Haydari Tarifi

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr süzme yoğurt
  • Çeyrek demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Taban için;
  • 2 tane salatalık

Haydari Tarifi Yapılışı

Etin, tavuğun ve balığın yanına çok yakışıyor. Mutlaka denemenizi öneriyorum.
  1. Derin bi kaba malzemeleri alıp karıştıralım.
  2. Salatalıkları dilim dilim keselim.
  3. Sıkma torbasına harcı alıp salatalıkların üzerine sıkalım.
  4. En son dereotuyla süsleyip servis edelim.

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2, 5 su bardağı tavuk suyu
  • 2, 5 su bardağı su
Terbiyesi için
  • 1 tane yumurta
  • Yarım limon suyu
  • 1 su b. süt
Üzeri için
  • Tereyağ
  • Nane
  • Toz biber

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağını ve zeytinyağını bir tencereye koyup unumuzu kavuruyoruz. Unun kokusu çıkana kadar.
  2. Üzerine 3 diş sarımsağı rendeleyip ekliyoruz.
  3. Daha sonra tavuk suyunu ve sade suyumuzu ekleyip kaynanana kadar karıştırıyoruz.
  4. Terbiyesi için yumurtanın sarısını, yarım limon suyunu ve sütü iyiyce çırpıyoruz.
  5. Daha sonra kaynayan çorbamızın içine döküp hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamı koyu kalırsa biraz sıcak suyla ayarlayabilirsiniz. 10 dk kadar kaynaması yeterli olacaktır.
  6. Üzerine sosumuzu hazırlayıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi

Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-700 gram spagetti
Sosu İçin;
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yaprak fesleğen
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 500 gram domates sosu veya püresi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon

Orijinal Bolonez Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagettiyi, üzerinde yazdığı gibi haşlıyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede, kıymayı kavuruyoruz.
  3. Soğanı, sarımsağı ve fesleğeni küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz.
  4. Biberi de aynı şekilde doğradıktan sonra ilave edip, orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Havuçları ve domatesleri rendeleyip, kıymaya ekliyoruz.
  6. En son domates sosunu ve salçayı ekleyip, karıştırıyoruz.
  7. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. En düşük ateşte, bu şekilde 5 dakika pişiriyoruz.
  8. Son olarak, baharatlarını ekliyoruz ve makarna ile buluşturuyoruz.
Deneyecek olanlara, şimdiden afiyet olsun 😋.

Et Topalağı Tarifi

Et Topalağı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 fincan ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Pul biber
  • Maydanoz
  • Tuz

Et Topalağı Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına bütün malzemeleri koyalım ve 5 dakika kadar güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra nohuttan biraz daha büyük toplar halinde yuvarlayalım ve altını unladığımız tepsiye atalım.
  3. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı salçayı alarak güzelce karıştıralım.
  4. Daha sonra tencereye yaklaşık 1. 5 litre kadar su ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim.
  5. Tenceredeki su kaynamaya başlayınca et topalaklarını suyun içerisine bırakalım.
  6. Yaklaşık 45-50 dakika civarında pişirelim.
  7. Sunuma hazır.

Şekersiz Hafif Magnolia Tarifi

Şekersiz Hafif Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 kadar çilek
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 3 yemek kaşığı labne
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 10 kadar keçi boynuzlu bebe bisküvisi (dilerseniz pötibör veya burçak da olabilir)

Şekersiz Hafif Magnolia Tarifi Yapılışı

Bebeğiniz için veya kilolarından kurtulurken aynı zamanda da tatlı yemek isteyenler için magnolia yapıyoruz 🤗.
  1. Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un ufak ediyoruz.
  2. Çilekleri küçükse direkt boylamasına 2 ye, büyükse 3-4 e bölüp bir kaba ayırıyoruz.
  3. Süt ve unu sürekli karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Kıvam alınca içine labneyi ekleyip pişirmeye ve karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Altını kısıp balı ekleyip tekrar iyice karıştırıyoruz.
  6. Kasemizin içine önce sıcak muhallebiyi, sonra bisküviyi koyup sonra yanlara çileği diziyoruz.
  7. Sonra tekrar muhallebi ve bisküvi koyuyoruz.
  8. Üzerine ceviz veya fındıkla süslüyoruz.
  9. Soğuk servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet enginar
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 1/2 (yarım) su bardağı bezelye
  • 2 adet limonun taze sıkılmış limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyağlı Enginar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ayıklanmış olan enginarları yarım limon sıkılmış suda bekletelim.
  2. Patates havuç ve bezelyeleri haşlayalım. Orta boy bir tavaya yarım su bardağı zeytin yağınının yarısını alalım.
  3. Üzerine ince doğranmış bir adet soğanı koyup kavuralım. Daha sonra haşlanmış sebzeleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzunu ve şekerini koymayı unutmayalım. Enginarları uygun bir tencereye alalım. Soğanla kavrulmuş sebzeleri eşit şekilde paylaştıralım.
  5. Derin bir kapta 2, 5 su bardağı su, 1, 5 limonun suyu ve kalan zeytin yağını karıştıralım. Tencereye ilave edelim. 1 saat kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

Suflelerce Tarifi

Suflelerce Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Ortası için;
  • 6 parça bitter çikolata( ya da 1 tatlı kaşığı kahvaltılık çikolata)

Suflelerce Tarifi Yapılışı

  1. Şeker ve yumurta iyice çırpılır. Ardından tüm malzemeler eklenerek çırpılır.
  2. Pişirme kapları iyice yağlanır ve unlanır.
  3. Hazırlanan karşımdan biraz koyup bitter çikolatalar eklenir ardından pişirme kabının yarısı boş kalacak şekilde karışım ilave edilir.
  4. Sıcak su konulan tencere de önce kapağı açık şekilde 3 dakika ardından kapak kapatılarak 7 dakika pişirilir.
  5. Dakika çok önemli akışkanlık için kronometre kullanarak yapmanızı tavsiye ederim :)
Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...