Patates Kızartması Salatası Tarifi

Patates Kızartması Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kapya biberi
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre azaltılabilir)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kızartmak için biraz sıvı yağ

Patates Kızartması Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patateslerin kabuğunu soyup yuvarlak kesin. Eğer çok büyükse patatesler yarım ay şekilde de kesilebilir.
  2. 10 dakika suda bekletip daha sonra iyice kurulayın.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyup patatesleri kızartın. Fazla yağını almak için mutfak havlusu üzerine koyun.
  4. Ardından soğan, biber, maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
  5. Bir kaseye patatesleri alin üzerine malzemeleri, baharatını, zeytinyağı ve limonu dökün iyice karıştırıp servise tabağına alin.
Et yemeklerin, margarin veya kahvaltı sofrasına çok güzel yakışıyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kutu 200 ml krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sıvı yağı ve tereyağı tencereye alıyoruz.
  2. Soğanı doğrayıp yada rendeleyip yağda kavuruyoruz.
  3. Yıkayıp küp küp doğradığımız mantarları ilave edip, soğanla birlikte onu da kavuruyoruz.
  4. Mantar suyunu salıp çekecek.
  5. Daha sonra unu ilave edin.
  6. Biraz karıştırıp yavaş yavaş suyunu ilave edin.
  7. Suyu ilave ettikten sonra tuz ve karabiberi de katın.
  8. Yaklaşık 15 dakika kaynayacak.
  9. En son paket kremayı boşaltın ve 5 dakika da o şekilde pişirin. Servise hazırdır.
    AFİYET OLSUN 😋

Katmer Tatlısı Tarifi

Katmer Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet hazır baklavalık yufka
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı dolusu ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 2 tatlı kaşığı kaymak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Katmer Tatlısı Tarifi Yapılışı

Geçenlerde ünlü bir restaurant zincirinde yemekten sonra yediğim ve bayıldığım bu tatlıyı evde de yapmak istedim. Sonuç harika oldu. Umarım siz de beğenirsiniz😊
  1. 1 çorba kaşığı tereyağ eritilir.
  2. 2 adet baklavalık yufka üst üste tezgaha serilir.
  3. Üstüne eritilmiş tereyağının yarısı dökülür ve kaşıkla yufkanın her yerine yayılır.
  4. Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı ve 1 buçuk çorba kaşığı toz şeker eşit şekilde serpiştirilir.
  5. 1 tatlı kaşığı kaymak elde küçük parçalara ayrılıp yufkanın dört beş farklı noktasına bırakılır.
  6. Yufka sağ sol alt ve üstten kapatılır. (Bu bir porsiyon tatlı. Geri kalan malzeme ile bir porsiyon daha çıkacak. )
  7. Etrafı kapatılan tatlı teflon tavaya alınır.
  8. Bir tarafı altın sarısından biraz daha koyu olunca diğer tarafa çevrilir.
  9. Kızaran üst kısma çok az tereyağı sürülür.
  10. Diğer taraf pişince tereyağlı kısım tekrar alt tarafa gelecek şekilde tatlı çevrilir.
  11. Yağlanmamış taraf da az yağlanır. Tekrar çevrilir. Yani tereyağıyla yağlanan iki taraf da 15-20 saniye tavada kızartılacak.
  12. Servis tabağına alınan tatlı maraş dondurması ile servis edilebilir. (Pakette geriye kalan yufka ile börek yapabilirsiniz. ) Afiyet olsun.

Mercimek Cipsi Tarifi

Mercimek Cipsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Mercimek Cipsi Tarifi Yapılışı

Ne o janjanlı paketleri yok diye bir şeye benzetemediniz mi? @peppycooky nin #mercimekcipsi denedim ve tadını onaylıyorum. 👍 aşırı aşırı güzel 😁
Ezginin tarifinde bir su bardağı mercimek yazıyordu ben iki su bardağı ile sadece bir çay bardağı yağ koyarak tarifi değiştirdim.
Tarife gelirsek;
  1. İki su bardağı mercimeği 15 -20 dk. Ilık suda bekletin. (Akşamdan da ıslatabilirsiniz. )
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ, çörek otu, kekik, tuz ve kırmızı biberle birlikte mutfak robotundan geçirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye incecik yayın.
  3. 200 derecelik fırında iyice kuruyana kadar pişirin.
  4. Ben fırına vermeden önce bıçakla iz yapmıştım. O nedenle bölmem çok kolay oldu.
  5. Deneyeceklere afiyet olsun.
  6. Patlamış mısırın tahtını sallayacak pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif olmuş.

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2. 5 su bardağı vişne suyu
İrmik tatlısı için;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • Vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Pudingli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencerede süt, irmik ,şeker, vanilya eklenir.
  2. Göz göz olana kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. En son tereyağ ilave edilir .Ocaktan alınıp kalıba dökülür.
  4. Puding ile vişne suyu pişirilir, irmik tatlısının üzerine dökülür.
  5. Buzdolabında 3 -4 saat dinlendirilip kalıptan çıkartılıp servis edilir(ben silikon kek kalıbı kullandım)

Patates Pizzası Tarifi

Patates Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • Kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • Sucuk ya da salam
  • Maydanoz

Patates Pizzası Tarifi Yapılışı

  1. Patatesi yuvarlak ve ince dilimliyoruz.
  2. Az sıvı yağ ile iki taraflı kızartıyoruz.
  3. Yumurtaları çırpıp üzerine döküyoruz.
  4. 5 dk tavanın kapağını kapatıp bekliyoruz.
  5. Sonra kaşar peyniri rendesi en son olarak sucuk, salam ve ince kıyılmış  maydanoz ekleyip 5 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz.

Tavada Kızarmış Patates Tarifi

Tavada Kızarmış Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta büyükte patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Tavada Kızarmış Patates Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler soyulur ve şekilli dilimlenir. 3  patates  elma büyüklüğünde kesilir.
  2. Tavaya yağ konur ve patatesler eklenir 1 – 2 defa döndürülür ve baharatlar eklenir.
  3. Yumuşayıncaya kadar tabanın kapağı kapalı olarak pişirilir.
  4. Hafif yumuşayınca da kapak açılarak kızarması sağlanır.
    Gayet güzel oluyor tavsiye ederim.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...