Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanımızı dörde bölelim.
- Kırmızı biber ve yeşil biberimizi yıkayarak doğrayalım.
- Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları rondoya alarak çalıştıralım.
- Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve rondoyu tekrar çalıştıralım. Bu aşamada rondoyu bir kaç saniye çalıştırmak yeterli olacaktır.
- Elde ettiğimiz karışımız bir süzgece alalım ve 10-15 dakika kadar bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım.
- Suyu süzülen karışımımızı karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz, kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce karışan acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder