Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Lezzet Nefis Katmer Tarifi

 

Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Lezzet Nefis Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su (650 ml)
  • 1 dolu tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Normal doluca)
  • 8 su bardağı un (1 kilo ve 1 su bardağı ediyor)
  • su bardağım 220 ml
  • 200 gram tereyağ
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tahin

    Çıtır Çıtır Tel Tel Ayrılan Lezzet Nefis Katmer Tarifi Yapılışı

  • Su, tuz ve şekeri yoğurma kabına alıp eriyene dek karıştıralım. Üzerine unu ilave ederek iyice 5-6 dakika yoğuralım (hamurun son kıvamı, yumuşacık, elastik, birazcık ele yapışır kıvamda güzel olmalı).
  • Hamurdan 11 adet eşit beze yapıp, bolca un serpilmiş tepsi üzerine aralıkla dizelim üzerini hava almadan iyice kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
  • Tava içine tereyağı koyup eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim tahinide katıp karıştıralım. Dinlenen bezelerden birini unlanmış tezgah üzerine alıp oklava yada merdane ile açabildiğimiz kadar ince ve büyük yuvarlak formda açalım.
  • Üzerine yağ karışımından bolca sürüp her yerine bulaştıralım kuru yeri kalmasın. Önce hamurun bir ucunu ortaya katlayalım.
  • Daha sonra tam karşıki ucunu tutup katlı yerin üzerine kapatalım. Sonra iki baş uçlara yağ sürelim oralarıda üst üste katlayıp kare zarf şeklinde işlemi tamamlayalım. #tugba_gamzeli_melek, fırın kağıdı üzerine tüm hamuru bitirip biriktirelim.
  • Teflon tava içine birazcık yağ damlatıp ocağı yüksek ateşe açalım. İlk hamurdan başlayarak, oklava ile sağlı sollu kare hamuru biraz büyütelim ve kızgın tava içine bırakalım.
  • Yüksek ateşe yakında, arkalı önlü evire çevire kızartalım ve peçete serilmiş tepsi üzerine üst üste biriktirelim. Sıcak servis edelim.

Köz Biberli Tavuklu Pizza Tarifi

 

Köz Biberli Tavuklu Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt

Domates sosu için

  • 1 kaşık biber salçası
  • 4 domates rendesi
  • Biraz kekik
  • Biraz zeytinyağı

Salçayı açmak için

  • Yarım çay bardağı su

Üst malzemesi için

  • 350-400 gram kaşar rendesi
  • 6 ad közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 350-400gr jülyen doğranmış tavuk göğsü
  • 2 adet mor soğan
  • 2 adet mor soğan
  • İsteğe bağlı ince yeşil biber ve tane mısır
  • Tavuklar için bir çay kaşığı köri 

    Köz Biberli Tavuklu Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamurun malzemelerini  güzelce yoğurup kabarması için 1 saat bekliyoruz.
  • Kabaran hamurumuzu 2 eşit parçaya bölüp 1 cm kalınlığında tepsimiz büyüklüğünde hafif unlayarak merdane yardımı ile  açıyoruz.
  • Üzerine domatesli ve  salçalı sosumuzu sürüp biraz kaşar rendesi serpiştiriyoruz.
  • Jülyen doğradığımız tavukları az yağda tuz ve köri ile tavada soteliyoruz ve kaşar serptiğimiz hamurun üzerine bolca yerleştiriyoruz sucuk gibi👍.
  • Uzun ince kesilmiş köz biberleri ve ince soğan halkalarını hamurun üzerine koyup isterseniz yeşil biber, mısır, mantar da ilave edip bolca kaşar serpiyoruz.
  • 200 derecede kızarana kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. Veee sıcak sıcak yiyoruz😋.

Pamuk Poğaça (Yumuşacık Bir Poğaça) Tarifi

 

Pamuk Poğaça (Yumuşacık Bir Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi

  • 1 kase peynir bir tutam maydanoz

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu 

    Pamuk Poğaça (Yumuşacık Bir Poğaça) Tarifi Yapılışı

  • Su ve sütü katıp ılıtıyoruz.
  • Yoğurma kabına ılıyan süt, su ,sıvı yağ, şeker, tuz ,maya, un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • En son ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hazırlanan hamur 25 dakika kadar mayalanmasını bekliyoruz.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp içine peynir maydanoz koyup şekil verip tepsiye diziyoruz.
  • Tepside mutlaka yarım saate yakın tepsi mayası aldırıp üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 170 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz yumuşacık poğoçalar ilk sıcağı çıktıktan sonra servise hazırdır.
    Afiyet olsun 😊.
    Not poğaçanın yumuşak olması için.
    1 hamuru yoğurma aşamasındayken yumuşak olmalı.
    2 tepside şakil verdikten sonra mayalandırılmalı.
    1 mutlaka fırın önceden ısıtılmalı.

Kozunak (Bulgaristan Paskalya Çöreği) Tarifi

 

Kozunak (Bulgaristan Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 sarı üzerine)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağ (eritilmiş, ılık)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kuru instant maya
  • 6 su bardağı un

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Fırından Çıkınca

  • 1/4 (çeyrek) su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Su bardağım 200 ml 

Kozunak (Bulgaristan Paskalya Çöreği) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak sütün tamamı (Serçe parmağımız 3sn dayanabilecek kadar) ısıtılır. Sütün yarısı, sirke, maya ve şekerin 3-4 çorba kaşığı kadarı karıştırılıp, üzeri kapalı 10dk mayanın kabarması beklenir. O sırada yumurtalar ve kalan şeker çırpılır.
  2. Yağlar, kalan süt, mayalı karışım, vanilin, (bu aşamada isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı mahlep eklenebilir) ve unun bir kısmı eklenip tekrar karıştırılır.
  3. Un kontrollü eklenerek (Ele yapışmadığında hazır) 10-15 dakİKA kadar yoğrulur. Çöreğin en önemli püf noktası bolca yoğrulmasıdır.
  4. Toplamda 3 saat ılık bir yerde (Yoksa fırını 50c açıp kapatarak içinde) mayalanır. Bu sürede hamur saat başı yada 1. 5 saatte bir 5 dakika yoğurulur (Bu aşamada yoğururken hamur istenen çörek sayısına bölünüp, kuru üzüm, meyve kabuğu rendesi, çikolata vs eklenebilir). Ben daha çok ekmek gibi ve kabarık sevdiğim için, bu tarifte 2 büyük çörek şeklinde yaptım.
  5. Birinde içerisine yarım portakal ve yarım limon kabuğu ekledim, fırına vermeden önce de üzerine yaklaşık 1 çorba kaşığı şeker serptim.
  6. Diğerinde de içerisine bir paket sütlü çikolatayı parçalayarak ilave ettim, üzerini sade bıraktım.
  7. Mayalama sonunda her hamur üç parçaya ayrılıp, ince uzun silindirler halinde yuvarlanarak, örgü yapılır.
  8. Minik çörekler yaptıysanız tepside, benim gibi kabarık ekmek gibi seviyorsanız daha küçük kalıplarda 20-30 dakika üstü kapalı şekilde tekrar mayalandırılır.
  9. Ayrılan yumurta sarısı, süt ve sıvı yağ karıştırılıp üstlerine sürülür (Bu aşamada isterseniz üzerine toz şeker, file badem, fındık kırığı vs serpilir)
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (Büyükler yaklaşık 40 dakika küçük çörekler daha az zamanda) pişirilir.
  11. O sırada su ve şeker kaynatılıp soğutulur. Fırından çıkınca üstlerine sürülerek çörekler servise hazır hale gelir.

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifi

 

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 su bardağı ılıtılmış sıvı yağ
  • 3 adet ılık yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 4 paket instant maya (7 gramlık olan mini paketlerden) çok gelmiyor merak etmeyin.
  • 9-10 su bardağı arası un kullandım

Su bardağım 220 ml

Katlara sürmek için

  • 300 gram tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tahin

İçi için;

  • 60 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz 

    Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim Yapılışı

  • Yumuşacık, çok azda ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Bizde bu sürede kete içi için; tereyağı tavada eritip sıvıyağ ekliyor, üzerine unu katıp biraz kavuruyor sonra tuzunu ekleyip eze karıştıra unun kokusu çıkıp rengi biraz koyulaşana dek kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan 7 adet beze yapıyor, altını unlayıp, açabildiğimiz kadar büyükçe açıp (40-50 cm arası yeterli) hamurumuz merdane ile bile kolayca herkesin açabileceği kolaylıkta.
  • Üzerine erimiş tereyağlı tahinden bolca sürüyoruz.
  • Tüm bezeleri büyükçe açıp açıp üstlerine tahinli yağdan sürüp üst üste 7 kat biriktiriyoruz.
  • Daha sonra hamurun bir ucunu ortaya doğru tutarak katlayıp diğer ucunu da onun üzerine katlayıp rulo yapıyoruz.
  • Hamuru streç filmle sarıp kapatıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sonra 14 eşit parçaya dilimleyerek kesiyoruz (28 adet ketemiz olacak).
  • Her bir parçayı içi görünen katlı kısmından elimizle tezgahta basarak yassılaştırıp oklavayla açıldığı kadar boyuna enine biraz büyütüyoruz.
  • Uzamış hamuru tam ortadan bıçakla ikiye kesip ortalarına kavrulmuş undan koyuyor ve zarf şeklinde katlayıp elimizle üzerine basarak şekil verip tepsiye aralıkla diziyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası verdiriyoruz. 230° ısıtılmış fansız fırında orta rafta 10 dk pişirip sonra bir alt rafta 5-6 dk daha iyice kızarana dek bekletip çıkarıyoruz. Afiyet bal şeker olsun soğuyunca buzluğa kaldırabilirsiniz.

10 Dakikada Pratik Simit Poğaça Tarifi

 

10 Dakikada Pratik Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet milföy yaprağı
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay bardağı susam

    10 Dakikada Pratik Simit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Bir kase içerisinde beyaz peynirimizi çatal yardımı ile güzelce ezelim.
  • Maydanozlarımızı kıyalım ve peynirimizin üzerine ekleyerek karıştıralım.
  • Milföy yapraklarımızı ikiye bölelim ve üzerine hazırladığımız iç harçtan 1’er kaşık kadar yerleştirelim.
  • Ardından milföylerimizin kenar kısımlarını ortada birleştirelim, elimizle yuvarlayarak şekil verelim. Tüm hamurlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Susamımızı kavurmak için uygun bir tavayı ocağa alalım, içerisine susamlarımızı alarak renkleri koyulaşana kadar karıştırarak kavuralım.
  • Susamlarımız kavrulduktan sonra ayrı bir tabak içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir kaseye suyumuzu alalım, üzerine pekmezimizi ekleyerek karıştıralım.
  • Poğaçalarımızı önce pekmezli karışımımıza ardından kavurduğumuz susamlara bulayalım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Tüm poğaçalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra 180°C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım. Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Çikolatalı Puding Tarifi

 

Çikolatalı Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 160g bitter çikolata 

    Çikolatalı Puding Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine süt, toz şeker, yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve kakaoyu alalım. Karıştırarak koyulaşana kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri göz göz olup kaynayan pudingimizi ocaktan alalım, içerisine tereyağını ve bitter çikolatalarımızı ekleyerek eriyene kadar çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Hazır olan pudingimizi kaselere boşaltalım ve soğuması için bekleyelim.
  • Soğuyan tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen pudinglerimizi dolaptan alalım ve dilediğimiz gibi süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...