Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 2,5 su bardağı un
Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri uygun bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, vanilya, kabartma tozu, mavi haşhaş ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına alalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 45 dakika kadar pişirelim.
- Pişen ve ilk sıcağı çıkan haşhaşlı limonlu kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder