Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket haşlanmış makarna (penne kullandım)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gr mantar
  • 1 paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kibrit kutusu rendelenmiş kaşar
  • 1 silme tatlı kaşığı kuru fesleğen ( kullanmaya bilirsiniz)
  • 1 silme çay kaşığı karabiber

Kremalı Mantarlı Makarna (Nefis) Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağı alalım. Isındığında doğranmış mantarları ilave edip, suyunu çekene kavuralım.
  2. Kavrulan mantara rendelenmiş sarımsak ve tereyağı ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım.
  3. Kavrulan mantara krema, fesleğen ve karabiberi ekleyip, kaynatalım.
  4. Kaynamaya başladığında makarnayı ve rendelenmiş kaşarı ekleyip, iyice özleşene kadar karıştıralım. Sıcak sıcak servis yapalım

Altın Patates Tarifi

Altın Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4  patates
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ ben zeytinyağı kullandım
Bulamak için ;
  • Yarım çay bardağı geleta unu

Altın Patates Tarifi Yapılışı

Lokum gibi altın sarısı patateslere kimse hayır diyemez sanırım hem kızartmadan sağlıklı hemde daha lezzetli bir kez çocuklarınıza yapın bir daha kızartma istemeyecekler ister kahvaltıya ister et tavuk balık yanına müthiş yakışan bir tarif .
  1. Öncelikle patatesleri soyup dörde bölelim ,ince doğrayınca çok güzel olmuyor .
  2. Üzerine baharatları ,kekiği, tuzu, yağını katıp iyice karıştıralım .
  3. Ben borcama yaptım ,karıştırdığımız patatesleri galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim .
  4. 200 derecede yarım saat 40 dakika kızarana kadar pişirelim.
Yanına ketçap mayonez harika oluyor.🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Havuç Salatası Tarifi

Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Havuçlar rendelenir.
  2. Tavaya yağ konur.
  3. Havuçlar eklenir.
  4. Havuçların diriliği gidene kadar yağda 3-5 dk karıştırılarak pişirilir.
  5. Sarımsaklar ezilir.
  6. Havuçlar soğuyunca yoğurt, sarımsak ve tuzu eklenir, iyice karıştırılır.
  7. Dolapta yarım saat kadar bekletilip servis edilir. Afiyet olsun.

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet patates (kereviz ile aynı büyüklükte)
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Sıvıyağ tuz
Üzeri için;
  • Pulbiber, karabiber, maydanoz dilediğiniz koyabilirsiniz

Tavuklu Kereviz Çorbası Tarifi Yapılışı

Bu çorba tam bir şifa kaynağı 👍 ve en önemlisi kimse kereviz çorbası olduğunu anlamadı bile o yüzden çocuklarınıza tavuklu patates çorbası diye içirebilirsiniz 😂😂tarifi ekliyorum mutlaka denemelisiniz. 😋
  1. Soğan yemeklik doğranır biraz yağda kavrulur.
  2. Ardından doğranmış sarımsak eklenir yine kavrulur.
  3. Küp küp doğranmış kereviz ve patates eklenir karıştırılır üzerine çıkacak kadar su eklenir pişmeye bırakılır.
  4. Bu arada bir parça tavuk minik minik doğranır biraz sıvı yağ koyduğumuz tavaya alınır suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir ve biraz kavrulur.
  5. Kavrulduktan sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
  6. Sonra sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirilir.
  7. Ve kaynar su eklenerek çorbanın  kıvamı ayarlanır kıvam ne çok katı olacak ne çok sıvı bildiğimiz çorba kıvamında olacak 😄.
  8. Kavrulan tavuk ve havuç karışımına çorbanın suyundan iki kepçe koyulur karıştırılır.
  9. Çorba tenceresine dökülür ardından haşlanmış nohut eklenir.
  10. Beş altı dk daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Afiyet olsun 😋

Portakallı Kereviz Tarifi

Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Birkaç dal kereviz yaprağı
  • Tuz, kekik

Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Soğanı 4 e bölüp ince ince doğrayalım.
  2. Patatesi küp küp doğrayalım.
  3. Havucu yarım ay şeklinde doğrayalım.
  4. Portakalları ve limonu sıkalım.
  5. Kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım.
  6. En son kerevizi küp küp doğrayalım ki kararmasın.
  7. Sırasıyla soğanı, havucu, patatesi, kerevizi, kereviz yapraklarını, portakal ve limon suyunu zeytinyağını koyalım. tuz ve kekiği de koyup kısık ateşte 1 saate yakın pişirelim.
  8. Patates ve havuç yumuşayınca yemeğimiz pişmiş demektir.
Not:kesinlikle su koymuyorum! Portakal ve limon suyuyla pişiyor hatta sebzeler de suyunu bırakıyor. Tencerenin dibinde suyu vardi fotoğraf çektikten sonra tabağa ekledim biginize. Afiyet olsun

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • Yarım limon
SOS İÇİN;
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yenek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 2 çay kaşığı dolusu tereyağı

Fırında Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuğumuzu yıkayalım ve yarım limon ile limonlayalım.
  2. Daha sonra sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım.
  3. Tavuğun sığacağı dar bir kaba tavuğu koyalım.
  4. Tavuk tam sığsın.
  5. Sosumuzu iyice yedirelim tavuğun her yerine.
  6. Bu tavuğun en önemli püf noktası tavuğun bu sosta beklediği süre.
  7. Mesela benim ertesi gün misafirim varsa bu şekilde soslayıp kaba poşet geçirip aksamdan dolaba koyarım. Ertesi gün akşama kadar bu sosla bekletirim. Arada bir alt üst ederim sosun içinde. Bu sayede tabiri caizse lokum gibi oluyor 😍😍😍.
  8. Sosumuza buladığımız tavuğumuzu eğer vaktiniz varsa benim gibi 1 gece, yoksa en az 3 saat dolapta sosumuzla bekletiyoruz.
  9. Beklemenin sonunda fırın poşetine sosu çok sıyırmadan koyuyoruz.
  10. Bu şekilde 45 dakika kadar pişiriyoruz. 45 dakikanın sonunda poşeti kesip tepsiye alıyoruz.
  11. Tavuğun üzerine 2 çay kaşığı tereyağından parçalar koparıp koyuyoruz zaten poşetin içine suyunu bırakmış oluyor.
  12. Bu şekilde 30 dakika kadar daha pişireceğiz.
  13. Eğer isterseniz patates ve soğanı iri iri doğrayıp tavuğun kalan sosuna bulayıp ayrı bir poşette pişirebilirsiniz. Buda çok lezzetli oluyor ben öyle yaptım.
  14. Tavuğumuz 170 derecede yavaş yavaş ağır ağır güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍😍😍

Kadın Budu Köfte Tarifi

Kadın Budu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 g köftelik kıyma(azyağlı)
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışta;
  • 1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta
Kızartmak için;
  • 2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)

Kadın Budu Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
  2. Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
  3. 1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
  4. Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
  5. Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
  6. Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
  7. Köfte harcınızı yoğurun.
  8. En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
  9. Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
  10. Köftelerinize iri oval şeklini verin.
  11. Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
  12. Kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...