Peynir Dolgulu Mini Krakerler Tarifi

 

Peynir Dolgulu Mini Krakerler Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığına )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta ( akı hamuru için sarısı üzeri için)
  • 1 dolu tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarımşar çay kaşığı nane, karabiber, pul biber, çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un

Peynir dolgulusu için;

  • 200 gram krem peynir ( bir su bardağı)

    Peynir Dolgulu Mini Krakerler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Hamuru ikiye bölelim iki yağlı kağıt arasında ince bir şekilde açalım.
  • İstediğimiz şekilde kalıplarla keselim tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuyan karakerlere peynirlerden istediğimiz kadar sıkarak kapatalım. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun 😊.

Sebzeli Krep Tarifi

 

Sebzeli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 2,5- 3 su bardağı su ( kontröllü ekleyin)
  • Pişirmek için sıvı yağ

    Sebzeli Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz, ekleyip çırpalım.
  • Ardından ince ince kıyılmış maydanoz yine aynı şekilde ufak ufak doğranmış kırmızı kapya biberi ekleyin.
  • Unu, suyunu ekleyip pürüzsüz olana kadar tel çırpıcıyla çırpalım .
  • Ardından tavaya çok az sıvı yağ ekleyip krepimizi pişirelim sıcak olarak servis yapalım.

Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi

 

Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt (ben yağlı kullandım)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kase beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Susam ve çörek otu

    Tuzlu Sebzeli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba yumurta ,süt,sıvı yağ ve yoğurdu koyup çırpalım.
  • Üzerine küp küp doğranmış patates,soğan,biber ,beyaz peynir ve ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra tuz ve pul biberide ekleyelim.
  • En son unumuzu ilave edip karıştıralım.
  • Cıvık bir kıvamı olacak o yüzden unu kontrollü ekleyelim.
  • Sıvı yağ ile yağladığımız borcama harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve üzerine susam ,çörek otu ilave edip 180 derece fanlı önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar 15 dk pişirelim. 🌿🌿Afiyet olsun🌿🌿.

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston ya da sivri biber
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
  • Bir tutam kırmızı toz biber

    Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlarımızın dışındaki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
  • Dilerseniz yıkayabilirsiniz fakat suyunu çok fazla bırakabilir.
  • Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne göre 2 ya da 4 parçaya bölelim.
  • Soğan ve biberleri de yemeklik bir şekilde doğrayıp kenara alalım.
  • Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
  • Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan mantarlara önce soğanı ekleyip biraz döndürelim, ardından biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
  • En son üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri yerleştirip, bir miktar kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
  • Afiyet olsun 

Anne Sütlacı Tarifi

 

Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

    Anne Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iyice yıkadığımız pirinçleri 3 su bardağı sıcak su ile pirinçler şişene kadar haşlıyoruz.
  • Sonra 7 bardak sütümüzü ilave ediyoruz.
  • Ara ara karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Şekerimizi ilave edip eriyene kadar kaynatıyoruz.
  • Diğer bir yandan 1 bardak süt ile birlikte nişasta ve vanilyamızı eritiyoruz.
  • Devamlı karıştırarak yavaş yavaş ekliyoruz.
  • 10 dk daha kaynatıp kaselerimize alıp ılımasını bekliyoruz.
  • İyice ılıyınca buzdolabına koyup soğuk servis edebiliriz. Afiyet olsun😍.

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi

 

Kolay Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Kenarları için;

  • File badem
  • File Antep fıstığı

Üzeri için;

  • 60 gr sütlü çikolata
  • 60 gr bitter çikolata
  • 100 ml krema
  • Çilek dilimleri

    Kolay Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir tencereye süt, un, toz şeker ve nişastayı alarak karıştıralım.
  • Ardından ocağı açarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz istediğimiz kıvama gelince ocağı kapatalım ve tereyağı ile vanilyayı ilave ederek tereyağı eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Bardaklarımızın içlerini su ile ıslatalım ve içerisine hazırladığımız muhallebimizden paylaştıralım. Burada kullandığınız bardakların ağzının geniş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Streç film ile bardaklarımızın üzerini kapatalım. Bu sayede muhallebilerimizin üzeri kurumayacaktır.
  • 2-3 saat kadar bardaklarımızı dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Sürenin sonunda bardakları buzdolabından alalım ve üzerlerindeki streç filmi çıkartalım.
  • Tatlıyı bardaktan kolaylıkla çıkarmak için parmağınızla hafifçe kenarlarını oynatarak hava aldırmanız yeterli olacaktır.
  • Bardaktan çıkardığımız tatlıları bir bıçak yardımıyla ikiye bölelim.
  • Ardından kenarlarını dilediğimiz malzeme ile süsleyelim. Ben bu aşamada file badem ve antep fıstığı kullandım.
  • Üzerini süslemek için sos tenceresine alıp ısıttığımız noktasına getirdiğimiz kremanın içerisine çikolataları ekleyerek karıştıralım ve eritelim.
  • Ardından ganajımızı tatlılarımızın üzerine kaşık yardımı ile sürelim ve çilek dilimi ile süsleyelim.
  • Bardak tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi

 

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın patatesleri tavanın içerisine alın.
  • Patatesler pisene dek kavurun.
  • Pisen patateslerin üzerine tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
  • Ardından domatesleri ve maydanozu ekleyin 1-2 dakika kadar karıştırın.
  • En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatın.
  • Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...