Yemek tarifleri

Muzlu Mangolina   

Muzlu Mangolina Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı 200 ml lik bardak toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket eti burçak (Kare olandan)
  • 3 tane muz  

    Muzlu Mangolina Tarifi Yapılışı

    Sut yumurta şeker un vanilya çırpılır. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Sıvı krema eklenir. Mikserle çırpılır. Ilımaya bırakılır. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır. Muz doğranır. Bisküviler robottan geçirilir. Bardaklara yada kuplara 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı konur. Yanlarına 4- 5 parça muz dilimi konur ve muhallebi konur. Yine muz ve bisküvi muhallebi konur. Üstüne artan bisküvi parçaları konur soğutulur. Yapacaklara kolay gelsin

Yemek tarifleri

     Terbiyeli Tavuk                                                                                                                                                                                                                                                          Terbiyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için;
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu  

    Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı

    Önce tavuklarımızı yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra düdüklü tencerenin en altına tavukları yerleştiriyoruz. Üzerine soğan ,biber, patates havuçları biraz iri kesip yerleştiriyoruz. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu ekleyip baharatlarını da koyup kapağımızı kapatıyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. O arada terbiyemizi hazırlıyoruz. Çorbamız pişince içinden biraz su alıp terbiyemizi ılıtıyoruz. Tavuğumuza ekliyoruz. Ocağın altını orta ateşte 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
    Afiyet olsun.

Yemek tarifleri

Doyuran Diyet Krep  

Doyuran Diyet Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı (büyük marketlerde 400gramlık ambalajlarda “yulaf kepeği karışımı” olarak satılıyor. Dilerseniz “yulaf kepeği” yazan paketleri de tercih edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 buçuk su bardağı su/süt
  •  3 adet yumurta

Doyuran Diyet Krep Tarifi Yapılışı

Derin bir kabın içinde yulaf kepeği karışımının üzerine mısır nişastası eklenir harmanlanır.
Yumurtalar eklenip iyice karıştırılır.
Yavaş yavaş 1 su bardağı su/süt eklenir.
İyice karıştırıldıktan sonra 5 dk beklenip yarım su bardağı daha su eklenip iyice karıştırılır kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edilir.
Isıtılmış granit krep tavası üzerine bir kepçe yardımıyla ince bir tabaka halinde yayılır.
Bir yüzü piştikten sonra silikon spatula yardımıyla diğer yüzü çevrilir kızarıncaya kadar pişer.
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Not: Tariften çıkan diyet krepleri bir günde bitecekse 2 kişi yemeli. 1 kişi yiyecekse 2 günde bitirilebilir.
Güzel krebimizi dilerseniz kahvaltılarda dilerseniz dürüm dilerseniz böreklerde tüketebilirsiniz Afiyet olsun :)

Yemek tarifleri



Kupta Türk Kahveli Etimek  

Kupta Türk Kahveli Etimek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Türk kahveli puding
  • Süt(puding için)
  • 9 adet etimek
Şerbeti için;
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • Yarım paket krem şanti
  • Süt
  • Kuruyemiş(arzuya göre)   

    Kupta Türk Kahveli Etimek Tarifi Yapılışı

    Hayırlı akşamlar canlar.🙋🏻
    Kahve severleri görebilir miyim.🤗
    Muhteşem bir tarifim var. Hem de Türk kahveli, miss gibi tüten 😱Damak çatlatan ne doyumsuz bi tatlı bu böyle 😍
    İşte o nefiss tarif. ✍🏻
    İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
    Tencereye şeker ve su alınır. Kaynayıncaya kadar bekletilir. Birkaç damla limon damlatılıp 5 dakika daha kaynatılır, ocak kapatılır.
    Bir tepsiye etimekler dizilir. Üzerine şerbet dökülerek soğumaya bırakılır.
    Başka bir tencerede süt ile puding kaynayıncaya kadar pişirilir. Etimekler kuplara yerleştirilir. Üzerine puding dökülür ve soğumaya bırakılır.
    Soğuyan tatlının son katına kremşanti konularak kuruyemişlerle süslenerek servis edilir.🤗
    Afiyet olsun 😘

Yemek tarifleri

Fırında Tavuk  

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk (2 but 4 tavuk göğsü)
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı pulbiberi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça  

    Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

    Merhabalar.
    Tavuğu iyice yıkıyoruz. İstediğiniz bölgesini alıyorsunuz bir kaba koyuyorsunuz. Ardından soğan ,patates, sarımsak ,domates ,biber bunları doğrayıp harmanlayıp fırın tepsisine koyuyorsunuz. Ardından sosunu yapmak için 👆 yukarıda saydığım tüm baharatları ekleyip 2 su bardağı su koyup karıştırıp tavuğun üstüne koyuyorsunuz. Fırınıza koyup 50 dk pişirip afiyetle yiyorsunuz 😎😎☺☺☺

Yemek tarifleri



Sütlaç   

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su ( pirinçleri haşlamak için )
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya ( arzuya göre )
  • Tarçın
  • Fındık içi veya antepfıstığı  

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

    Sütlaç yapımı için öncelikle pirinçler yıkanır ve derin bir tencereye alınır. Üzerine 4 su bardağı su eklenerek ocakta kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve ara sıra pirinçler altına tutmasın diye karıştırılır.
    Suyunu çekip yumuşayan pirinçlerin üzerine süt eklenir. Ocağın altı tekrar açılarak kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve 15-20 dakika daha kontrollü bir şekilde pişirilmeye devam edilir.
    Son olarak da şeker ilave edilerek karıştırılır ve birkaç dakika daha pişirilerek sütlaç ocaktan alınır.
    İsteğe göre 1 paket vanilya eklenerek güzelce karıştırılır. Sütlaçlar kaselere boşaltılır. Oda ısısında soğumaya bırakılır.
    Soğuyan sütlaçlar buzdolabına kaldırılarak birkaç saat dinlendirilir. Buzdolabından çıkarılan sütlaçlar tarçın, fındık içi veya antepfıstığı ile süslenerek servis edilir.
    Afiyet olsun.
    Not: Şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Yemek tarifleri Enfes Sebzeli Tavuk

Enfes Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane pirzola veya da but
  • 3-4 patates
  • 3 tane domates
  • 2 tane (hem tavuk sosu hem de sebzelerin içine koymak için) soğan
  • 8 diş sarımsak (sevmeyenler azaltabilirsiniz ama bol olunca daha güzel oluyor)
  • 2 kırmızı yeşil isteğe bağlı biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı maden suyu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı Kkekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • İsteme bağlı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı   

    Enfes Sebzeli Tavuk Tarifi Yapılışı

    Önce tavuklar bir güzel yıkanacak sonra ayrı bir kapta zeytin yağı, tuz, kekik, pul biber, kara biber, salça, sarımsak, soğan (rendelenecek) 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı maden suyu koyulur. Sonra karıştırılır ve içerisine tavukları koyup iyice harmanlanır. (tavuklar sosun içinde ne kadar çok kalırsa o kadar güzel olur ben öğlen hazırlıyorum 4-5 saat bekletiyorum). Patates soğan, sarımsak, domates ve biberler de elma dilimi şeklinde kestikten sonra onları da tuz zeytin yağı kekik pul biber kara biber koyduktan sonra fırın poşetine koyuyoruz. (Ben tavuk ve sebzeleri ayrı ayrı koydum çünkü bir olunca biraz sulu oluyor ama isterseniz birde olur ) Tavuklar piştikten sonra servise hazır. Afiyet olsun😋😋 Not: isterseniz yanlarına biberde koyabilirsiniz hem içine hemde yanına koydum güzel oluyor👍🏻

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...