 2 ye böldüm kaynayan şerbete atalım ve kaynamaya bırakalım .
  5. İndirmeye yakın 1 çay kaşığı limon tozu ekleyelim.
  6. Yaklaşık orta ateş de 50 dakika pişirelim soğuduktan sonra kavanoza katabilirsiniz.

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kek unu
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

Mayasiz Pizza Hamuru Tarifi Yapılışı

  1. Pizza hamurunu ince sevenler için bu tarif.
  2. 1 adet büyük pizza tarifidir. Dilerseniz çoğalta bilirsiniz.
  3. Bütün malzemeleri derin bir kaba koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz.
  4. Anında kullanılabilir halde. Beklemenize hiç gerek yok.
  5. Borcamınızı yağlayıp istediğiniz büyüklükte elleriniz ile yada merdane ile açabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!.

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 tane kurutmalık büyük boy nane

Kurutulmuş Mis Kokulu Nane Tarifi Yapılışı

  1. Nane yapraklarını tek tek dallarından ayırın.
  2. Bir kaba alarak çok güzle suyu arınana denk yıkayın.
  3. Daha sonra süzgece alın süzüldükten sonra temiz bir beze serip 2 gün güneşin altında bırakın.
  4. Kuruduktan sonra süzgeç yardımıyla övüp eleyin.
  5. Daha sonra bir poşetin içine alıp muhafaza edebilir.
  6. Arzu ettiğinizde yemeklerinize kullana bilirsiniz.

Erik Hoşafı Tarifi

Erik Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg erik (sarı ve kırmızı)
  • 1.5 litre su
  • İsteyen 1. 5 bardak şeker

Erik Hoşafı Tarifi Yapılışı

  1. Erikleri güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra tencereye ekleyip üzerine suyu ilave ediyoruz.
  3. Kabukları soyulana kadar kaynatıyoruz.
  4. Daha sonra altını kapatıp biraz soğumasını bekliyoruz.
  5. Süzgecin altına bir tencere veya kap alıp erikleri süzgece döküp eziyoruz.
  6. Daha sonra bir cam şişeye katıyoruz afiyetle tüketiyoruz.

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi İçin Malzemeler

2 büyük ya da 4 küçük porsiyon için:
  • 500 gram taze mantar (birkaç çeşit kullanırsanız, daha zengin bir tat alırsınız. ben bu sefer 300 gram istiridye mantarı ve büyük avuç kuru orman mantarını kullandım)
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytin yağı
  • 200 ml krema (bende 20% yağlı)
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 fiske tuz (bende vegeta)
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske muskat
  • 1 fiske kuru kekik
  • 8 damla trüf yağı (varsa)
Üzerine:
  • Kaşar rendesi (birkaç çeşit peynir kullanılabilir)

Mantarlı Jülyen (Sıcak Meze) Tarifi Yapılışı

  1. Mantarları ve soğanı soyup, jülyen kesin.
  2. Tavada yağı ısıtıp, soğanı biraz tuzlayıp (ben vegeta ekledim) soteleyin ve ateşi yükseltip, mantarları ekleyin. Mantarların sulanmaması için yüksek ateşte kızarttın.
  3. Tavadaki karışım hafif kızarınca ve artan nem gidince, ateşi kısaltıp, krema ve soya sosunu döküp, karıştırın ve birkaç dakika arada karıştırarak pişirin. O arada fırını ısıtın.
  4. Ateşten alınca baharatları ve eğer varsa trüf yağını ekleyip, tekrar karıştırın.
  5. Küçük borcam ya da güveç kalıplara paylaştırıp, üzerine birer avuç rendelenmiş peyniri serpip, birkaç dakika fırınlayın. Sıcakken servis edin.
Afiyet olsun!.

Kemik Suyu Tarifi

Kemik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • İlikli kemik

Kemik Suyu Tarifi Yapılışı

  1. Kemiğimizi iyice yıkıyoruz. Düdüklü tencereye koyuyoruz. Kemiğimizin miktarına göre üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde su ekliyoruz.(ben tencerenin maksimum ölçüsüne kadar su ekliyorum)
  2. Daha sonra havucumuzu ve soğanımızı soyup birkaç parçaya bölüyoruz ve tenceremize alıyoruz. Kapağını kapatıp ocağa koyuyoruz.
  3. Düdüklü tencereden ses geldikten sonra en az 2 saat kaynatıyoruz. Süre dolduktan sonra et suyumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  4. Gündüz yapacaksanız eğer soğuduktan sonra 2-3 saat buzdolabın da bekletin. Buzdolabına koyunca katılaşıyor bu şekilde bardaklara koyup kaldırmak kolay oluyor.
  5. Ya da benim gibi geceden yaparsanız veya vaktiniz yok ise soğuduktan sonra iri delikli süzgeçten süzüp kullanacağınız ölçülerde bardaklara koyabilirsiniz.
Not ; ben minik kutulardakini oğlum için ayırdım çorbalara vs koymak için. Malum ek gıda zamanı başladı 🥰 bu arada minik kutuların bazılarında süzüp suyunu ayırdığım kemik suyundan geriye kalan ilik ve havuç var. İlik ve havucu elime eldiven geçirerek süzgeçte ezdim. Bunları da miniğime şifa olsun diye kaldırdım çorbalarda kullanmak için 🤭.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...