Dalgona Kahvesi Tarifi

Dalgona Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml soğuk süt ( kullanacağınız bardak ölçüsü kadar )

Dalgona Kahvesi Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaseye granül kahveyi, şekeri ve sıcak suyu alın.
  2. Bir yumurta çırpıcısı ya da tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın.
  3. Başta koyu renkte olacaktır. Ben mikser ile çırptım sadece tek ucunu takıp daha kısa sürdü.
  4. Yaklaşık 6 dakika çırptıktan sonra rengi açılacaktır. Çırpmaya devam edin.
  5. Katı kıvama gelince çırpma işlemini sonlandırın.
  6. İsteğe göre bardağa bir kaç tane buz koyabilirsiniz ben tercih etmedim.
  7. Sütü buzların üzerine dökün. (dilerseniz bu aşamada, sütün üzerine espresso da ekleyebilirsiniz. ).
  8. En son üzerine hazırladığınız kahveli kremayı ekleyin.
  9. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğuk Kahve Tarifi

Soğuk Kahve Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 tatlı kaşığı granül kahve
  • 2.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 3-4 tane buz

Soğuk Kahve Tarifi Yapılışı

  1. Buz küpleri hariç tüm malzemeleri boş bir kavanoza alın ve kapağını sıkıca kapatıp çalkalayı.
  2. Buz küplerini koydunuz bardağı doldurun, dilediğiniz gibi süsleyin hazır 🤗.
  3. Şeker miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz yada şekersiz de yapabilirsiniz.
  4. Üzerini rendelenmiş damla çikolata ile süsledim.

Karpuzlu Frozen Tarifi

Karpuzlu Frozen Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim karpuz
  • 6-7 adet buz parçaları
  • İsteğe bağlı 1-2 kaşık bal

Karpuzlu Frozen Tarifi Yapılışı

  1. Karpuzları buz parçaları ile beraber robotta parçalıyoruz.
  2. Tatlı olsun istiyorsanız bal ekleyebilirsiniz soğuk şekilde tüketiniz afiyet olsun.

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram yaş kadayıf
  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 100_150 gram iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Yarım Saatte Tavada Basma Kadayıf (Fırınsız Çok Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Su ve şekeri ocağa koyalım, kaynayınca limon suyunu ekleyip on dakika kısık ateşte pişirip, ocağımızı kapatıyoruz.
  2. Şerbetimiz kaynarken, kadayıfı hazırlayalım, yağımızı tavaya alıp, eritelim,.
  3. Kadayıfları elimizle didikleyelim, (yada bıçakla küçük küçük kıyalım)bir kabın içerisine kadayıfların üzerine erittiğimiz yağla, iyice karıştıralım.
  4. Bu karışımın yarısını tavaya yayalım, ortaya cevizi serpelim, üzerine tekrar kadayıfın devamını serip, üzerine düz bir tabak koyup bastıralım, ocağımızı kısık ateşe getirip, kapağı kapalı olarak, tavanın her tarafını çevire çevire pişiriyoruz, ( on dakika kadar)(altını spatulayla kaldırıp, kontrol edilir).
  5. Düz bir kapağa( hafif yağ sürülerek) ters çevrilir aynı şekilde pişirilir, ocak kapatılır, başka bir tabağa konur, dilimlenir.
  6. İlk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuyan şerbet dökülür, dinlenince, servis yapılır, ben dondurma koyarak servis yaptım.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Midye Baklava Tarifi

Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Açmak için :
  • Nişasta
İçi için :
  • 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Pişirmek için :
  • 125 gr tereyağı
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Midye Baklava Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra en az 15 dakika sonra çeyrek limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için bütün malzemeleri derin bir kaba alıp kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat dinlendirin.
  5. Dinlenen hamurdan 16 beze yapın.
  6. Her birini tabak büyüklüğünde açın. 8 bezeyi tek tek aralarına nişasta koyup üst üste koyup oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. Normal bir yufka boyu yeterli olacaktır.
  7. Rulo yaparken kenarda dengesizlik oluşmaması için kenarlarını yaklaşık 3 cm kadar kesip, kesilen parçaları hamurun ortasına yerleştirin.
  8. Rulo haline getirdiğiniz hamuru 1-1, 5 cm genişliğinde kesin.
  9. Her kesilen parçayı merdane yada oklava yardımıyla avuç içi kadar açıp içersine ceviz koyup kapatın.
  10. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine 125 gr erittiğimiz tereyağını birer kaşık her tatlının üzerine gezdirin.
  11. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı.
  13. Benim gibi bir gün önce pişirip ertesi gün sadece fırında ısıtıpta şerbetleyebilirisiniz.
Afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yaklaşık 2 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Zebra Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri ekleyelim.
  2. Hepsini çırptıktan sonra hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ekleyelim ve çırpalım.
  3. Yuvarlak bir tepsi yada borcamın zeminini sıvı yağ ile yağlayalım.
  4. Önce sade harcımızdan 1 kepçe sonra kakaolu harcımızdan 1 kepçe olacak şekilde bitene kadar bu şekilde dökelim.
  5. Çöp şiş ile desen verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun 🌸.

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeftali
  • 750 gram şeker
  • Çay kaşığın ucuyla limon tuzu

Şeftali Reçeli Tarifi Yapılışı

  1. Şeftalileri soyup dilimliyoruz.
  2. Dilimlerimizi küçük küçük doğruyoruz dileyen dilim şeklinde de bırakabilir.
  3. Şekeri üzerine döküp dört beş saat bekletip ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısıp yirmibeş otuz dakika pişirelim.
  4. Üzerine gelen köpükleri alın ocakdan indirmeden beş dakika önce limon tuzunu ekleyin reçelinizi kısa saklıyacaksanız sıcak sıcak kavanoza doldurup kapağını iyice sıkıp ters çevirin beş altı saat sonra kilerinize kaldırın. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...