Pancarlı Humus Tarifi

 

Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı pancar
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarı soyalım,yıkayıp doğrayalım, üzerine geçecek kadar su ekleyelim yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Diğer yandan haşlanmış nohutların kabuklarını çıkaralım. Blendera alalım.
  • Haşladığımız pancarı ekleyelim sarımsak,zeytinyağı,tahin,limon suyu,tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz bir hâl alana kadar çekelim,(kıvamı katı gelirse az su ilave edilir).
  • Pancarlı humusumuz hazır.

Evde Ispanaklı Kaşarlı Pide Tarifi

 

Evde Ispanaklı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 1 su bardağı süt ( ılık)
  • 1,5 su bardağı su (ılık)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 kase lor peyniri (küçük )
  • 1 kase kaşar peyniri ( küçük )

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kaşar peyniri

    Evde Ispanaklı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım ,kontrollü un ekleyip yoğuralım ,yumuşacık bir hamur elde edelim hamuru mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcını hazırlayalım.Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayalım.
  • Ayrı bir tavada soğan kavuralım.
  • Soğanı ıspanağın üzerine ekleyelim baharat ve penirleri de ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru 16 eşit bezeye bölelim.
  • Hamurları tek tek uzunca açıp iç harcını ekleyip kapatalım hamura pide şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim benim tepsime yan dört adet sığıyor.
  • Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp pidenin kenarına sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım pişen pideleri üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim beş dakika daha pişirelim isteğe bağlı piştikten sonra kenarlarına tereyağı sürelim.
  • Pişen pidelerimiz servise hazır 

Havuç Çorbası Tarifi

 

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • Sıvı yağ
  • Yarım çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tencereye alalım sıvı yağ kavurmaya başlayalım.
  • Küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Mısır unu ilave edip biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu sebzelerin üzerini geçecek kadar ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçiriyoruz. Çorba katı olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Baharatları damak zevkinize göre ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi

 

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tepeleme yemek tarhana
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( dilerseniz tereyağ da kullanabilirsiniz)
  • 6 su bardağı sıcak veya soğuk su
  • 1 adet tavuk kalçası( ben bir gün önce kalan tavuk yemeğimden kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremizin içerisine yağımızı alıp, ısıttıktan sonra tarhanımız ekleyip birkaç dakika kavuralım.
  • Salçamız ekledikten sonra iyice kavuralım ve sarımsaklarınızı ekleyelim.
  • Ardından suyumuzu ekleyip çorbamızı karıştıralım.
  • Tuz, nane ve pul biber ekledikten sonra çorbamız karıştırıp,v küçük küçük parçaları haline getirdiğimiz tavuklarınızı ekleyelim.
  • Tarhanamızın topaklanmaması için sık sık karıştıralım. Yoğun bir kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edelim. 

Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi

 

Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi İçin Malzemeler

  • 60 gram dondurularak kurutulmuş yaban mersini
  • 40 gram elenmiş pudra şekeri
  • 600 ml soğuk sıvı krema (en az yağ oranı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

    Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurularak kurutulmuş yaban mersinlerini bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirin. Bir süzgeç yardımıyla büyük geniş bir kaba eleyin. Süzgeçte kalan artıkları atın.
  • Üzerine pudra şekerini eleyin.
  • Soğuk sıvı kremayı ve vanilya özütünü ekleyin ve el mikseri ile orta hızda krem kıvamı alana kadar çırpın.
  • Yaban mersinli kremayı cupcake’lerinizi süslemek için veya pasta kreması olarak kullanabilirsiniz

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su varsa tavuk suyu da kullanılabilir
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

    Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnce doğranmış soğanlar yağda iyice kavrulur üzerine sarımsağı rendeleyip, 2 tur kavuralım, üzerine salça ekleyip tekrar dan kavurma işlemine devam edelim.
  • Pirinç ve bulgur güzelce yıkanıp salçalı karışıma ekleyip, iki tur karıştırıp, üzerine suyu ekleyelim en son mercimekleri ekliyoruz çünkü pirinç ve bulgur daha geç pişiyor mercimeğe göre (ben yarısını tavuk suyu kullandım yarısı da normal su ilave ettim)
  • Çorbamız fokurdamaya başlayınca mercimekleri yıkayıp, ekliyoruz üzerine baharatlar ve limon suyunu ekleyip, 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte ara ara karıştırıp pişiriyoruz.

Püre Yatağında Et Sote Tarifi

 

Püre Yatağında Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 su bardağı su
  • 3 adet domates
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Toz biber nane

Püre için;

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Karabiber tuz
  • Bulgur pilavı
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kekik
  • Toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık

    Püre Yatağında Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti yıkayıp, düdüklüye koyalım üzerine suyu ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika pişirelim.
  • Yemeklik doğranmış soğanı yağda kavurup, üzerine domates ekleyip 3 dakika daha kavuralım, baharat ve tuzu salçayı ekleyip iki tur daha kavurduktan sonra eti suyuyla beraber ekleyelim (etin suyu çok geliyor olabilir ama zaten tencerenin ağzını açık bırakıp harlı ateşte pişireceğim için suyu azalacaktır ve et daha iyi pişmiş olacak lokum gibi olacak) etimiz pişe dursun.
  • Patatesleri tencereye alalım haşlayalım. Haşlanan patatesleri iyice ezelim tencereye yağ koyup, erittikten sonra üzerine patatesleri ekleyelim karıştıralım ve tuz karabiber ekleyelim tekrar bir tur karıştıralım sonra sütü ekleyelim bir tur daha karıştıralım en son ocaktan alıp kaşarı ekleyip karıştırıp kenara alalım.
  • Tencereye yağ ve salçayı ekleyip kavuralım yıkadığımız bulguru tencereye ekleyelim ve iki tur kavuralım sonra baharatları ekleyip, bir tur daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
  • Suyunu çekince kenara demlemeyi bırakalım üzerine de kağıt havlu koymayı unutmayalım (bulgur pilavı biraz yağ seviyor o yüzden ben çok fazla yağ kullanmış gibi görünebilirim yağ miktarı ve tuz miktarı her zaman görecelidir)

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...