Fırında Pırasalı Mücver Tarifi

 

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı k tuz
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase dolusu beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 silme tatlı k tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla pulbiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay k kırmızı toz biber

Üzeri için

  • Çörek otu

    Fırında Pırasalı Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasayı ince şekilde doğrayalım.
  • Havucu rendeleyip tencereye alalım.
  • üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğumuş olan pırasalı karışımı geniş bir kabın içerisine alalım.
  • Üzerine.Yumurta, yoğurt, mısır unu, beyaz peynir küçük küpler halinde doğranmış soğan ve biber, kabartma tozu, sıvı yağ ekleyip tuz ve baharatlarını da ekleyip iyice karıştırıp harmanlıyalım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya borcama harcımızı dökelim ve düzeltelim.
  • En sonunda üzerine çörek otu serpiştirp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 

Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi

 

Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 tane kurusoğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane capy biber
  • 1 tane sivribiber
  • 2 tane domates ( ben 7 kaşık domates sosu koydum yazdan yaptığım )
  • 1 yemek kaşığı salça silme
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber kekik nane

    Vitamini İçinde Demleme Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağımızı zeytinyağımızı koyalım.
  • Eriyince soğanımızı, sarımsağımızı küp doğrayıp kavuralım.
  • Biberlerimizi ekleyelim. Kavrulunca salçamızı ekleyip güzelce kısıkta kavuralım. Varsa domates yoksa domates sosundan 7 kaşık koyup kavuralım tuzunu ekleyelim.
  • Makarnamızı koyup sosu yedirelim hazırda olan kaynar suyumuzu üzeri geçinceye kadar ekleyelim.
  • Tuzuna bakalım gerekirse ekleyelim pulbiber koyalım ve kaynayınca altını kısıp ağzı kapalı pişirelim.
  • Arasıra kontrol edelim suyu çekince eğer piştiyse altını kapatıp kekik nane ekleyip demlemeye bırakalım
  • Dinlendirdikten sonra servis edelim eper ki makarnanız biraz diri kalırsa su ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi

 

Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye (şehriye bekledikçe kıvamı yoğunlaşır, isterseniz miktarını azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Nefis Terbiyeli Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağını alarak eritelim, şehriyeyi ilave edip 2-3 dakika rengi dönene kadar kavurup, üzerine suyu ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım, şehriyeler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak 15-20 dakika pişirelim.
  • Bu arada derin kase içinde; yoğurdu, yumurta sarısını ve unu pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından yoğurdun kesilmemesi için tencereden 1-2 kepçe suyu içine döküp karıştıralım ve yavaş yavaş çorbanın içine sürekli karıştırarak döktükten sonra bir taşım daha kaynatalım.
  • Son olarak tuzu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  • Küçük tavada tereyağı ve naneyi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirelim. Dilerseniz pul biberde ekleyebilirsiniz.
  • 15-20 dakika dinlendirip, afiyetle yiyebilirsiniz. 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 500g tavuk eti
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet patates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı taze bezelye
  • 5 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayalım, tencereye aldığımız sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine doğradığımız tavuk etlerini ekleyelim, tavuklar sulanıp suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tavuklar suyunu çekmeye başlarken salçasını, tuzunu ilave edelim, tavukları ezmeden nazikçe karıştıralım.
  • Ardından küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyerek malzemeler birbiri ile özleşene kadar karıştıralım.
  • Ardından bezelyeleri ve baharatları ekleyelim, tekrar yemeğimizi güzelce karıştıralım.
  • Son olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar sıcak suyu ekleyelim. Yemeğimiz kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişmeye bırakalım. Su miktarı az gelirse siz biraz daha ilave edebilirsiniz.
  • Pişen tavuklu bezelye yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun…

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 1 su bardağı mısır
  • 1 adet soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 3-4 adet közlenmiş kapya biber
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 turam maydanoz
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağ 

    Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokoliyi küçük küçük parçalara ayırıyoruz .
  • Uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edip ocakta hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzüyoruz.
  • Soğuduktan sonra geniş bir kaba alıyoruz.
  • Sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Mısır rendelenmiş sarımsak tuz limon suyu zeytinyağ ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi

 

Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg minik minik doğranmış tavuk göğsü
  • 1 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre yağı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yedibahar
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su

Tavada lavaş ekmeği için;

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su

    Ev Yapımı Tavuk Tantuni (Dışarda Yediklerinizi Unutturacak Bir Tantuni) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle lavaş ekmeği için geniş bir yoğurma kabına un ,tuz ,şeker, mayayı alalım.
  • Ortasını açıp yavaş yavaş su ilavesiyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp merdane veya oklavayla açarak bir servis tabağı büyüklüğüne getirin.
  • Tavayı ocağa bırakın ısınınca ince açtığınız lavaş ekmeğini tavaya alın ve önlü arkalı pişirin.
  • Temiz bir bez üzerine aldığınız lavaşlar tantunide kullanılmaya hazırdır.
  • Tavuk eti için uygun bir tencereye yada saç tavaya sıvı yağı alın içerisine minik minik doğranmış tavuk göğsü etini dökün ,suyunu verip yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra 2 su bardağı su ve baharatları ilave edip kısık ateşte biraz kavurduktan sonra ortasını açıp ekmeği yağa bandırıp ekmeği tabağa alalım.
  • Tavuk eti, domates, maydanoz ve soğanı üzerine sıralayıp ister durum yapar ister açık bir şekilde servis yaparsınız. Afiyet olsun.

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1.5 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri için;

  • 1 adet iri boy havuç
  • 1 adet iri boy patates
  • 1 adet iri boy kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
  • Yuvarlak büyük  borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok :))
  • Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
  • Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
  • Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
  • Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun :). Youtube kanalıma abone olursanız çok sevinirim :)
  • Not: Köfte malzemesi 2 adet büyük yuvarlak borcama göre. Dolayısıyla yaptığınız köftenin yarısını buzluğa atıp saklayabilirsiniz. Tekrardan bu tarifi yapmak isterseniz buzluktan çıkartıp pişirebilirsiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...