Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk baget
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • Karabiber, kimyon, kekik
  • Tuz
  • 4,5-5 su bardağı tavuksuyu
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber

Tavukların üzerine sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ 

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları 7 su bardağı su, tuz ve defne yaprağı ile birlikte haşlayıp bagetlerin derilerini ayırıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik soğanları soteliyoruz.
  • Üzerine minik küp doğranmış kapya biberi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Yıkanmış bulguruda ekleyip 2-3 dakika kavurup baharat ve tuzla tatlandırıp bulguru tepsiye alıp yayıyoruz.
  • Yaklaşık 5 su bardağı tavuk suyunu üzerine gezdiriyoruz.
  • Bagetleri aralıklı yerleştirip aralarına biber ve domates dilimleri yerleştiriyoruz.
  • Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla yoğurt, salça ve zeytinyağ karışımını sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü açık şekilde suyunu çekene kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Suyu az gelirse ekleme yapılabilir.
  • Afiyet olsun 🤗.

Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi

 

Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet el açması hazır yufka

Köftesi için:

  • 450 gr.kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağına yakın galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı salça (biber, domates karışık)
  • Çay kaşığının ucuyla karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber-pulbiber-kimyon

Yufkayı yağlamak için:

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Servis esnasında:

  • Yoğurt

    Beyti Kebap Efsane Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beytimizin köftesi için soğan ve sarımsağı rendeleyelim, kıyma ve diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğuralım çok katı olursa bir yemek kaşığı su ilave edebilirsiniz.
  • Üzerini streçle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
  • Köftelik harcımızdan limon büyüklüğünde parçalar alıp uzun köfte şekli vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Köfteler pişerken birazcık küçüleceğinden dolayı çok ince yapmayalım. (fotoğraflara bakınız) hazırlanan köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Köfteler pişerken tereyağını eritelim, yufkaları ortadan ikiye keselim. Kişi başı yarım yufka yeterli oluyor.
  • Yufkamızın yarım parçasını tezgaha alalım üzerine fırçayla tereyağı sürelim pişen köfteleri geniş kenarına dizelim iki köşesini üzerine katlayıp rulo yapalım ve verev şeklinde kesip tepsiye dizerek üzerine tereyağı sürüp tekrar sıcak fırına, üzeri pembeleşene kadar koyalım. (15 dakika kadar).
  • Sosu için artan tereyağına sos malzemelerini ilave ederek pişirelim koyu olursa çok az sıcak su ilave edelim.
  • Pembe pişen beyti kebabını servis tabaklarına alalım üzerlerine sostan gezdirip tabağın ortasına yoğurt koyarak sıcak servis yapalım.
  • Beyti kebabımız nefis oldu, yiyenlerden tam not alan bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun.
  • Not: köftelik harcımıza birazcık karbonat koyarsak köftelerimiz küçülmeden pişecektir.

Sıvıyağlı Hanımeller Kurabiye Tarifi

 

Sıvıyağlı Hanımeller Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

    Sıvıyağlı Hanımeller Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
  • Unu kontrollü ilave edin ve yoğurun yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler kabarana kadar pişirip fırından alın altı düz bir bardakla kurabiyelerin üzerine bastırıp tekrar fırına verin.
  • Üzeri iyice pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Katı yağ ile yapılan kurabiyelere göre biraz daha fazla pişmesi gerekiyor ki içi çiğ kalmasın.
  • Afiyet şifa olsun.

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kase domates rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 dal maydanoz
  • 100 g kaşar peyniri

    Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize tereyağı, zeytinyağı ve unu alıp ocağın altını açıyoruz. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve toz kırmızı biber ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Rendelenmiş domatesi ekleyip iki dk kadar karıştırıyoruz.
  • Önce su sonra sütü ekliyoruz. Suyun kıvamını çorbamızın kıvamına göre ayarlıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp blenderdan geçiriyoruz. 5 dk kısık şekilde kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  • Kaşar peyniri rendesi ve maydanoz ile servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun 🌸.

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

 

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 4-5 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates

Sos için:

  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Fırında Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuklar yıkanır ve temizlenir.
  • Marine sosu için uygun bir kap içerisine rendelenmiş sarımsak, baharatlar, salça, sıvı yağ, tuz alınarak karıştırılır.
  • Hazırlanan sosun içerisine tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır ve ardından uygun bir fırın kabına alınır.
  • Kalan sosa elma dilimi kesilen patatesler eklenerek onlarda güzelce harmanlanır ve tavukların yanına eşit şekilde pay edilir.
  • Ardından yeşil biberler ve kırmızı biberler uzun şeritler halinde doğranır. Domates elma dilimi şeklinde kesilir. Eğer bu aşamada çeri domates kullanırsanız ortadan kesmeniz yeterli olacaktır.
  • Arpacık soğanlar fırın kabına yerleştirilir.
  • Daha sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve domates üzerlerine yerleştirilir.
  • Üzerinin sosu için kasede  su ve salça, salça çözününceye kadar karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Fırında patatesli tavuk servise hazır.
    Afiyet Olsun.

Kakaolu Baton Kek Tarifi

 

Kakaolu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su barağı süt
  • 1 paket kakao
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • İri çekilmiş fındık ceviz karışımı

    Kakaolu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabına şeker ve yumurtayı alalım beyaz köpük olana kadar çırpalım.
  • Daha sonra sırasıyla süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Sonrasın da kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım.
  • Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kek harcımızı dökelim.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde ceviz ve fındık karışımın dan bolca serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kürdan testi yapılarak yaklaşık 30-35 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.

Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi

 

Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Az Maliyetli Pırasalı Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak pırasa ince ince doğrayın ve kavurun.
  • 1 adet havucu rendeleyin ve kavurun soğumaya bırakın.
  • Karıştırma kabına diğer bütün malzemeleri alın soğuyan pırasa ve havucu ilave edin yoğurup şekil verin.
  • Kızgın yağda kızartın.Afiyet olsun 

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...