Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 6 adet taze soğan
- 6-7 yaprak marul
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiberi
Patatesleri Haşlamak İçin;
- 5-6 adet patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerini geçecek kadar su
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri daha kolay pişmesi için ortadan ikiye keselim ve uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine tuz serpip patateslerin üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.
- Çatal ile yumuşadıklarını kontrol ettikten sonra haşlanan patatesleri ocaktan alıp suyunu süzdürelim, soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Daha sonra üzerine su ilave edelim ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Su kaynadıktan sonra kısık ateşte yumurtalarımız katı bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika haşlayalım.
- Pişen yumurtaları soğuk sudan geçirerek soğumaya bırakalım.
- Taze soğanı, marulu ve maydanozu ince ince kıyalım.
- Haşladıktan sonra soğumaya bıraktığımız patateslerin kabuklarını soyalım.
- Ardından patateslerimizi küp küp doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.
- Kabuğunu soyduğumuz yumurtalarımızı da yine küpler halinde doğrayalım.
- Patateslerimizin üzerine doğradığımız marul, yeşil soğan, maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edelim. Tüm malzemeleri nazikçe karıştıralım.
- Son olarak doğradığınız yumurtaları da ekleyerek bir iki kere daha karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız patates salatamızı servis tabağına aktaralım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder