Peynirli İrmik Helvası Tarifi

Peynirli İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 250 gram künefe peyniri (tamamen tuzsuz peynir) (ya da tuzsuz antep peyniri)
Üzeri için,
  • Toz fıstık veya ceviz
  • Tarçın

Peynirli İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şeker bir kaba konur ve şekerin erimesi için ara ara karıştırılır.
  2.  Peynir küçük küp olarak doğranır.
  3. Tencereye tereyağ ve irmik konulur.
  4. İrmiğin rengi dönene dek sürekli karıştırılarak orta ateşte kavrulur.
  5.  Şekerli su tencereye eklenir ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  6.  Suyunu çekmeye yakın doğranmış peynir eklenir ve suyunu çekene dek karıştırılır.
  7. Kaselere konularak üzeri tercihe göre toz fıstık veya ceviz ve tarçın ile süslenir.
  8. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyetler olsun.

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • Pastırma
  • 1 adet kapya biber
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 çırpılmış yumurta

Sebzeli Pastırmalı Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Pastırma ve biberi tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.
  2. Sonra yumurtaları çırpıp üzerine ekleyip üzerine maydanoz mis gibi 😅.
Hadi afiyet olsun 😋

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (15-17 adet oluyor içinde)
  • 150 gram eritilmiş tereyağ (köpüğünü alıyoruz ki baklava kararmasın)
  • Bol bol toz halinde çekilmiş ceviz içi / fıstık / fındık
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon

En Hızlı Cevizli Rulo Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ki baklava pişene kadar oda sıcaklığına gelsin.
  2. Şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  3. İçine limonun suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz.
  5. Yufkadan bir adet tezgaha seriyoruz ve bir fırça yardımıyla her yerini biraz tereyağ ile yağlıyoruz.
  6. Uç kısmına cevizden koyup sıkıca sarıyoruz.
  7. Tepsiye uzunlamasına diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. En son kalan tereyağı ile (eğer çok az gelirse ekleme yapın) yufkaların üzerini yağlıyoruz ve parmak uzunluğunda (daha küçükte olabilir) kesiyoruz.
  9. Fırına verip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  10. Pişen sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz.
  11. Zaten hemen şerbetin tamamını çekecektir.
İşte bu kadar, afiyet olsun!.

Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un
  • Tuz
Arası için ;
  • 3 adet orta boy  patates
  • Pul biber
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Sonra unu azar azar ilave ederek hamuru toparlayalım.
  3. 1 saat dinlendirelim. Sonra şekiller verip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
  4. 200 derece fırında yaklaşık olarak 40-45 dk pişirin ve servis yapabilirsiniz.

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 avuç yaban mersini
  • 1 adet şeftali
  • Yarım muz
  • 1 adet hurma
  • 1 adet kuru incir
  • Yeteri kadar yulaf ezmesi

Bol Meyveli Ara Öğün +7 Ay Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalinin kabuklarını soyup suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Hurma ve inciri yumuşaması için sıcak suda bekletiyoruz.
  3. Yulaf ezmesi yumuşayana kadar suda pişiriyoruz.
  4. Hepsini bir arada rondodan geçirip kavanozlara paylaştırıyoruz.

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kabak
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı pişmiş kıyma
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kabakları yıkayıp soyup doğrayın tencereye zeytin yağını koyup kuru soğanı doğrayıp kızartın.
  2. Üzerine doğranmış kabakları ilave edip 10 dakika çevirin domatesleri kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
  3. Yemeğe ilave edin tuz ve karabiberi koyup üzerine pişmiş kıymayı ekleyip 1 çay bardağı sıcak su koyup pişirin .
  4. Suyunu çekince yağıyla 10 dakika daha çevirin.
Afiyet olsun.

Vegan Pankek Tarifi

Vegan Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 cup tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 2 cup soya, badem, yulaf veya herhangi bir vegan süt
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu ( öğütülmüş)
  • 6 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
  • Zeytinyağı veya Hindistan cevizi yağı

Vegan Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Ilk olarak keten tohumu ve suyu karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
  2. Bunu yumurta yerine kullanacağız o yüzden jelleşmesi için bekliyoruz.
  3. Kuru malzemelerimizi bir kapta, sıvı malzemelerimizi ( keten tohumu ve su dahil ) ayrı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Kuru ve sıvı karşımları birleştiriyoruz bir kapta.
  5. Ben genelde kuru malzemeyi karıştırarak sıvı malzemeyi ekliyorum.
  6. Yapışmaz bir tavada veya çok az yağ kullanarak pişiriyoruz  pankeklerimizi.
  7. Benim ufak tek pişirimlik pankek makinam var, onunla pişirdim.
  8. Yaklaşık 12 tane pankek çıkıyor bu tarifle.
  9. İsterseniz waffle da yapabilirsiniz bu tarifle.
Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...