Turp Mezesi Tarifi

 

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy kırmızı turp
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  • Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
  • Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
  • Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1/2 (yarım) adet limon (yarım)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 su bardağı su (tavuğun kendi suyunu da kullanıyoruz)

    Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavukları haşlıyoruz.
  • Terbiyesini hazırlıyoruz un,yoğurt,yumurtayı bir kapta çırpıyoruz.
  • İçine yarım su bardağı su ilave edip iyice pütürsüz olacak şekilde çırpıyoruz.
  • Haşlanmış tavuğun suyundan sıcak olarak içine üç kepçe kadar alıp terbiyeyisine ilave edip iyice çırpıyoruz.
  • Çorbayı hazırlayacağım tencereye sıvı yağ ilave ediyoruz şehriyeyi hafif rengi dönmeden kavuruyoruz.
  • Sarımsağı rendeleyip içine ilave ediyoruz suyunu ilave ediyoruz.
  • Parçalanmış tavukları ilave ediyoruz bir taşım hepsini kaynatıyoruz.
  • Çorbanın içine terbiyesini ilave ediyoruz bir taşım kaynatıyoruz.
  • İçine yarım sıkılmış limon suyunu ve tuzunu ilave ederek çorbamızı bir taşım daha kaynatıyoruz. Kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
  • Üzerine tereyağ ve kırmızı biber kavurup servise sunuyoruz. Afiytle.

Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi

 

Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün ekmek (Dilimlenmiş)

Sosu için;

  • 2-3 adet yumurta (Büyüklüğüne göre ayarlayalım)
  • 1,5 kahve fincanı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 5-6 dal maydanoz (Kıyılmış)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

    Nefis Soslu Peynirli Ekmek Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ekmek dilimlenir. Ekmeği dilimlemeden önce 10 dakika buzlukta soğutursanız daha kolay dilimlenecektir.
  • Sosu için; gerekli malzemeler geniş bir kasede karıştırılır.
  • Ekmekler arkalı önlü sosa batırılır, çok fazla tutulmaz. Fırın kağıdı serili tepsiye alınır.
  • Kalan sosun içine beyaz peynir ve kaşar peyniri eklenir. Karıştırılıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir (15-20 dakika) sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet olsun 🌸
  • Not: Miktarları arttırıp hazırlayabilirsiniz.

Cevizli Kereviz Salatası (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi

 

Cevizli Kereviz Salatası (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 su bardağı kadar koyu yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
  • Kıyılmış dereotu
  • Tuz

    Cevizli Kereviz Salatası (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yoğurdu hazırlayalım, yoğurt, mayonez , ceviz ve kıyılmış dereotunu damak tadınıza göre tuzunu atıp bir güzel karıştırın ( isterseniz dereotunu içine karıştırın veya kıyılarını süslemek için kullanın ).
  • Kerevizi soyun ve rendenin iri tarafıyla rendeleyin, çabuk çabuk yapın ki kereviz kararmasın.
  • Kerevizi de hemen yoğurdun içine alın ve hepsini beraberce harmanlayın, salatayı tabağa alın, yine üzerini kelebek cevizle ve dereotuyla süsleyerek servis edin.
  • Afiyetler olsun.

Efsane Sosuyla Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Efsane Sosuyla Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük mor lahana
  • 2 közlenmiş kapya biber
  • 2 kornişon turşu
  • 8-10 yaprak taze nane
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Efsane Sosuyla Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahanaları ince ince dilimleyip zeytinyağı ile tavada soteliyoruz.
  • Turşu ve kapya biberi ince ince kıyıyoruz.
  • Nane ve dereotunu da ince ince kıyıyoruz.
  • Bir kapta tuz,mayonez, yoğurt ve hardalı ve ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz.
  • Mor lahana soğuyunca hepsini karıştırıp afiyetle yiyoruz.

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi

 

(Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet beyaz lahana
  • 5 adet soğan
  • 5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Üzerini geçecek kadar su
  • Tuz

Üzeri için

  • Limon
  • Bir miktar da zeytinyağ 

    (Haşlamadan) Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dediğim gibi lahanayı difrizden (derindondurucudan) çıkarttıktan sonra tek tek ayırıp yıkayıp süzülmesi için süzgece alıyoruz.
  • Daha sonrasında saracağınız şekilde lahanayı kesiyoruz ve bir kenara alıyoruz.
  • Sonrasın da dolmanın iç harcını hazırlıyoruz.
  • Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
  • Rondodan da geçirebilirsiniz diğer tüm malzemeleri bir kabın içinde birleştirip karıştırın.
  • Tencerenin dibine lahananın damar kısımlarından koyun (altına dolmaların yapışmaması için) dolma larımızı sarıp tencereye diziyoruz.
  • Bu işlem bittikten sonra üzerine limon dilimleyip bir miktarda zeytinyağı gezdirip ve son olarak üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin.
  • Piştikten sonra pişen tencerenin içinde soğumasını bekleyin daha sonra servis yapın.Afiyet olsun 😊👋.

Kase Kase Yediren Sarmısaklı Un Çorbası Tarifi

 

Kase Kase Yediren Sarmısaklı Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 litre soğuk su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kase Kase Yediren Sarmısaklı Un Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağlar tencereye alınıp ezilen sarımsaklar eklenir ve kavrulur.
  • Ardından un ilave edilip kavurmaya devam edilir.
  • Kavrulan una salça ve nanesi eklenip birkaç kez daha çevirdikten sonra yavaş yavaş suyu verilir ve çırpmaya devam edilir.
  • Çorbamız fokurdayıp kıvam alınca tuzu atılır.
  • Kısık ateşte 5 dk daha kaynayınca altı kapatılır ve servise hazırdır.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...