Şnitzel Yanına Kremalı Mantarlı Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Tuz
- Galeta unu
Sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 4-5 adet mantar
- 200 ml su
- 200 ml krema
- 1,5 tatlı kaşığı sebze baharatı
- Biraz karabiber
- Biraz muskat
- 1 yemek kaşığı un
Şnitzel Yanına Kremalı Mantarlı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ikeye bölelim.
- Sonra incelmesi için dövelim. Tuzlayalım.
- Galeta ununa batıralım. Kızartalım.
- Sos için ;tereyağ ile soğan ve mantarları kavuralım.
- Su krema un ve baharatları ilave edip koyulaşana kadar kaynatalım.
- Kızarmış şnitzel üzerine döküp servis edelim.
🥘Afiyet olsun🥘.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder