Kahvaltılık Bol Yeşillikli Ekmek Tarifi

Kahvaltılık Bol Yeşillikli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket instant maya
  • 1 adet orta boy kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • 70 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 su bardağı un
Üzeri için
  • 1 er yemek kaşığı kadar susam ve çörek otu
  • 2-3 yemek kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Kahvaltılık Bol Yeşillikli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker ve tuzu bir karıştırma kabına alıp çırpın.
  2. İçine ılık süt ve mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştırın.
  3. Peyniri bir çatal yardımıyla ezip içime atın ve karıştırmaya devam edin.
  4. İçine ince ince doğradığınız maydanoz ve rendelenmiş kabağı atın son kez karıştırın ve unu ekleyerek yoğurun. Yaklaşık yarım saat 45 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  5. Dinlenen hamura dilediğiniz gibi şekil verip üzerine susam çörek otu serpip 180 dereceli fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  6. Piştikten sonra üzerine rendelenen kaşar peyniri serpip fırında biraz erimesi için bekletin ve servis edin afiyet olsun 😋

Pankekli Meyve Rüyası Tarifi

Pankekli Meyve Rüyası Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi İçin;
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Pankek İçin;
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağına yakın un
  • İstediğiniz meyveler

Pankekli Meyve Rüyası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle muhallebi malzemelerimizi vanilya hariç tencere alıp güzelce karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Kaynayınca vanilyasını ekleyip karıştırıp altını kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak soğumaya bırakınız.
  3. Pankek için öncelikle şeker ve yumurtayı güzelce çırpıp diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
  4. Oluşan hamuru küçük su şişesine doldurup ağzını delin (varsa pankek dökme aparatınız) ve tavaya minik minik dökerek pişirin.
  5. Servis edeceğimiz tatlı kasemizin en altına pankek üstüne muhallebi onun üstüne minik minik kesilen meyvelerimizi koyalım. Bu sıralamada istediğimiz kadar koyup üstünü süsleyelim(isteğe bağlı)

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İÇ MALZEME;
  • 2 orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz
  • 2 yemek kaşığı şeker
HAMURU;
  • 125 gram margarin ya da tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. 🍎 Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyip şeker ekleyin.
  2. 🍎Suyunu çekene kadar pişirin.
  3. 🍎Ocaktan alıp ceviz ve tarçını ilave edin karıştırın.
  4. 🍎İç harcını soğuması için bir kenara alın.
  5. 🍎Şekeri ve yumurtayı güzelce çırpın.
  6. 🍎Yoğurt, margarin, pudra şekeri, vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ekleyin ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
  7. İstediğiniz şekli verip 160 derece fırında pişirin.Sıcakken üstüne pudra şekeri serpin.


Afiyet olsun 😋

Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi

Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tart hamuru hazır veya kendiniz yapıyorsanız o da olur
  • 1 litre süt
  • 4 tane yumurta yumurtalar çok büyükse 3 tane yeterli olur
  • 90 gr mısır nişastası
  • 120 gr toz şeker
  • 1 paket vanilya yada çubuk vanilya veya sıvı vanilya üçünden biri (İsterseniz size kalmış)
  • Limon portakal kabuğu rendeleyip ekleye bilirsiniz ama orijinal tarifte yok kullananlar olmuş o tat aroma verdirmek için
  • Eritilmiş tereyağı da kullananlar oluyor değişik deneyler Ben kullanmıyorum bu tarifte vanilya harici hiç bir şey yok onu belirteyim

Pratik Flan France Kolay Fransız Flanı Tarifi Yapılışı

  1. Önce fırını 180 derecede açıyoruz.
  2. Tart hamurumuzu kullanacağımız tepsiye kendi kağıdıyla birlikte koyup tabanına çatal batırıyoruz fotoda görüldüğü gibi.
  3. Uygun bir tencereye nişasta ve vanilya yı dökelim.
  4. Üzerine göz kararı bir bardak kadar süt döküp nişastamızı açalım.
  5. Pürüzsüz bi şekilde tel çırpıcıyla güzel karıştırarak sırasıyla toz şekerini yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz güzel karıştırmamız gerek kalan sütümüzü de döküp karıştırmaya devam edelim ve pişirme işlemine geçelim.
  6. Karıştıra karıştıra muhallebi yapıyor gibi aynı işlem zaten 15 dakika gibi sürede pişiyor göz göz olana kadar pişiriyoruz göz göz oldumu ilk atışında hemen ocaktan alıp tart hamurumuzun üzerine dökelim harcımızı.
  7. 180 derece ısınmış fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
  8. Üzeri kızarana kadar sütlaç üstü nasıl pişiyorsa aynı şekilde pişmeli biraz yanık oluyor isterseniz daha az da kızartabilirsiniz üzerini ama tart hamuru kullanıldığı için onun da iyi pişip kızarması gerek.
  9. Flan piştikten sonra dışarda soğumaya bırakalım sonra buzdolabına kaldıralım.
  10. En az 1-2 saat buzdolabında bekletmek gerek daha sonra dilim şeklinde kesip servis edilir Büyük dilim keserseniz 8 dilim olur daha ufak da dilimleyebilirsiniz çayla kahveyle de gidiyor eğer arkadaşlarınıza felan ikram edecekseniz yanın da başka şeyler daha ufak dilim yapabilirsiniz.
    Biz bunu günlük tüketiyoruz her gün de değil tabi 15 günde bir ayda bir yapıyorum flan çok severek tüketiyoruz.Cam tepsi kullanırsanız fırın telini ortanın bir altına koyup yapmalısınız altının daha iyi pişmesi için normal tepsi kullanıyorsanız ortada pişirebilirsiniz
    Flanın pratik yani kolay denmesi burda hazır tart hamuru kullanıldığından bir de kendi kağıdıyla tepsiye koyuluyor öteki türlü pratikliği olmaz tepsi yalama yok tepsiye yapışır mı diye düşünmek yok gibi felan
    Burda flan carfour da ekmekçiler de bütün yada dilim halinde her yerde bulunuyor satılıyor ucuzda sayılmaz bir dilimi
    Bir de tart hamurunuzu tepsinize koyduğunuzda hamurun kenarlarını dışa doğru bükün nedeni dik bir şekilde bırakırsanız sıcak frına girdiğin de içe doğru kenarlar düşüyor onu önlemek için biraz dışa doğru kıvırır gibi yapın o kendiliğinden frında düzeliyor içe düşmesini önlemiş olursunuz ben bazen unutuyorum yaparken içine hemen yamuluyor tart hamuru eğer siz tepsinizi yağlayıp ta hamurunuzu kullanırsanız onun fazlalığını zaten kesersiniz ama bu tarifte hiç telef etmiyoruz tart hamurunu
    Yapacak deniceklere afiyet olsun ve diğer tarifleri unutun diyorum.

Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 3-5 su bardağı un (Kıvama göre kontrollü eklenecek)
  • 3 yemek kaşığı kakao

Çikolatalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Margarin ,şeker ,sıvı yağı bir kaba alalım iyice elimizle karıştıralım.
  2. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip güzel bir kurabiye hamuru elde edelim.
  3. Unumuzu kullandığımız marka ölçtüğümüz bardağa göre eksiltip artırmalıyız. Kontrollü olalım.
  4. Hamura en son çikolatayı ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yine damla çikolata serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dk alt üst ayarda pişirelim afiyet olsun.

Cepli Poğaça Tarifi

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1, 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Arası için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu
Arası için
  • Domates
  • Marul ,maydanoz nane
  • Kaşar peyniri

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı



  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurun mayalanması için en az 1 saate yakın bekletelim.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
  5. Bezeyi ister merdane ile ister elimizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerine sıvı yağı ile yağlayalım ve ikiye katlayalım ve “(D” şeklinde yapalım )
  6. İkiye katladığımız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayalım ( Resimde görüldüğü gibi olacak. ) ve fırın tepsisine yerleştirip 15 dakika kadar tepside mayalandıralım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpip önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim poğaçalar soğuyunca aralarına peynir, domates ve marul koyup servis edelim.
    Afiyet olsun

3 Renkli Patates Püresi Tarifi

3 Renkli Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates
  • 4 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım mor lahana
  • Yoğurt
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

3 Renkli Patates Püresi Tarifi Yapılışı



  1. Patatesler soyulur ve haşlanır.
  2. Havuç rendelenir.
  3. Havuç ve sarımsaklar yağ ile pişer.
  4. Mor lahana rendelenir.
  5. Pişen patatesin suyu sızılır ve soğumaya bırakılır.
  6. Havuç piştikten sonra soğur.
  7. Patatesler çatalla ezilip püre haline getirilir.
  8. Ezilen püre iki ayrı kaba ayrılır.
  9. Sade olana karabiber ve pul biber eklenip karıştırılır. Diğer ayırılan püreye de rendelenmiş lahana eklenir ve güzelce karıştırılır.
  10. Havuç soğuduktan sonra içine yoğurt dökülür.
  11. Borcama önce sade püreyi daha sonra mor lahanalı püre yayılır. Onun üstüne de yoğurtlu havuç dökülür.
    Serivse hazırdır Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...