13 Ocak 2022 Perşembe

Lokanta Usulü Acılı Ezme

 

Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Lokanta Usulü Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kabuklarını soyduğumuz soğanımızı dörde bölelim.
  • Kırmızı biber ve yeşil biberimizi yıkayarak doğrayalım.
  • Ardından soğanımızı, kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları rondoya alarak çalıştıralım.
  • Doğradığımız domatesleri de ekleyelim ve rondoyu tekrar çalıştıralım. Bu aşamada rondoyu bir kaç saniye çalıştırmak yeterli olacaktır.
  • Elde ettiğimiz karışımız bir süzgece alalım ve 10-15 dakika kadar bekleterek suyunun süzülmesini sağlayalım.
  • Suyu süzülen karışımımızı karıştırma kabına alalım ve üzerine biber salçası, domates salçası, kıyılmış maydanoz,  kuru nane, pul biber, sumak, tuz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce karışan acılı ezmemizi servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder