Lokanta Usulü Acılı Ezme

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanımızı dörde bölelim.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberimizi yıkayarak doğrayalım.
  • Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları rondoya alarak çalıştıralım.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve rondoyu tekrar çalıştıralım. Bu aşamada rondoyu bir kaç saniye çalıştırmak yeterli olacaktır.
  • Elde ettiğimiz karışımız bir süzgece alalım ve 10-15 dakika kadar bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Suyu süzülen karışımımızı karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz,  kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce karışan acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Fasülye Piyazı Tarifi

 

Fasülye Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasülye (Haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam taze soğan
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Kara lahana
  • Tuz

    Fasülye Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Piyaz tarifimiz için soğanı yarım ay doğrayalım. Tuz atıp iyice ovalım.
  • Yeşillikleri ince ince kıyalım. Yeşil soğanın sadece yeşil kısmını doğrayalım. Kara lahanayı soyma aparatı ile ince ince doğrayalım. Sarımsağı ilave edelim.
  • Haşlanmış fasulyeyi ilave edelim.
  • Pulbiber, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edelim. Güzel bir şekilde karıştıralım.
    Fasulye piyazı servise hazır afiyet olsun.

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim ekmek ya da galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat(silme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Piyazı için;

  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • Zeytinyağ
  • Sumak,tuz,pul biber

    Tekirdağ Köftesi (Piyazı İle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için kıymayı yoğurma kabına alıyoruz. (eğer ekmek kullanacaksınız ayrı bir kapta ekmeği az su ile ıslatıp yumuşatın. )
  • Kıymanın üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekmek içini ya da galeta ununu 4 yemek kaşığı kadar suyu(ekmek kullanıp ıslattıysanız su eklemeyin. Galeta unu kullanırsanız suyu ekleyin. )ve bütün baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Son olarak yumurtayı,irmiği ve karbonatı ekleyip yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
  • En son köfte harcını 10 kez yukarı kaldırıp kaba sertçe vurun. Bu işlemi mutlaka yapın.
  • Hazır olan köfte harcının üzerini streç filmle kapatıp dinlenmeye bırakın.
  • Pişireceğiniz vakit köfte harcını uzun ince parmak şeklinde şekillendirip yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartın.
  • Kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur. Eğer yağsız bir kıymayla yapıyorsanız az sıvı yağ ekleyip kızartabilirsiniz.
  • Piyazı için haşlanmış fasülyeleri salatayı yapacağınız kaba alın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu,küp doğranmış domatesleri,yeşil soğanı ve piyazlık doğranmış soğanı alıp karıştırın.
  • En son zeytinyağı,limon suyu ve baharatlarını da ekleyip karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak nar ekşisi de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi ( Anlatım ) İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı pirinç (1 su bardağından bir parmak eksik pirinç)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre su ( pirinçleri pişirmek için )

    Yayla Çorbası Tarifi ( Anlatım ) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri güzelce yıkıyoruz. Sıcak su ile beraber tuzunu da ilave ederek pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Pirinçler yumuşayınca un ve yoğurt karışımını güzelce çırparak açıyoruz.
  • Açtığımız yoğurtlu karışımın içine kaynayan çorbadan suyunu alıp alıştırma yaparak çırpıyoruz.
  • Karıştırdığımız un ve yoğurt karışımını yavaş yavaş karıştırarak çorbanın içine katıyoruz.
  • Çorba kaynarken ayrı tavada tereyağı ve naneyi yakıyoruz. Kaynayan çorbamızın içine ilave edip karıştırıyoruz.

Şnitzel Yanına Kremalı Mantarlı Sos Tarifi

 

Şnitzel Yanına Kremalı Mantarlı Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Galeta unu

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 4-5 adet mantar
  • 200 ml su
  • 200 ml krema
  • 1,5 tatlı kaşığı sebze baharatı
  • Biraz karabiber
  • Biraz muskat
  • 1 yemek kaşığı un

    Şnitzel Yanına Kremalı Mantarlı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ikeye bölelim.
  • Sonra incelmesi için dövelim. Tuzlayalım.
  • Galeta ununa batıralım. Kızartalım.
  • Sos için ;tereyağ ile soğan ve mantarları kavuralım.
  • Su krema un ve baharatları ilave edip koyulaşana kadar kaynatalım.
  • Kızarmış şnitzel üzerine döküp servis edelim.
  • 🥘Afiyet olsun🥘.

Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi

 

Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo kabak ( soyulmuş doğranmış hali ile)
  • 4,5- 5 su bardağı şeker ( damak tadınıza göre çoğaltıp azalta bilirsiniz)
  • 1 küçük kahve fincanı üzüm pekmezi

    Tam Kıvamında Pekmezli Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soyulmuş doğranmış kabakları tencereye alalım .
  • Üzerine toz şekeri ilave ederek bir gece veya en az 6-7 saat şeker eriyip suyunu salması için bekletelim.
  • Bekleme süresinin ardından tenceremizin kapağını kapatarak ocağa alalım ( bu esnada kontrollü olalım taşmasın) kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapağı açalım pekmezi ilave edip orta ateşte 30 dakika pişirelim.
  • Uygun bir tepsiye alarak önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirelim ( bu aşama herkesin fırınına göre değişebilir ) fırını kapatarak 15 dakika kapattığımız fırının içinde ılımaya bırakalım.
  • İstediğiniz soğukluğa geldikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Ceviz ve tahin ile servis edebilirsiniz. Kaymak ayrı yakışıyor denemenizi tavsiye ederim.
  • Her kabağın pişme süresi değişebilir kontrollü olmakta fayda var.

    Kabakları mümkünse üst üste gelmeyecek şekilde tencereye yerleştirelim.

    Eğer beklemeye vaktiniz yok hemen hazırlamak istiyorsanız yarım su bardağı su ekleyerek pişire bilirsiniz.

Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi

 

Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz çikolata sos
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un

Üzerine;

  • İsteğe bağlı çikolata sosu

    Toz Çikolata Soslu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç tüm malzemeler derin bir kase içerisinde yoğrulur.
  • Daha sonra un ilave edilir yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Ortasına çukur açılır.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  • Fırından çıkardıktan sonra hafif yumuşak oluyorlar soğuyana kadar dokunmayınız durdukça sertleşecektir.
  • Soğuyan kurabiyelerin ortasına çikolata sosu sıkılır.
  • İsteyen sadece yuvarlak yapıp çikolata sosu sıkmayabilir. Servis edilir.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...