Nar Şerbeti Tarifi

Nar Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük boy nar (200 ml klasik bardak ile 7 su bardağı nar çıktı)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su

    Nar Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Narları tanelerine ayırıp toz şekerle birlikte tencereye alalım.
  • Elimizle iyice ovalım.
  • Suyu ilave edip orta ateşte bir taşım kaynatalım.
  • Ocaktan alıp önce süzgeçten geçirip tanelerinden ayıralım.
  • Ardından süzgecin üzerine mutfakta kullandığımız tülbenti koyup tülbentli süzgeçten geçirip soğumaya bırakalım.
  • Nar şerbetimiz hazır soğuk olarak servis edelim.

Fırında Bütün Tavuk Tarifi

 

Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • 2 adet patates
  • 2 adet kapya biber
  • 15 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Fırında Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu iki litre suda su kaynayıncaya kadar pişirin. Çok pişmesin. Sudan daha sonra pilav ve çorba yapabilirsiniz.
  • Bu sırada tavuğunuz için sebze yatağını hazırlayın. Bir fırın kabına iri parçalar halinde doğradığınız patates ve kapya biberi koyun.
  • Soğan ve sarımsakları doğramadan koyun.
  • Üzerine 2-3 kaşık sıvı yağ, baharat ve tuz ekleyip harmanlayın.(istediğiniz sebzelerden kullanabilirsiniz.
  • Domates,pırasa,brokoli, karnı bahar. Bu tarife her şey yakışıyor. ).
  • Tavuğu sudan çıkarın. Baharat, tuz ve 2 kaşık sıvı yağı elinizle tavuğun her tarafına yedirin.
  • Tavuğu sebze yatağının üzerine koyun.
  • Önceden 200 derecede ısıttığınız fırına koyun.
  • Üzeri kızarıp suyunu çekinceye kadar pişirin.Afiyet olsun.

Hakiki (Lokum) Tarifi

 

Hakiki (Lokum) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta (250 )bardak ölçüsü
  • 1 silme tatlı kaşığı krem tartar (Olmazsa olmazı)
  • 4 yemek kaşığı gül esansı
  • Ayrıca 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
  • Renk vermesi için gıda boyası
  • Nişastayı açmak için 1 su (200 gram )bardak ölçüsü

Lokumları bulamak için

  • Nişasta
  • Veya isteğe göre hindistan cevizi

    Hakiki (Lokum) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak teflon tavanıza şekeri suyu koyunuz.
  • Diğer tarafta nişastayı ve krem tartarı karıştırıp beraber suyla açınız.
  • Kaynayan şerbete nişastayı dökünüz ve hızlıca karıştırınız.
  • Daha sonra koyulaşan lokumunuza 1 su bardağı toz şekeri ekleyip diğer malzemeleri gıda boyasını ,tereyağını ve gül esansını dokunuz altı kısık bir şekilde 20 -25 dakika sürekli karıştırarak pişiriniz.
  • Bir kaba soğuk su koyup içine lokumunuzdan ara ara küçük bir parça atınız sertleşirse lokumunuz hazırdır.
  • Sertleşmemişse biraz daha pişiriniz.
  • Ocağın altını kapatınız ister borcamın altına nişasta veya hindistan cevizi isterseniz yağlı kağıt hafif yağ sürüp üstüne lokumunuzu döküp güzelce yayınınız.
  • Soğuduktan altına üstüne nişasta döküp sonra bıçağı ıslatarak yada yağlayarak kesiniz afiyet olsun.
    Not ben teflon kullanmadım ama teflonda yaparsanız daha iyi olur.

Kakaolu Muzlu Yulaf Lapası Tarifi

 

Kakaolu Muzlu Yulaf Lapası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı granola yulaf
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı laktozsuz süt
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı chia tohumu
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 tane muz

    Kakaolu Muzlu Yulaf Lapası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tenceremizi ocağa alalım.
  • Tüm malzemeleri tenceremize koyalım ve kaynayana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  • İlk sıcağı geçince servis tabağına alalım.
  • Not: servis yaparken üzerine tamamen isteğe bağlı olarak fındık, fıstık, badem gibi kuru meyveler;nar, elma, çilek gibi meyveler ve tatlandırmak için de bal,pekmez kullanılabilir.Kolay gelsin ☺️ afiyet olsun 

Çıtır Çıtır Avcı Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır Avcı Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sosu için

  • 1su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Bulamak için

  • 1 yumurta
  • Galeta unu

    Çıtır Çıtır Avcı Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı.Öncelikle 1 çay bardağı ince bulguru sıcak su ile üzerini geçecek şekilde ıslatın.
  • Tavaya sıvı yağı alın ve kıymayı kavurun.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Islatılmış bulguru, irice çekilmiş cevizi, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip 2 dk daha kavurun.
  • Su ve sıvı yağı karıştırın.
  • 1 yufkayı tezgaha serin.
  • Üzerine su, sıvı yağ karışımını sürün.
  • İkinci yufkayı da üzerine alın ve tekrar sostan sürün.
  • Yufkayı pizza keser gibi 8 eşit parçaya kesin.
  • Yufkanın uzun tarafına iç harcından yerleştirin ve kenarlarını içine bükerek rulo yapın.
  • Diğer iki yufkayı da aynı şekilde yapın.
  • Kalan sosa bir tane yumurta kırıp karıştırın.
  • Hazırladığınız börekleri önce yumurtalı karışıma daha sonra galeta ununa bulayın ve 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. İsterseniz bol sıvı yağda da kızartabilirsiniz afiyet olsun.

Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 2 adet kırmızı yeşil biber
  • 1-2 tatlı kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

    Kahvaltılık Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayın soyun ve iri iri yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Biberleri de aynı şekilde yıkayın ve sevdiğiniz tercihte doğrayın.
  • Kaşarı rendeleyin.
  • Mantarları orta ateşte kavurun.
  • Mantarlar suyunu salıp çekince biberleri ekleyin beraber biraz daha pişsinler.
  • Mantarların rengi değişti kavruldu şimdi tavaya baharatları ekleyin.
  • Mantarları karıştırmak suretiyle bir dakika kadar da baharatlarla kavurun.
  • Şimdi tavadaki mantarların üstüne rendelediğiniz kaşarı serpiştirip tavanın altındaki ateşi kısın tavanın üstünü de bir kapakla kapatarak kaşarların erimesini sağlayın.
  • İsterseniz altını kapatıp buharda da eritebilirsiniz.Afiyet olsun 🙂.

Porsiyonluk Köstebek Pasta (10 Dakikada) Tarifi

 

Porsiyonluk Köstebek Pasta (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır kakaolu pandispanya
  • 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
  • 2 adet muz
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (şanti için)

    Porsiyonluk Köstebek Pasta (10 Dakikada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hazır kek tezgaha alınıp ikiye ayrılır.
  • Her iki tarafından da geniş ağızlı bardak yardımıyla yuvarlak parçalar kesilip hazırlanır. Toplamda 8 adet çıkıyor.
  • Çıkardığımız bütün parçalar 1 bardak sütle güzelce ıslatılır.
  • 2 adet muz dilimlenir keklerin üzerine paylaştırılır.
  • Krem şanti 1 bardak sütle çırpılıp katılaştırılır, hazırladığımız muzlu keklere bolca sıvanır.
  • En son artan kek parçaları robottan geçirilir ve pastaların üzeri kaplanır.
  • Dolapta 2 saat dinlendikten sonra servis edilebilir.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...