13 Ocak 2022 Perşembe

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi

 

Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 2,5 su bardağı un

    Haşhaşlı Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şekeri uygun bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya, kabartma tozu, mavi haşhaş ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazırladığımız kek hamurumuzu yağladığımız kek kalıbına alalım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında 45 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen ve ilk sıcağı çıkan haşhaşlı limonlu kekimizi dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder