Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta,kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane büyük biber
  • Küçük demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Birkaç damla limon suyu
  • Sumak
  • Karabiber
  • İsot
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
  • Tüm malzemeleri rondoya koyun ve çektirin.
  • Tabağa aldığınız acılı ezme üzerine zeytinyağı gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi

 

Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1,5 litre su (tavukları haşlamak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavukları haşlarken kullanılacak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Dikkat Alışkanlık Yapar! Tavuklu Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım. Bunun için tencere tavuk butlarını yerleştirelim ve üzerine su ve tuzu ilave ederek tavuklarımızı haşlayalım.
  • Tavuğunuzu haşlarken üzerinde oluşan köpükleri biriktikçe ara ara alarak temizleyelim.
  • Haşlanan tavuklarımızı suyun içerisinden alalım soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra tavuklarımızı didikleyelim.
  • Çorbamız için tencereye  sıvı yağ ve tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açmayalım ki hem unumuz hem de yağımız yanmasın.
  • Kavrulan unumuza su ve süzgeçten geçirdiğimiz tavuk suyunu ekleyerek karıştıralım.
  • Çorbanızı ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etini ilave edip 1-2 tur karıştıralım.
  • Son olarak çorbamıza rendelenmiş sarımsak, limonun suyu ve tuzu ekleyelim,  5 dakika daha kaynatarak çorbayı ocaktan alalım. Tuz ilave ederken tavuk suyuna eklediğiniz tuz oranını göz önünde bulundurmayı unutmayın.
  • Tavuk çorbasını kaselere paylaştıralım.
  • Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirerek servis edelim. Biberli sosu hazırladıktan sonra dilerseniz tencereye ilave edip karıştırdıktan sonra da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi

 

Çatlatan Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağından biraz fazla galeta unu (Ekmek içide olur)
  • 1 adet soğan (Rondodan ince çekilmiş)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Güveçte Soslu Köfte (Damak Çatlatan Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; yoğurma kabına galeta unu, rondodan geçirilmiş yada rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar alınır ve iyice yoğrulur.
  • Hazırladığımız köfte harcını üzerini folyo ile kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlendirdiğimiz köfte harcından küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ,bütün köfte harcı bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Tavaya biraz sıvı yağ koyup, ısıtalım ve köfteleri çok az kızartalım dikkat edin fazla kızartmayın.
  • Kızarttığımız köfteleri güveç kaplarına eşit şekilde koyalım, ben güveç kaplarıma yedişer adet köfte koydum,.
  • Sosu için; tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyalım ve üzerine kabukları soyulmuş rondodan çekilmiş 4 adet domatesi,1 tatlı kaşığı domates salçasını ve rendelenmiş 2 diş sarımsak ilave ederek 5 dakika pişirelim, tuz ve kekiği ilave ederek 5 dk daha pişirelim.
  • Hazırladığımız domates sosunu güveçteki köftelerin üzerine eşit şekilde paylaştıralım, önceden ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim. Sonra fırından alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına sürelim.
  • Peynirler eriyip üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi

 

El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)

İçi için;

  • 4 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)
  • 1 çay kaşığı tuz (tadına bakarak koyun)

Hamuru yağlamak için;

  • Sıvı yağ

    El Açması Patatesli Mini Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yavaşça su eklenerek yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilince üzeri örtülür ve 10- 15 dk dinlendirilir.
  • Sonra dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde (siz istediğiniz boyuta göre ayarlayabilirsiniz) bezelere ayrılır.
  • Bezeler tabak büyüklüğünde merdane ile açılır.
  • Aralarına sıvı yağ sürülerek üst üste dizilir ve yarım saat kadar dinlendirilir. Bu sırada içi yapalım.
  • Önce yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda sotelenir ve altı kapatılır.
  • Haşlanmış patates rendelenir.
  • Soğuyan soğan üzerine eklenir ve baharatlar katılır. İyice harmanlanır. İçimiz hazır.
  • Ben içe biraz da koy peyniri + lor peyniri de koydum. Çünkü ku müşterim öyle istemişti. Siz de biraz ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen hamurlar sırayla el ile çekilerek büyütülerek incecik açılır.
  • 2 yanından ortaya katlanır.
  • Bir ucuna iç harç konur ve rulo halinde sarılır. Sonra gül şekli verilir.
  • Hepsi için aynı işlem yapılır ve tepsiye dizilir.
  • Üzerine sıvı yağ sürülüp tercihe göre susam ve çörek otu serpilir .
  • Önceden ısıtılmış 190 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😍😍.
  • Bu ölçülerden 10-12 tane börek çıkmaktadır.

Saray Katmeri Tarifi

 

Saray Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat

İç harcı için;

  • 600 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Arasına ve üzerine koymak için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Saray Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Tavaya bir kereye mahsus 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürüp bir kepçe harcımızdan koyup arkalı önlü pişiriyoruz.
  • İç harcı için tavaya sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  • Kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz baharatlarını ilave edip karıştırıp kavrulunca ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz unu ilave edip kavuruyoruz.
  • Sütünü ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz, tuz, karabiber ve muskat ekleyip karıştırıyoruz yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
  • Tepsiye bir adet krep koyup üzerine önce beşamel sos, üzerine kıymalı harcımızı ve kaşar peyniri ilave edip üst üste bu sıra halinde tamamlıyoruz.
  • En üste kalan beşamel sosu döküp üzerine kaşar peyniri ilave edip 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, dilimleyip servis edebilirsiniz 👌🏻 afiyet olsun ✨✨.

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta,kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...