Kremalı Milföy Tatlı Tarifi

 

Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

İçine sürmek için ;

  • Çilek ya da frambuazlı reçel

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı

Servis ederken

  • Pudra şekeri

    Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
  • Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
  • Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
  • Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun

Et Tava Tarifi

 

Et Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Tuz

    Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
  • Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
  • Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
  • Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
  • 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
  • Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi

 

10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:

  • Çikolata sosu

    10 Dakikalık Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle çırpıp ocağın üzerine alın.
  • Kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra, birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip, çırpma teliyle bir güzel çırpın.
  • Kullanacağınız kase veya fincanları, tatlıların daha kolay çıkması için sudan geçirin.
  • Muhallebinin 3’te birini kaselere, üzerinde boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  • Kalan muhallebiye damla çikolatayı ekleyip, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kaselere sade muhallebinin üzerine paylaştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra, soğuması için buzdolabına kaldırın.
  • İki üç saat iyice soğuttuktan sonra, kaselerden servis tabaklarına çıkartın.
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip, isteğe göre hindistan cevizi topları yerleştirin. Dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle tüketin.
  • İsterseniz kaselerden çıkarmadan da servis edebilirsiniz.
  • Çikolatalı ve sade muhallebiyi yarı yarıya da hazırlayabilirsiniz. Yalnız çikolata miktarını arttırmanız gerekir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun :).

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi

 

Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk baget
  • 4 adet patates

Sosu için

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su

    Sosunda Bekletmeden Pişen Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
  • Sos malzemeleri ile karıştıralım.
  • Tavukların üzerine çizikler atalım.
  • Patatesinde doğrayalım.
  • Sosu tavuk ile patatesin üzerine döküp tepsiye yayıp harmanlayalım.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatıp 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
  • Daha sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar fırında tutalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Mor Lahana Salatası Tarifi

 

Mor Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük kase nar
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

    Mor Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ve soğanı küçük küplere doğrayalım.
  • Turp ve havucu rendeleyelim.
  • Hepsini karıştırıp tuzla birlikte ovalım.
  • Daha sonra içerisine ince kıyılmış maydanoz ,nar ,sıvı yağ ve nar ekşisini ekleyelim.
  • Harmanlayıp servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Portakallı Muffin Kek Tarifi

 

Portakallı Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1.5, su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane portakal kabuğu rendelenmiş
  • Yarım portakalın suyu
  • 2.5 – 3 su bardağı kadar un

Üzeri için:

  • Renkli pasta süsü

    Portakallı Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip karıştırın.
  • Fındık, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpın.
  • Muffin kalıplarına dökün.
  • Üzerlerine pasta süsü serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.
  • Pişen muffinleri fırından çıkarın ve soğumaya.
  • Soğuyunca servise hazır.
  • Şifa olsun.

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi

 

İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but veya dilediğiniz yağlı kısmından (Sırt ,baget)
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tuzot (Şart değil)
  • 4 yemek kaşığı tel şehriye
  • 7-8 su bardağı soğuk su

    İçinizi Isıtacak Nefis Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butları yıkayın ,uygun tencereye yerleştirin.
  • Üzerine 7-8 su bardağı soğuk su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca üzerine çıkan köpükleri toplayın ve çöpe atın.
  • Sonradan çorbanın altını kısın.
  • 1 çay kaşığı tuz ilave edin,2 adet kuru soğan,2 adet yeşil biber ilave edin ve 45 dakika bu şekilde pişsin.
  • Tavukları kontrol edin,pişti ise uygun bir kaba çıkarın.
  • Biberleri ve soğanları çıkarın. 1 adet patatesi soyun ,yıkayın ,ve küçük küp küp doğrayın.
  • Çorbanın içine ilave edin,ve 2 tatlı kaşığı tuz otu,ama şart değil tabi ki. Ben 2 tatlı kaşığı yazdım,siz çorbanın tuzuna bakın,ona göre ilave edin,çünkü tuzotu da tuzlu.
  • Patatesler pişince 4 yemek kaşığı tel şehriye ilave edin ve didiklenmiş tavuk etini. Şehriyeler hemen pişer.
  • Çorbanın altını kapattıktan sonra dilerseniz doğranmış yeşillik ile servis edebilirsiniz.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...