iPhone 11 iki ay su altında kaldı! İşte sonuç

IP68 sertifikası sayesinde iPhone 11 suya karşı 2 metre derinlikte 30 dakika boyunca dayanıklılık sergileyebiliyor. Tabi, diğer telefon üreticileri ile benzer şekilde Apple’da sıvı teması yaşanması halinde cihazları garanti dışı bırakıyor.
Buna rağmen telefonlar suya karşı şaşkınlık verici olaylar ile gündeme gelmeye devam ediyor. ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrindeki Disney temalı eğlence parkı Walt Disney World Resort‘da bunlara bir yenisi eklendi.

iPhone 11 suya karşı dayanıklılığı ile şaşırttı

Paylaşılan habere göre: Parkı ziyaret eden bir ailenin çocuğu yeni alınan iPhone 11’i suya düşürdü. Aile olayı parka çalışanlarına bildirmiş olsa da, telefonu kurtarmanın mümkün olmadığı belirtildi. Bu yüzden tatil fotoğraflarını kaybeden aile yeni bir telefon satın aldı.
iPhone 11 suya karşı dayanıklılığı ile şaşırttı - ShiftDelete.Net
Aradan geçen iki ayın ardından park çalışanları aileye ulaşarak telefonu kurtardıklarını belirtti. Aileyi şaşırtan asıl detay ise telefon şarja takıldığında çalışması oldu. Telefonun kılıfında biraz kum ve yosun birikmiş olsa da, telefonun sorunsuz bir şekilde çalıştığı belirtiliyor. Bu vesileyle çektiğiniz fotoğrafları korumak için iCloud ve Google Fotoğraflar gibi bulut depolama çözümlerinizi kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5-4 su bardağı un
Dışı için;
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 2 su bardağı susam

Ev Yapımı Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  1. Mayamızı ve şekerimizi yoğurma kabına alıyor, ılık su, süt ve tuzumuzu ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra, 3, 5 su bardağı unumuzu ilave edelim.Kalan unumuzu kontrollü olarak duruma göre ilave edelim.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayalım, kabarmaya bırakalım.
  4. Hamur 2 katı olana kadar, yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  5. Kabaran hamurumuzdan, cevizden az büyük bezeler alıp, 2 adet çubuk halinde, elimizde yada mermerin üzerinde yuvarlayıp,
    birbirine saralım ve uçlarını birleştirelim.
  6. Önce pekmezli suya, sonra bolca susama batırıp tepsiye dizelim.
  7. Simit şekli verilen hamurlarımızı 30 dakika dinlendirelim.
  8. Önceden ısıtılmış, önce 170 sonra 200 derece, önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Dakika veremiyorum, zira her fırın farklı sürede pişiriyor.

Milföy Böreği Tarifi

Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • Bir paket milföy
  • Peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Milföy Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Önce içini hazırlayalım peynirimizi rendeleyerek küçük küçük hale getirelim içine maydanozu doğrayalım ve karıştıralım.
  2. Sonra milföy hamurunu ortadan ikiye keselim ve kareler elde edelim içine yapmış olduğumuz içi koyalım ve üçgen şeklinde katlayıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizelim.
  3. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürelim ve susamla çörek otunu üstüne atalım.
  4. Önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyalım ve 15-20 dk kabarana kadar pişirelim ve fırından alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌷💕

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • Küçük kase kuşbaşı et
  • Küçük kase nohut (ben haşlanmış kullandım)
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça(domates-biber karışmış halde)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon ve karabiber
  • Tuz
  • Su

Etli Nohutlu Havuçlu Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce pırasalar yıkanıp tekerlek şeklinde yuvarlak kesilerek sirkeli suda bekletilir.
  2. Havuçta kabuğu soyularak ikiye bölünerek yarım ay şeklinde doğranır.
  3. Tencereye etler eklenerek kavrulur. Kavrulan etlere salça eklenerek 1 dakika kavrulup baharatlar eklenir. Daha sonra havuç ve nohutta eklenerek 1 dakika kavrulur. Pırasalar da bir güzel yıkanıp süzülerek eklenip üzerine geçecek su ve birazda tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
  4. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30 dakika pişirilir. Servise hazır.


Afiyet olsun.

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 yumurta
  • 1 pancar
  • 1 parça tavuk göğsünün yarısı
  • Kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
  • Mayonez
  • Tuz, karabiber

Tavuklu Şuba Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Patates, havuç, yumurta, pancar, tavuk göğsü haşlanıp soğutuluyor.
  2. Sebzeler ve yumurta rendeleniyor.
  3. Tabağa ilk patates rendesi konulup tuz ve karabiber serpilerek mayonez sürülüyor.
  4. Sırayla yumurta, tavuk göğsü, havuç kaşar peyniri, pancar aynı işlemle arasına mayonez sürülerek ilave ediliyor.
  5. 1 saat dinlendirildikten sonra yemeye hazır.

Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından biraz az pirinç
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 yumurta
Üzeri için;
  • Nane
  • Pul biber
  • Tereyağı

Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve 5 bardak suyu bir tencereye alıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Altını kapatıyoruz.
  2. Bir tavada yağı eritip unu kokusu çıkana kadar çeviriyoruz.
  3. Bir kasede yoğurt ve yumurtayı sulanana kadar iyice çırpıyoruz.
  4. Unu ve yumurtayla çırptığımız yoğurt karışımını birleştirip karıştırıyoruz.
  5. Top top olursa blender kullanabilirsiniz.
  6. Birleştirdiğimiz karışıma haşlanmış pirinçin suyundan azar azar ilave edip çorbanın terbiyesini ılık hale getiriyoruz.
  7. Ilıklaşan terbiyeyi haşlanmış pirinçin olduğu tencereye döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  8. Servis yaparken tereyağında nane ve pul biberi yakabilirsiniz.
NOT: Çorbanın tuzunu yoğurdun kesilmemesi için çorba hazır olduktan sonra ekleyin ve karıştırın.
Afiyet olsun. 🌿

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • Yarım çay bardağından az fazla sıvı yağ

Bulgur Pilavı (Yeni Yemekle Uğraşanlar İçin) Tarifi Yapılışı



  1. Pilav tenceresine yağ ve şehriye koyup rengini alınca kadar kavuralım.
  2. Yağın azıcık ılımasın bekleyelim bulgurlar kavrulmasın.
  3. Üzerine tuzu ve suyu da koyalım.
  4. Kapağını kapatalım ,kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.
  5. Pişen pilavı dinlenmesi için 10dk kadar bekleyelim.
  6. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
    Afiyet olsun. .

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...