Kaşarlı Kıymalı Patates Dizmesi

 Malzemeler
  • 6-7 adet büyük boy patates
  • (küçükse adet miktarı fazla olsun)
  • Kızartmak için sıvı yağ
KIYMALI HARÇ İÇİN;
  • 250 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Bir küçük kase domates sosu
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
ÜZERİ İÇİN;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
SOSU İÇİN;
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kaşarlı Kıymalı Patates Dizmesi  Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri keselim sıvı yağ da hafif kızartalım.
  2. Bir tavaya soğanı biberi alalım kavuralım
  3. Kıymasını ve diğer malzemeleri ilave edelim iyice kavuralım
  4. Borcama bir sıra patates dizelim
  5. Tüm kıymalı harcı üzerine dökelim
  6. Kalan patatesleri tekrar borcamın üzerine dizelim. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim.
  7. Bir sos tenceresinde; Salça .tuz ve sıcak suyu karıştırıp borcamın üzerine dökelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırının üst ızgara bölümü ayarında yaklaşık 10-12 dk  kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
  9. Bol maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapalım 💯
Afiyet olsun 😍

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Yeterince tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 litre su
  • 1 çay bardağı pirinç

Pirinçli Domates Çorbası Tarifi  Yapılışı

  1. İlk olarak tencerenin içerisine tereyağı ve sıvıyağı alalım.
  2. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Unu kavurduktan sonra üzerine domates salçasını ekleyelim ve biraz daha kavuralım.
  4. Domateslerin kabuğunu soyarak rendeleyelim, tencereye ilave ederek karıştıralım.
  5. Tuz, karabiber, pul biber ve suyu da ekleyerek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  6. Çorbamız kaynadıktan sonra yıkadığımız 1 çay bardağı pirinci de ilave edelim, pirinçler yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirelim. Pişen Pirinçli Domates Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Kaşık Salatası Tarifi

Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar suyu

Kaşık Salatası Tarifi Yapılışı

Bugün yapacağım salata yazın leziz mi leziz kaşıkla yenilen çok leziz bir salata tarifim.
  1. Domates, salatalık, biber, maydanoz, soğan tüm malzemelerimizi çok ince ve ufak doğrayalım.
  2. Üzerine tuz limonsuyu zeytinyağı ve nar suyu da ilave edip servise sunuyoruz.

Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi

Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pandispanya (hazır pasta keki)
  • 1 paket krem şanti (İsteğinize göre çilekli, orman meyveli de olabilir, ben sade kullandım)
  • Krem şantiyi yapabilmek için gerekli miktarda süt
  • 200 gr çilek
  • 1 Paket bitter çikolata (isteğinize göre sütlü çikolatada kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek için:
  • Fındık, antep fıstığı, damla çikolata, çilek sosu da kullanılabilir.

Minyatür Çilekli Pastalar (Kolay Pratik Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  1. Pasta tabanını dört tane çıkacak kadar bir geniş bardakla kesiyoruz. (Fotoğraftaki gibi küçük pastacıklar elde etmek için)
  2. Toz krem şantiye sütünü ekleyip mikserle çırpıyoruz, hazır olduğunda dolaba atıp soğumasını bekliyoruz.
  3. Çilekleri küçük küpler halinde doğruyoruz.
  4. Üzerine dekor amaçlı çikolata sosunu hazırlamak için bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. (Benmari için; bir tencereye su koyuyoruz üzerine cam bir kase oturtuyoruz, ancak buradaki püf noktamız tenceredeki kaynayan su asla cam kaseye temas etmemeli, kasemizin içerisine bitter çikolatamızı kırıyoruz ve eritiyoruz eridikten sonra biraz parlak gözükmesi için tereyağımızı ekleyip eritiyoruz ve sosumuz da hazır.
  5. Pastamızın ara katına krem şantimizi sürüp çileklerimizi diziyoruz arasına dilerseniz fındık fıstık ilave edebilirsiniz.
  6. Üst tabanını da koyuyoruz koyduktan sonra pastamızın üzerinide güzelce krem şantiyle sıvıyoruz.
  7. Daha sonra hazırlamış olduğumuz çikolata sosumuzu kaşık yardımıyla üzerine gezdiriyoruz.
  8. Pastamızı süslemek için bir çilek dilimi kullanıyoruz.
    Ve pastalar servise hazır!

Yalancı Kekli Baklava Tarifi

Yalancı Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4 5 damla limon
  • 15 adet baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Dikdörtgen fırın borcamı

Yalancı Kekli Baklava Tarifi Yapılışı

Muazzam lezzette, şerbetli aynı zamanda hafif ve pratik bir misafir ikramı tarifine başlıyoruz. Esasında annemin bayram sabahı tatlısı, lezzetine bayılacaksınız 😋😋Her şeyi aşama aşama anlatacğım. 💜
  1. Dikdörtgen borcamın tabanını ve kenarlarını eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  2. Alt tabanınına ve kenarlarına 1 adet yufka alıp yapıştıralım.
  3. Dikdörtgen borcamı yufkaların üzerine koyarak tabanını ölçerek yufkaları keselim.
  4. Kestiğimiz kısmı alt tabanına kalan kısmı üst bölüme yerleştireceğiz.15 adet dikdörtgen borcamın tabanına göre ayarlanmış yufkamızı üst üste koyalım.Şimdi kekimizi çırpıyoruz.
  5. Yumurtamızı şeker ile köpürünceye kadar çırpalım.
  6. Zeytinyağı un ve kabartma tozunu ekleyerek spatula ile karıştırmaya devam edelim.
  7. Fındığı da ekleyerek yavaş biçimde kek harcımızı söndürmeden karıştıralım ve borcamımıza dökelim.
  8. Şimdi kalan yufkaları ekleyeceğiz. Kalan yufkalar borcamın tabanından biraz küçükçe. O yüzden yufkaları yerleştirken hamurumuzu kapatacak şekilde borcamın bir alt kısmına bir üst kısmına koyarak üst üste yerleştirelim.
  9. Yufkalarımızı yerleştirdik. Üzerine kalan erimiş tereyağındam sürelim.
  10. 12 dilim çıkacak şekilde keskin bir bıçakla dikkatli biçimde baklavamızı dilimlere keselim.
  11. 175 derecede baklavamızın üst yaprakları kızarıncaya kadar pişirelim.
  12. Şerbetimizi hazırlayalım. Sıcak tatlımıza soğuk Şerbetimiz dökülecek. Şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım. biraz şekerli suyu karıştırıp altını açalım orta ateş yapalım. 10 13 dk kadar şerbetimiz kaynasın.
  13. Altını kapatalım ve 4 5 damla limon damlatalım. soğumaya bırakalım.
  14. Üzeri kızaran tatlımızı çıkaralım. Şerbetimiz ılısın ve soğusun.
  15. Tatlımızın ilk fırın sıcaklığı çıkınca şerbetimizi kepçe yardımıyla üzerine yavaşça dökelim.
  16. Baklava dilimlerimizin üzerinden bıçakla tekrar gidelim ve kekimizi şerbeti çekmesi için yarım saat dinlenmeye bırakalım. Çok efsane olacak afiyetler olsun

Yeşil Mercimekli Kıymalı Pirinçli Terbiyeli Çorba Tarifi

Yeşil Mercimekli Kıymalı Pirinçli Terbiyeli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı iki parmak eksik pirinç (Haşlanmış )
  • 1 su bardağından iki parmak eksik biraz haşlanmış yeşil mercimek
  • 125 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (Küçük yemeklik doğranmış )
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, toz tatlı biber, kurunane, tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
Üzeri için :
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
Terbiyesi için :
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı su

Yeşil Mercimekli Kıymalı Pirinçli Terbiyeli Çorba Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye yağları koyalım. Soğanı ,kıymayı koyup kavuralım. Salçayı ekleyip karıştıralım
  2. Sıcak suyunu verelim pirinci mercimeği koyup karıştıralım.
  3. Tuz, baharatları serpip tekrar karıştıralım. Derin bir kapta bir tatlı kaşığı unun yumurta sarısı ,yarım limon suyunu ,yarım çay bardağı suyu iyice çırpalım.
  4. Çorbadan bir kepçe alıp koyalım iyice karıştıralım. Bu sosu tencereye karıştırarak dökelim
  5. Bir taşım kaynatalım ocağın altını kapatalım.
  6. Üzerine maydanoz serpelim. Kurunane pulbiber karabiber ile tüketebiliriz eğer çocuklar yiyecekse karabiber publbiber koymayalım

Çikolata Soslu Kek Tarifi

Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 su bardağı un
Sos için;
  • Hazır çikolata sosu kullandım üzerinde yazdığı gibi hazırladım

Çikolata Soslu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek kalıbını yağlayıp unlayıp derindondurucuya kaldırdım.
  2. Ardından yumurta ve şekeri iyice Köpük köpük olana kadar çırpalım mikserle. Un, kabartma tozu, vanilya hariç eklenir karıştırın.
  3. Ardından un, vanilya, kabartma tozu eleyerek ekleyelim (kakaolu yapmak isteyen kakao ekleyebilir ) ekleyelim.
  4. Kalıbımıza dökelim. Önceden ısıttığımız 180 derece fırına konur. Kürdan batırılarak piştiği kontrol edilir. Deneyecek olan herkese afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...