Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla)

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase dolusu doğranmış ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1, 5 litre su, tuz

Kremalı Ispanak Çorbası (En Basit Yapımıyla) Tarifi Yapılışı



Herkese selamlar🙋Bugün sağlıklı bir çorba tarifi vereyim dedim, malum havalar buz gibi artık sıcak çorba arar olduk yemeklerde bu yüzden çorba tarifi listenize bir tanede ben ekleyeyim istedim😊hem de çok kolay hemde çok vitaminli hemde çok lezzetli bir çorba tarifi sizlerle.
Patates ve soğanın kabuklarını soyup yıkayın iri iri doğrayın, tencereye krema dışındaki bütün malzemeyle birlikte suyunu da ilave edin, pirinçler pişene (20 dakika) kadar kısık ateşte kaynatın. Blenderdan geçirin çorbayı pürüzsüz bir hal alsın, eğer çok koyuysa 1 bardak su daha ilave edebilirsiniz, 2 yemek kaşığı kremayı da ilave edin 1 dakika daha kaynasın ocağınızın altını kapatın, çorbanız hazır👌mis mis hadi afiyetle👋

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 Su bardağı arpa şehriye
  • 1, 5 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 Su bardağı domates rendesi ( ben yazdan hazırlanan konserve kullandım)
  • 1 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Domatesli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavaya yağı alıp, arpa şehriyeyi ekleyip kısık ateşte yakmadan biraz çevirelim.
  2. Küçük küçük doğranmış biberleri ilave ederek biraz daha çevirelim.
  3. Domates rendesini ve sarımsağı ilave ederek 2-3 kez karıştırarak suyu ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  4. Kapağı kapalı olarak biraz suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Fazla suyunu çekmeden ocağın altını kapatıp, 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  6. Et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz 

Yemek tarifleri,Fırında Patatesli Etli Musakka

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 adet iri soğan
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 adet patates
  • 5-6 adet patlıcan
  • 1 adet iri domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı su
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Üzerine;
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • Tercihen ayıklanmış sarımsak

Fırında Patatesli Etli Musakka Tarifi Yapılışı

Nefis çok bereketli parmak yedirten pratik fırın yemeğimin tarifini muhakkak kaydedin ve deneyin derim 😋😘
NASIL YAPTIM👇
  1. Etleri tencereye koydum. Biraz tuz ve sıvı yağ gezdirdim.
  2. Suyunu salınca bir bardak daha su ekledim ve düdüklüde suyunu çekip biraz yumuşayana kadar pişirdim.
  3. Suyunu çekince biraz daha yap ekledim.
  4. Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip yumuşayana kadar kavurdum. (Buzlukta yemeklik doğranmış  biber veya kızartılmış yemeklik doğranmış biberlerim oluyor onlardan kullandım)
  5. Yumuşayınca yemeklik doğranmış domates ekleyip suyunu bayağı çekene kadar pişirdim.
  6. Salça ekledim birkaç tur çevirdim ve suyunu ekledim.
  7. Tuzuna bakıp damak tadımıza göre biraz kekik karabiber toz biber serptim kaynamaya bıraktım.
  8. Bunları yaparken bir yandan da patatesleri hazır ettim.
  9. Ben patlıcanları musakkalık buzluktaki kızarmış patlıcanlarım ile yaptım.
  10. Patatesleri de dilimleyip biraz tuz ve yağ ile tepside harmanlayıp düzgünce tepsiye dizdim 200° fırında biraz kızartıp çıkarttım
  11. Üzerine kızartılmış patlıcanları dizdim.
  12. Kaynamakta olan etli sulu karışımı  tepsiye boşalttım ve sallattırdım.
  13. Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesleri dizip önceden ısıtılmış 200 ° fırına sürdüm ve  suyunu bayağı çekene kadar pişirdim😋 👌 Bütün sarımsakta çok güzel oluyor üzerinde 😋👍 AFİYET OLSUN

Yemek tarifleri,Maş Fasulyesi Salatası

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr maş fasulyesi (1 gece önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı kaynar su (Maş fasulyesini haşlamak için)
  • 1 adet orta boy salatalık
  • 1 adet orta boy köy biberi yada sivri biber
  • 1 adet orta domates
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (Acı sevenlere )
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı mısır (Dondurulmuş)
  • Tencerede kaynar su (Mısırı buharda hızlı pişirmek için)
  • Az miktarda maydanoz (Kıyılmış salataya katmak için )

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden ıslattığımız yarım su bardağı maş fasulyesi süzülür yıkanılır.
  2. Sonra küçük bir tencereye konur 1 su bardağı kaynar suda 20-25 dakika kadar haşlanmaya bırakılır ama biraz daha deri olmasını sevenler 15 dakika kadar haşlanması yeterli olacaktır.
  3. Bu arada salatalık, köy biberi ve domates küçük küçük doğranır geniş bir kaseye konulur ardından maydanoz kıyılır oda kenarda bırakılır.
  4. Dondurulmuş mısırı daha çabuk pişmesi için kaynar su kullanarak resimdeki aparat ile buharda 10 dakika kadar pişirilir.
  5. Pişmiş olan maş fasulyesini suyundan süzerek biraz soğmaya bırakılır.
  6. Ilımış maş fasulyesini diğer sebzelere katıp ve üstüne limon suyu, sıvı yağ ve pul bilberi ile tuz katıp bir güzel karıştırılır.
  7. En son haşlanmış mısırı biraz ılıdıktan sonra onu da salataya ilave ederek kıyılmış maydanoz da katılır ve hepsini birbirleriyle harmanlayarak salata servise hazır edilir.

Yemek tarifleri,Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi)

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça but
  • 2 adet orta boy patates
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 dal taze kekik
  • Tercihen tane karabiber
  • Tuz
Fırına vermeden üzerine;
  • Kalça but başına üzerlerine 1 çay kaşığı bal gezdirilecek

Mangal Tadında Fırında Tavuk (Nar Gibi) Tarifi Yapılışı

🏆🔝Müthiş bir tarif geliyor bir kenara notunuzu mutlaka alın. ✔🔝
Fırında fakat kendileri mangal tadında, içi yumuşacık dışı nar gibi kızarmış tavuk kalça-butlar. 💛👇
  1. Tavuklarımızı üzerini geçecek kadar su ilavesiyle piştiklerinden emin oluncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız suya; karabiber ve taze nane eklerseniz müthiş bir aroma kazandırmış olursunuz.
  3. Tavuklarımızın üzerine sürmek derin bir kaseye bütün malzemelerimizi alıp-güzelce bütünlüyoruz.
  4. Tavuğun suyundan salçayı açmak için 1 büyük kepçe sosa katıp; tavuklarımızı güzelce sosluyoruz.
  5. Fırın tepsisi veya borcam içerisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirdiğimiz tavuklarımızın yanına küp küp doğradığımız ve kalas sosla buladığımız patatesleri ilave edip, taze kekik eşliğinde, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrollü üstleri nar gibi kızaracak kadar pişiriyoruz. ✔✔
  6. Lezzetine doyum olmayan Tavuklarımız servise hazırıdır, afiyet olsun. 

Yemek tarifleri,Sebzeli Labne

Sebzeli Labne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 3-4 kaşık labne
  • Bol taze nane
  • Zeytinyağı
  • 1 adet sarımsak
  • 2-3 adet taze yeşil soğan

Sebzeli Labne Tarifi Yapılışı



  1. Havuç ve kabak rendelenir zeytinyağda sotelenir ( ben kabağı kabuğu ile rendeledim).
  2. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Sarımsağı rendeleyin.
  4. Yeşil soğanı ince kıyın.
  5. Çok az tuz atin.
  6. Kabak tuzu sevmez.
  7. Afiyet olsun. Hayırlı iftarlar.

Yemek tarifleri,Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet çarliston biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1. Su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Arası için sos
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
Üzeri için sos
  • Arası için hazırladığımız sos + yarım su bardağı sıvı yağ

Patlıcanlı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

Merhabalar
Bu böreği daha önce ıspanaklı yapmıştım
Şimdi de patlıcanlı denedim bu da çok lezzetli oldu 😍
  1. Önce patlıcanlarımızı alacalı soyup minik küpler halinde doğruyoruz tuzlu soğuk suya ıslıyoruz.
  2. Daha sonra küp küp doğranmış soğan biber rendelenmiş sarımsakları kavuruyoruz .
  3. Üzerine salça ve suyu süzülmüş parlıcanları ekleyip iyice kavuruyoruz.
  4. Soğumaya bırakıyoruz. Ben bi gün önce yapıp buzdolabında beklettim.
  5. Daha sonra hamur malzemelerini yoğurup 7 bezeye ayırıyoruz.
  6. Sos malzemelerini de çırpıp hazırlıyoruz.
  7. Her bir bezeyi hazır yufka büyüklüğünde açıp ikiye bölüyoruz her parçaya 1 er yemek kaşığı sos döküyoruz patlıcanlı harçtan koyup sarıyoruz yağlanmış tepsiye sararak tüm hamura aynı işlemi yapıyoruz.
  8. Kalan sosa sıvı yağ ekleyip böreğimizin üzerine sürüyoruz.
  9. Susam ve çörek otu serpip 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Hazııııır ❤
    Hamuru çok kolay açılıyor gözünüz korkmasın 🍀
    Afiyet bal şeker olsun 💕

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...