Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi

 

Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı buzluk bezelye veya konserve
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt kıvamına göre göz kararı gerekirse ilave edebilirsiniz biraz daha
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri

    Tek Tavada Beşamel Soslu Garnitür Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve havuçları soyup iri doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağıyla beraber alıyoruz orta ateşte kapağını kapatıp ara ara karıştırarak 5 dakika kavuruyoruz.
  • Havuçlar yarı pisince bezelyeyi ilave edip, biraz daha kavuruyoruz.
  • İyice kavrulduktan sonra unu ve tereyağı ilave edip, un kokusu gidene kadar dek biraz daha kavuruyoruz. Baharatları ve tuzunu ilave ediyoruz.
  • Sütü ilave edip 1-2 tur daha karıştırıp, kıvam almasını sağlıyoruz.
  • Kıvam aldıktan sonra rendelenmiş kasar peynirini serpip, kapağını kapatıyoruz.
  • Peynirler iyice eriyip kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp, dilerseniz maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Tüm sebzelerin piştiğinde emin olun. Afiyet olsun 

Kremalı Tavuk Sote Tarifi

 

Kremalı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kremalı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etimizi küp küp doğrayalım ve üzerine tozbiber, karabiber, köri, tuz ve zeytinyağını koyup iyice karıştıralım ve 45-60 dk. Bekletelim. Daha sonra tavaya alıp kızartalım çok kızartmanıza gerek yok. Kızardıktan sonra bir tabağa çıkartıp bir kenaraa alalım.
  • Tavaya zeytinyağını,yemeklik doğranmış soğanları ve ince ince doğranmış sarımsakları alıp soteleyelim. Küp küp doğranmış biberleride ilave edip soteleyelim.
  • Domates salçasını ekleyip kavuralım. Şimdi etimizi ekleyip üzerine dolu bir yemek kaşığı un ilave edip hızlıca karıştıralım.
  • Ayrı bir kasede krema, süt ve suyu karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim baharatları da ilave edelim ve kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 12-15 dk. Ara ara karıştırarak pişirelim.
  • İsterseniz en son ince kıyılmış maydanoz da ilave edip sıcak sıcak pilav ya da makarna ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

 

Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet kapya biber
  • Yarım su bardağından biraz fazla haşlanmış nohut
  • 2.5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz

    Nohutlu Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğanlarımızı ve biberlerimizi doğrayıp bir kenara alalım.
  • Tenceremize ilk olarak tereyağ ve zeytinyağını alalım erimesini bekleyelim.
  • Ardından şehriyelerimizi ekleyerek eşit bir şekilde yakmadan kavuralım.
  • Kavrulan şehriyelerin üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurmaya devam edelim.
  • Sonra nohutları ve pulbiberi, tuzu ilave edelim. En son et suyumuzu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra küçük göze alarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Ekmek Tarifi

 

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 650 ml soğuk su (3 su bardağından biraz fazla)
  • 1 kilo un (9 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tuz (15 g)
  • 1 paket kuru maya (10 g)

Tezgah için;

  • Biraz sıvı yağ ve un

    Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına soğuk su ve unu ekleyip kuru un kalmayana kadar karıştırın ve 1 saat üzeri örtülü bekletin.
  • Ardından hamuru makinede 10 dk güzelce yoğurun bu sırada yoğururken mayayı, yarım bardak ılık su ve 1 çay kaşığı şeker ile karıştırıp bekletin. Hamuru eliniz ile yoğuracaksanız masada vur katla şeklinde 7-8 dk güzelce yoğurmalısınız.
  • Maya kabarıp aktifleşince hamura ekleyip 2 dk daha yoğurun ve ardından tuzu ekleyip 2-3 dk daha yoğurun.
  • Hamuru hafif yağlanmış geniş enli bir tepsi veya kaba aktarıp her 4 bir yanından alttan yukarı doğru çekerek katlayın (bu katlamayı diğerleri ile saymıyoruz) ve üzerine bir poşet geçirip dinlendirin.
  • Şimdi her 30 dk da bir hamuru tekrar her 4 köşeden yukarıdan üstüne doğru katlayın elinize yapışmaması için tepsideki yağ ile elinizi yağlayın. Bu işlemi her 30 dk da en az 3-4 kez yapın.
  • Son katlamadan sonra hamuru tekrar 30 dk beklettikten sonra yani ben 3. katlamadan sonra (yukardaki yazan katlama sayılmıyor) 30 dk dinlendirip tezgaha aldım hamuru.
  • Şimdi ekmeğinizi şekillendirmek için isterseniz ikiye bölün veya daha küçük porsiyonlara ayırabilirsiniz.
  • Hamur ile fazla oynayıp havasını almadan beze haline getirip şeklini verdikten sonra bir tülbent veya mutfak bezi serili bolca unlanmış yuvarlak veya oval geniş bir kaba hamurun düz pürüzsüz tarafı yani beze yaptıktan sonra üst kısmı kabın içine gelecek şekilde koyun ve alt kısmı yukarı bakacak.
  • Alt kısmını eliniz ile bir kaç kez hamura dikiş atın yani hamuru sağdan soldan bir kaç yerinden mıncıklayarak birleştirin.
  • Eğer kalıbınız vesayre yoksa unlanmış fırın kağıdı serili tepsiyede koyabilirsiniz bu şekilde hamur biraz daha yayılacak ve pişerken de fazla yükseğe kabarmiyacak. Elinizde ne varsa ekmek kutusuda olur her hangi plastik bir kabta olur ama alçak ve geniş olacak.
  • Bezelerin üzerine bir poşet ve bez örtüp çok sıcak olmayan bir yerde 1-1,5 saat mayalandırın. Süre tam dolmadan 15 dk önce fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin ve 220 derece alt üst resistans ayarlayın.
  • Kettleda biraz su kaynatmaya başlayın.
  • Fırın ısınınca ekmeği eğer kaba koyduysanız hafif unlanmış fırın kağıdına ters çevirin, üzerini biraz unlayıp fazla unu eliniz ile dikkatlice alın ve bir jilet ile veya keskin bıçak ile desen verip hafi yandan büyük bir kesik atıp, tepsiye aktarın.
  • Hemen fırının orta rafına sürün kabın içine kaynamış sudan döküp elinizde fısfıs varsa fırının içine kenar kısımlarına bir iki fısfıs su püskürtüp, hemen kapatın.
  • 220 derecede 20 dk pişirdikten sonra fırından sıcak su kabını alın ve 200 derecede 20 dk daha kızarana dek pişirip tel ızgarada ekmeği soğumaya bırakın.
  • Ben ekmekleri tek tek aynı işlemi ugulayarak pişirdim. İlk ekmeği fırından çıkardıktan sonra fırını tekrar 220 dereceye getirip kabı tekrar yerleştirin ve aynı şekilde pişirin.
  • Afiyet olsun.

Apple eskiye dönecek: iPhone 15 Pro tasarımı için yeni detaylar belli oldu!

 Apple, eylül ayında yapacağı etkinlikte iPhone 15 serisini tanıtacak. Tanıtım öncesinde seride yer alacak modellerin tasarımı ve teknik özellikleriyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Bir teknoloji analistinin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iPhone 15 Pro ses tuşlarıyla ilgili tasarım değişikliği dikkat çekti. Peki, iPhone 15 Pro modelinden ne bekliyoruz? Haberin ayrıntılarına hep birlikte göz atalım.

Apple, iPhone 15 Pro modelinin ses tuşlarını teke indirecek

@ZONEofTECH kullanıcı adına sahip teknoloji analisti, Twitter hesabından iPhone 15 Pro modelinin CAD çizimlerini paylaştı. Bu çizimlerde iPhone 15 Pro modeli için küçük bir tasarım değişikliği dikkat çekti. CAD çizimlerine göre iPhone 15 Pro modelinde ses tuşları iki tane küçük yerine bir tane uzun şeklinde olacak.

Ses tuşlarının bir tane uzun olması geçmişte çıkan birkaç iPhone modelinde daha kullanışmıştı. Yani firma, yeni serinin Pro modelinde eski tasarım diline dönecek. Firmanın diğer modellerde bunu uygulayıp uygulamayacağı belli değil. iPhone 15 serisinin diğer tasarım özellikleriyle ilgili de birkaç ön bilgi mevcut. Firma serideki üst modellerde titanyum malzeme kullanacak. Apple’ın üst modellerde titanyum kullanması, akıllı telefonları daha sağlam hale getirecek. Teknoloji devi, serideki diğer modellerde ise eskisi gibi paslanmaz çelik kullanmaya devam edecek.

Apple, ek olarak yeni çıkan yasa nedeniyle de telefonlarda ortak bağlantı bulunması için serinin tamamında USB-C girişi ekleyecek. Yani firma, bu seriyle birlikte lightning bağlantı girişiyle yollarını ayırıyor. Ek olarak seride yer alan modellerin tamamında Dinamik Ada yer alacağını belirtmek gerek.

2023’ün en iyi akıllı telefonu belli oldu!

 2023 Küresel Mobil Ödülleri (Global Mobile Awards, GLOMO) kazananları açıklandı. Mobil cihaz kategorisi, akıllı telefon endüstrisindeki büyük oyuncuların kıyasıya rekabetine sahne oldu. Peki En İyi Akıllı Telefon ödülünün sahibi (2023 en iyi akıllı telefonu) hangi model oldu? İşte Apple, Samsung ve Google arasında rekabet.

En İyi Akıllı Telefon ödülü iPhone 14 Pro’ya gitti

En İyi Akıllı Telefon ödülü için iPhone 14, Google Pixel 7 Pro, Nothing Phone (1), Samsung Galaxy Z Flip4 ve Galaxy Z Fold4 gibi modeller yarıştı. Ancak En İyi Akıllı Telefon ödülünün sahibi ve doğal olarak 2023’ün en iyi akıllı telefonu iPhone 14 Pro oldu.

GLOMO’ya göre ödül; bağımsız analistler, gazeteciler ve influencer’lar tarafından Ocak 2022 – Aralık 2022 döneminde piyasadaki akıllı telefonların değerlendirilmesiyle belirlendi. Ayrıca ödül üstün performans, yenilikçilik ve liderliğe göre verildi. iPhone 14 Pro, OLED ekrana, A18 Bionic yonga setine ve üçlü kamera kuruluma yer veriyor. Ayrıca kullanıcıların acil durumlarda iletişim kurması için uydu üzerinden Acil SOS gibi yenilikçi özelliklere de yer veriyor.

Apple, En İyi Akıllı Telefon ödülünü kazanmanın yanı sıra, uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliğiyle Alt Üst Edici Mobil İnovasyon (Disruptive Device Innovation) ödülüne layık görüldü. Teknoloji, acil durumlarda uydu iletişiminin potansiyelini gösterdi.Best in Show ödülü ise Motorola Defy Satellite Link’e verildi. Android tabanlı bu model, akıllı telefon ile arayüz oluşturmak için Bluetooth’u kullanıyor ve gökyüzünü görebildiği her yerde SMS gönderebiliyor. MediaTek yonga setinden gücünü alıyor ve zorlu koşullara dayanabilen bir kasaya sahip.

Samsung, katlanabilir ekranda sınırları zorluyor!

 Samsung, Galaxy Z Fold 5 yeni bir menteşe sistemi kullanmaya hazırlanıyor. Güney Koreli teknoloji devi, özellikle menteşenin dayanıklılığına odaklanarak cihazların genel kalitesini iyileştirmek için çalışıyor. İddialar, ekranların 200 bin defa katlanarak test edileceğini öne sürüyor.

Samsung Galaxy Z Fold 5 menteşesiyle gündem olacak

The Elec’in haberine göre Samsung, Galaxy Z Fold 5’te kullanılacak menteşenin dayanıklılık testini gerçekleştirme sürecinde. Şirketin, yeni menteşeyi 200 bin defa katlayarak teste dayanıp dayanamayacağını belirleyeceği bildirildi. Bu, Galaxy Z Fold 4’ün sınırına göre dikkat çekici bir artış.

Yeni menteşe tasarımının, cihazın ekranının sürekli katlanmadan kaynaklanan aşınmaya karşı daha iyi korunma da dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunması bekleniyor. Z Fold 5’in ekranları, katlandığında aynı hizaya gelecek ve her iki ekran da birbirine dayanarak yumuşak bir katlama sunacak. Mevcut Z Fold 4, iki ekranın birbirine değmediği menteşeye doğru hafif bir boşluğa sahip. Z Fold 4’te “U şeklinde” bir menteşe kullanılması boşluğun ana sebebi. Yeni menteşe tasarımının bu boşluğu ortadan kaldırması bekleniyor.

Geliştirilmiş dayanıklılığa ek olarak yeni menteşe, Z Fold 5’in çok daha ince olmasına yol açabilir. Fold 4’ün menteşesi yaklaşık 15,8 mm kalınlığındayken, “su damlası menteşe” kalınlığı yaklaşık 14 mm olabilir.

Ayrıca Galaxy Fold 5’in menteşesinin 360 derece katlanabileceğine dair söylentiler var. Geçtiğimiz aylarda Samsung Display, Z Fold 5’in içe ve dışa doğru katlanmasını sağlayabilecek yeni bir “Flex In & Out” prototipini sergiledi. 200 bin defa katlama testi Z Fold 4’e göre önemli bir gelişme olsa da, Oppo Find N2 ve Find N2 Flip’in 400 bin defa katlama testinin gerisinde kaldığını belirtmek gerekiyor.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...