11 Ocak 2022 Salı

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk baget
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağ
  • Karabiber, kimyon, kekik
  • Tuz
  • 4,5-5 su bardağı tavuksuyu
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber

Tavukların üzerine sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ 

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları 7 su bardağı su, tuz ve defne yaprağı ile birlikte haşlayıp bagetlerin derilerini ayırıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında yemeklik soğanları soteliyoruz.
  • Üzerine minik küp doğranmış kapya biberi ekleyip biraz daha soteliyoruz.
  • Üzerine salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Yıkanmış bulguruda ekleyip 2-3 dakika kavurup baharat ve tuzla tatlandırıp bulguru tepsiye alıp yayıyoruz.
  • Yaklaşık 5 su bardağı tavuk suyunu üzerine gezdiriyoruz.
  • Bagetleri aralıklı yerleştirip aralarına biber ve domates dilimleri yerleştiriyoruz.
  • Bagetlerin üzerine fırça yardımıyla yoğurt, salça ve zeytinyağ karışımını sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü açık şekilde suyunu çekene kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Suyu az gelirse ekleme yapılabilir.
  • Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder