Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg bal kabağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kabak çekirdeği

    Mercimekli Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bal kabağını kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın.
  • Ardından havucu, patatesi, küçük küp şeklinde doğrayın ve kuru soğanı kalın piyaz şeklinde doğrayın.
  • Tencerenin içine zeytinyağı ,bal kabağını ,patates ,havucu, kuru soğanı ,karabiber ve zerdeçal ilave ederek birlikte hafifçe kavurun .
  • Ardından kırmızı mercimek ve üzerine suyu ilave edip orta ateşte çorbamız bir süre kaynamaya başlayınca ve üzerindeki oluşan köpükleri ara ara alın.
  • Tamamen çorbanın üzerindeki köpükler bittikten sonra kemik suyu ilave ederek birlikte tekrardan çorbamızı pişirin .
  • En son pişen çorbayı blendırdan geçirip servis tabağına bırakın.
  • Üzerini arzuya göre kabak çekirdeği ile birlikte süsleyin afiyet olsun 🙏🌼
  • Not; su bardağı ölçüsü 200ml.

Patatesli Çörek Tarifi

 

Patatesli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağından iki parmak eksik margarin (eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 3 adet patates
  • 1 çay bardağı peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Patatesli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp yoğuralım.
  • Hamurumuzu kenara bırakın biraz dinlensin o sırada iç harcımızı hazırlayalım.
  • İçi patatesleri rendeleyelim ve pişirelim ,daha sonra pişen ve soğuyan patatese peyniri ekleyelim.
  • Hamurumuzu bir tezgah üzerine alıp ikiye bölelim.
  • Daha sonra hamurumuzu dikdörtgen şekilde açalım ve iç harcını ortasına koyup üzerini kapatalım.
  • İkinci hamurada aynı işlemi yapıp fırın tepsisine koyalım üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen çöreğimizi biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.

Havuç Salatası Tarifi

 

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • Yarım küçük soğan
  • 3 adet kornişon salatalık
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bardak yoğurt
  • Yarım bardak mayonez
  • Tuz

    Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Tavaya yağı, havuçları yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları ve tuz ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Sebzeler yumuşayınca ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Yoğurt, mayonez ve rendelenmiş 1 diş sarımsağı bi kaba ilave edip karıştıralım.
  • Doğradığımız kornişon salatalığı ve 3 yemek kaşığı mısır yoğurt karışımına ilave edelim.
  • Soğuyan havuçlarımıza yoğurt karışımını ekleyerek karıştıralım. Gerekirse tuz ilavesi yapalım.

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg patlıcan kuruttum yaklaşık şöyle 400-500 gram kalmıştır
  • 10-12 tane kuru biber
  • 10-12 tane kuru domates
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağından fazla domates sosu
  • 2 su bardağı su( patlıcanın türünden türüne göre değişebiliyor)

    Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp tencereye koyup yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Biberleri de aynı şekilde haşlıyoruz.
  • Tenceremize zeytinyağı ekleyip küp küp veya halka halka doğradığımız soğanları koyup orta ateşte zeytinyağında 3-4 dakika kavuruyoruz.
  • Üzerine haşladığımız patlıcanları ve biberleri ekleyip üzerine salça,domates sos ve suyumuzu bir güzel karıştırıp ekleyip üzerine döküyoruz domates kurularımızı da şöyle üzerine serptikten sonra tuzumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  • Orta ateşte kapağı kapalı şekilde yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz.
  • İcap ederse tekrar biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Not; bardak ölçüm 200 ml.

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • Tatlı pul biber
  • Nane
  • İsteğe göre kekik

    Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış soğanlar yağda iyice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 tur kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma işlemine devam edelim.
  • Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki tur karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz çünkü pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe göre (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da normal su ilave ettim)
  • Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte ara ara karıştırıp pişiriyoruz.

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi

 

Havuçlu Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz

    Havuçlu Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Taban kısmı için pancarı dilimleyip 2 çay bardağı suda haşlayalım.
  • Salata kısmı için tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
  • Rendelenmiş pancar ve havucu ekleyip kavuralım. (suyunu çekmesi yeterli).
  • Ardından soğumaya bırakalım. Kaseye yoğurt,ceviz,mısır ve kavurduğumuz sebzeleri ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Hasladığımız pancarla servis edelim.

Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi

 

Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (120g)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti  (75g)
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
  • 4 adet olmuş cennet hurması
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı bal

    Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için unu, buğday nişastasını, toz şekeri ve vanilini bir tencereye alıyoruz.
  • 1 litre sütü ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını almasını sağlıyoruz.
  • Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp ilk sıcaklığının çıkması için dinlendiriyoruz.
  • Ayrı bir yerde 1 paket krem şanti ile soğuk sütü çırpıyoruz ve sıcak olan muhallebinin içine katıp iyice karışmasını sağlıyoruz.
  • Hazırladığımız ve pürüzsüz bir kıvam alan muhallebileri bardaklara ya da kaselere üstlerinde 2 parmak yer kalacak şekilde paylaştırıyoruz ve soğuması için kaldırıyoruz.
  • Hurmaları kabuklarından ve çekirdeklerinden ayırdıktan sonra uygun bir kaseye alıp içine balı katıyoruz ve blender ile püre kıvamına gelene kadar iyice parçalıyoruz.
  • Çekilmiş cevizleri hurmanın içerisine ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Son olarak soğuyan muhallebilerin üzerine hurmaları paylaştırıyoruz ve kaşık yardımıyla düzeltiyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlılarımızı 1-2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...