Fırında Soslu Sebzeli Tavuk

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk fotoları ile ilgili görsel sonucuFırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemiksiz tavuk baget
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 büyük domates
  • 2 adet havuç
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet kabak
Sebzeler için
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu İçin:
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • Pişen tavuğun suyundan 2 çay bardağı tavuk suyu

Fırında Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

Merhaba sizlerle mis gibi baharat kokulu sosuyla fırında tavuk yemeğini paylaşmak istiyorum.
  1. Önce tavukları düdüklüde 20 dakika haşlayın.
  2. Pişen tavukları bir tabağa alın.
  3. Suyundan 2 çay bardağı ayırın.
  4. Patatesleri kalın olmayacak şekilde kesin.
  5. Tavada az bir zeytinyağı ile soteleyin.
  6. Biberleri de kesin ve kavurun çık fazla pişirmenize gerek yok.
  7. Fırında da üstleri kızarırken pişicek zaten.
  8. Havuçları ve kabakları da çok kalın olmayacak şekilde kesin.
  9. Onları da az bir zeytinyağı ile soteleyin.
  10. Ayrı bir yerde sosunu hazırlayın.
  11. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 çay bardağı tavuk suyu, tuzunu baharatları, rendelenmiş sarmısakları ekleyin ve karıştırın.
  12. Sotelediğiniz sebzeleri borcama ayrı ayrı yerleştirin.
  13. Pişen tavukları da borcama koyun.
  14. Aralarına domates dilimleri yerleştirin.
  15. Üstlerine hazırladığınız sostan bir kaşık yardımıyla dökün.
  16. Fırının üst ızgara ayarında 200 derecede ısıtın.
  17. Yemeği ısınmış fırına koyun ve üstleri kızarana kadar pişirin.
  18. Hafif sulu kalması bu yemeğin özelliğidir.
  19. Sizde dibinde kalan sosunu servis yaparken muhakkak yemeğin üstüne gezdirin. Sıcak olarak ellerinize dikkat ederek servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.

Mevsim Salata

Mevsim Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 5- 6 yaprak marul
  • 5- 6 yaprak kara lahana
  • 2 tane havuç
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 adet limon
  • Bir turam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mevsim Salata Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bol su ile yıkadığımız sebzelerimizi ince ince doğrayalım.
  2. Doğradığımız malzemelerin üzerine tüm baharatlarını nar ekşisi ve yağımızı da ekleyip iyice karıştıralım .
  3. Sunum tabağımıza alalım.
  4. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun afiyet olsun. 

Yoğurtlu Pırasa Kavurma

pırasa kavurma fotoları ile ilgili görsel sonucuPırasa Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Tuz ,karabiber
Üzeri için;
  • Yoğurt ,sarımsak
  • Tuz tereyağ ve pulbiber

Pırasa Kavurma Tarifi Yapılışı

❤Hayırlı günler sizlere güzel bir tarif daha bu lezzetli tarifi denemeyin kalmasın derim ,tadı sarımsaklı yoğurtla birlikte muhteşem bir lezzet geçelim yapımına;
  1. İlk önce pırasaları doğrayalım ,yıkayalım .
  2. Daha sonra bir tencereye soğanları doğrayalım.
  3. 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup biraz kavuralım ,daha sonra pırasaları ve sarımsakları ekleyelim, biraz daha kavurduktan sonra karabiberini tuzunu suyunu koyalım.
  4. Normal ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Arada bir karıştıralım pırasalar yumuşayıp piştikten sonra soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine yoğurtlu sarımsak döküp en üstüne tereyağını kızdırın, içine pul biberini atıp servis tabağına en üstüne gezdirin .
Deneyecek olan herkese kolay gelsin afiyet olsun😋

Fırında Türlü (Tavuklu)

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüsü
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet kırmızı biber
  • 7-8 adet mantar
  • Zeytinyağ
Sosu İçin ;
  • 2 çay kaşığı salça
  • Su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nane, karabiber, kekik, tuz

Fırında Türlü (Tavuklu) Tarifi Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri küp küp doğruyoruz. ( soğanı ince ve kırmızı biberleri küçük küçük doğruyoruz)
  2. Doğradığımız tüm malzemeleri fırın tepsimize alıyoruz.
  3. Bir kasede sosumuzu hazırlıyoruz sulandırıp tepsimize döküyoruz. Ben ek olarak tuz ve suyu zevkime göre ayarladım.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecede ki fırına atıyoruz ve patatesleri pişene kadar ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • Zeytinyağı
İçi İçin:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağına yakın sıcak su
  • 2-3 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber, nane, pulbiber

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp bir miktar zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Pirinci de ekleyip kavurmaya devam edelim. Pirinç de kavrulunca salçayı ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  3. Suyunu da ilave edip pişmeye bırakalım. (iç harcı yine pişeceği için fazla su ilave etmiyoruz. ) pirinçler suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Bir tencerede suyu kaynatıyoruz. Lahanayı dikkatlice yapraklarına ayırıp yıkıyoruz.
  5. Tencerenin altına koymak için 2-3 adet kenara ayırıyoruz.
  6. Lahana yapraklarını kaynayan suya 2-3 dk batırıp çıkarıyoruz. Suda çok tutmamaya gayret edelim. Eğer lahanaları çok yumuşatırsak sararken parçalanabillir. Hafif diri kalması gerekiyor.
  7. Haşladığımız lahana yapraklarını sert kısımlarını keselim.
  8. Sarılacak büyüklükte kesip içine hazırladığımız harçtan koyup sarma sarar gibi saralım.
  9. Tencerenin dibine ayırdığımız lahana yapraklarını dizip kapatalım. Üzerine sardığımız lahanaları dizelim.
  10. En son üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpelim. Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim.
  11. Pişerken dağılmaması için üzerine porselen bir tabak kapatıp pişmeye bırakalım.
  12. Suyunu çekip lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 35- 40 dk pişirelim.
  13. Pişince dinlendirip arzuya göre yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun…

Yoğurtlu Marul Salatası

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 büyük marul yaprağı
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 çay bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1 çay bardağı konserve Mısır
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Kırmızıbiber, tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç ceviz

Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Yapılışı



  1. Marul ve dereotu ince kıyılır, tavuk ve mısırda ilave edilir.
  2. Mayonez sarımsak tuz ve yoğurt çırpılır ve karışıma dökülüp karıştırılır.
  3. Sıvıyağ kırmızı biber ile biraz yakılır, içine iri doğranan ceviz ilave edilir.
  4. Bir iki kez karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak salatanın üzerine gezdirilir.

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3-4 bardak su(3 bardak ekleyin yoğunluğuna göre piştikten sonra ekleme yaparsınız
  • 1 bardak süt veya yarım pakete yakın krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Dereotu

Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkadığımız mantarlarımızı minik minik doğrayalım .
  2. Sarımsağı da rendeleyip tereyağında bir güzel kavuralım.
  3. Sonrasında ununu ekleyip azıcıkta unla kavuralım.
  4. Suyunu, süt veya kremasını tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra altını kısıp 5-10 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Kapatmaya yakın minik minik doğradığımız dereotunu da ilave edip.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim 👌

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...