Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kurutulmuş patlıcan
  • 2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

    Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Beş tane kurutulmuş patlıcanı ve 2 tane kurutulmuş kırmızı biberi bir tencereye alalım ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım. Kuru biber yoksa kurutulmamış kırmızı biberlerden daha sonraki aşamalarda ekleyebilirsiniz.
  • Haşlama işlemi tamamlandığında sebzelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı da ince ince dilimleyelim.
  • Haşladığımız kuru patlıcan ve kuru biberi de dilimleyelim.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağ alalım ve soğan ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Bu aşamada isterseniz kıyma ekleyebilirsiniz.
  • Ardından eğer kullanacaksanız yıkayıp doğradığınız kapya biberi ekleyelim ve güzelce kavuralım. Eğer kurutulmuş biberiniz varsa bu aşamayı geçebilirsiniz.
  • Domates ve biber salçasını da ekleyerek kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Doğradığımız kuru patlıcan ve kuru biberleri, bulguru da ekleyerek karıştıralım.
  • Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu ayarlayarak karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Bulgurları güzelce pişen kuru patlıcan yemeğimiz servise hazır. Yanında yoğurt ile servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun..

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

 

Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sebze tozu yada bulyon
  • Tuz,karabiber

Terbiyesi için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Misket köfte için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Karabiber, tuz
  • 1 yemek kaşığı su
  • 2-3 yemek kaşığı un(köfteleri bulamak için)

    Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteleri hazırlıyoruz.
  • Kıymayı bir kaba alınıp üzerine bulgur,baharatlar ve su ekleyip yoğuruyoruz.
  • Misket büyüklüğünde toplar yapıp una buluyoruz (ileri geri  hareket ettirilir heryeri unlanmış olur).
  • Tencereye sıvı yağı alıp unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Ardından rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Sıcak su ve köfteleri ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp bir iki taşım kaynatmaya bırakıyoruz.
  • Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt,yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Tencerede kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçesini terbiye karışımına ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Ardından terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp bir yandan da çorbayı karıştırıyoruz ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
  • Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz 🍵👌🏻afiyet olsun.

Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tarifi

 

Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • 1 orta boy patates
  • 4 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 parmak uzunluğunda sucuk

    Kahvaltıya Havuç Patates Yuvasında Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havucu ikiye bölüp bir saat kadar tuzlu suda bekletelim kolay doğranması için.
  • Havuçları önce düz kesip sonra kürdan inceliğinde uzun uzun kesiyoruz.
  • Patatesleri de önce halka kesip sonra uzun uzun aynı incelikte kesiyoruz.
  • Sucuğuda da küçük küpler halinde doğruyoruz.
  • Kabımıza doğradığımız patatesleri havuçları koyuyoruz.
  • Bir tane yumurtamızı içine kırıyoruz.
  • Unu, sucukları ,tuzunu, baharatını ekliyoruz.
  • Tavamıza sıvı yağımızı ekleyip porsiyonlar halinde hafif ortalarını açarak koyuyoruz.
  • Tavanın kapağını kapatıyoruz 5 dakika kadar alt tarafı pişip hafif kızarıyor.
  •  Spatula ile havuçlu patateslerimizi çeviriyoruz.
  • Üst tarafı da hem pişip hem hafif kızarıyor tekrar çeviriyoruz üst taraflarına yumurtalarımızı tam ortasına kırıyoruz.(yumurtalar büyük olursa beyazı taşma yapar ben beyazının yarısını kullandım).
  • İstediğiniz ayarda yumurtanızı pişirin ve afiyetle servis yapıp yiyin.

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 6 adet taze soğan
  • 6-7 yaprak marul
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiberi

Patatesleri Haşlamak İçin;

  • 5-6 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerini geçecek kadar su

Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri daha kolay pişmesi için ortadan ikiye keselim ve uygun bir tencereye alalım.
  2. Üzerine tuz serpip patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
  3. Çatal ile yumuşadıklarını kontrol ettikten sonra haşlanan patatesleri ocaktan alıp suyunu süzdürelim, soğuması için bir kenarda bekletelim.
  4. Daha sonra üzerine su ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
  5. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte yumurtalarımız katı bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
  6. Pişen yumurtaları soğuk sudan geçirerek soğumaya bırakalım.
  7. Taze soğanı, marulu ve maydanozu ince ince kıyalım.
  8. Haşladıktan sonra soğumaya bıraktığımız patateslerin kabuklarını soyalım.
  9. Ardından patateslerimizi küp küp doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
  10. Kabuğunu soyduğumuz yumurtalarımızı da yine küpler halinde doğrayalım.
  11. Patateslerimizin üzerine doğradığımız marul, yeşil soğan, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeleri nazikçe karıştıralım.
  12. Son olarak doğradığınız yumurtaları da ekleyerek bir iki kere daha karıştıralım.
  13. Güzelce karıştırdığımız patates salatamızı servis tabağına aktaralım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi

 

Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı vişne suyu (200 ml)
  • Yarım su bardağı şeker (90 gram)
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır) (60 gram)

Dışını bulamak için;

  • Yarım çay bardağı kadar şeker

    Meyveli Lokum Şekerleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir sos tenceresine 1 su bardağı vişne suyunu alalım.Farklı meyve sularıyla da hazırlayabilirsiniz.
  • İçerisine şeker ve nişastayı ekleyip tamamen homojen oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alalım ve ocağımız orta ateşteyken sürekli karıştırarak pişirelim.Kısa sürede kıvam alacaktır.
  • Kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocağı kısalım ve sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirelim.
  • Bu süre boyunca içindeki su miktarı azalıp güzel bir kıvam alacaktır.
  • Ardından şekil verme işlemine geçebiliriz.
  • Dilerseniz sıkma torbasına alarak şekil verebilirsiniz.
  • Ben bir kısmına sıkma torbasıyla bir kısmına da kaşıkla şekil verdim.
  • Kaşıkla şekil verirken ara ara kaşığı ıslatmanız gerekir.
  • Kaşıkla parça kopardıktan sonra elinizle yuvarlayarak uzun bir form oluşturabilirsiniz.
  • Şekil verdiğiniz lokumları yağlı kağıt üzerine almanızı öneririm.

Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi

 

Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri;

  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan yada arpaçık soğan
  • 10 adet çeri domates yada iki adet normal domates

Baharatları;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber,kimyon,kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Fırında Kızartmadan Sebzeli Köfte (Nefis Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köftesini hazırlıyoruz, bütün köfte malzemelerini yoğurma kabına alıyoruz çok iyi yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil veriyoruz vaktimiz varsa buzdolabında köfteleri dinlendirelim.
  • Sebzeleri hazırlıyoruz patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde yemeklik doğruyoruz .
  • Havucu ve diğer sebzeleri doğruyoruz.
  • Hepsini fırın tepsisine alıyoruz.
  • Üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip baharatları serpiyoruz .
  • Hepsini çok iyi karıştıyoruz.
  • 160 derece fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz .
  • Fırından sebzeleri alıyoruz üzerine köfteleri diziyoruz .
  • Üzerine salçayla suyu sıvı yağ hepsini çırpıyoruz eşit gezdiriyoruz.
  • Üzerine domatesleri ilave edip fırına veriyoruz üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kapatarak pişirebiliriz. Afiyetle.

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi

 

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2,5 su bardağı un

    Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri uygun bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya, kabartma tozu, mavi haşhaş ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına alalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 45 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen ve ilk sıcağı çıkan haşhaşlı limonlu kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...