Yemek tarifleri

Güllaç   

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (10 tane)
  • 2 kg süt
  • 3- bardak şeker
  • 1 paket vanilya
Arası için;
  • 2 bardak dövülmüş ceviz  

    Güllaç Tarifi Yapılışı

    Süt ve şeker ısıtılır. İçine 1 paket de vanilya eklenir. (Püf nokta: Süt çok sıcak olursa güllaç yaprakları hamur olur. Süt soğuk olunca ise güllaç yaprakları sütü içine çekmez bu yüzden yeterince ılık olmalı)
    Bir tepsinin içinde bir kat güllaç bir kat süt olacak şekilde güllaç yaprakları tepsiye dizilir. 5. güllaç yaprağından sonra ara kata ceviz serpilip kalan güllaç yaprakları da aynı şekilde ıslatılarak devam edilir. Üzeri isteğe bağlı süslenir. Ben konserve vişne kullandım .

Yemek tarifleri

Tavuklu Çökertme 

Tavuklu Çökertme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 tane patates
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tane pide
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Tavuklu Çökertme Tarifi Yapılışı

    Öncelikle tavuklarımız julyen şeklinde ince ince doğruyoruz. Az bir sıvı yağda kekik tuz pul biber katılır. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
    O arada patatesleri kibrit çöpü gibi ince ince doğrayıp sıvı yağda patateslerimiz güzelce kızarır.
    Domates sosu içinde domatesleri rendeleyip az sıvı yağda güzel bir sos yapıyoruz. Yoğurt ve mayonez bi güzel birlikte çırpılır. Bir kenara alınır.
    Pideler küçük ve küp küp doğrayıp tavada ısınır.
    Geldi hepsini buluşturmaya
    tabağa pideler alınır. Üstüne yoğurtlu mayonezli sosu dökeriz. Üstüne patatesleri katın. Tavuklar da katılıp en üste yaptığınız sosu katı
    afiyetle yemeğe başlayın.

Yemek tarifleri

Muzlu Mangolina   

Muzlu Mangolina Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı 200 ml lik bardak toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarisi
  • 1 paket eti burçak (Kare olandan)
  • 3 tane muz  

    Muzlu Mangolina Tarifi Yapılışı

    Sut yumurta şeker un vanilya çırpılır. Ocağa alınır. Orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Sıvı krema eklenir. Mikserle çırpılır. Ilımaya bırakılır. Kabuk tutmaması için ara ara karıştırılır. Muz doğranır. Bisküviler robottan geçirilir. Bardaklara yada kuplara 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı konur. Yanlarına 4- 5 parça muz dilimi konur ve muhallebi konur. Yine muz ve bisküvi muhallebi konur. Üstüne artan bisküvi parçaları konur soğutulur. Yapacaklara kolay gelsin

Yemek tarifleri

     Terbiyeli Tavuk                                                                                                                                                                                                                                                          Terbiyeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 

  • 6 adet tavuk baget
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
Terbiyesi için;
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu  

    Terbiyeli Tavuk Tarifi Yapılışı

    Önce tavuklarımızı yaklaşık 20-25 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra düdüklü tencerenin en altına tavukları yerleştiriyoruz. Üzerine soğan ,biber, patates havuçları biraz iri kesip yerleştiriyoruz. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyunu ekleyip baharatlarını da koyup kapağımızı kapatıyoruz. Yaklaşık 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. O arada terbiyemizi hazırlıyoruz. Çorbamız pişince içinden biraz su alıp terbiyemizi ılıtıyoruz. Tavuğumuza ekliyoruz. Ocağın altını orta ateşte 5 dakika kadar kaynatıyoruz.
    Afiyet olsun.

Yemek tarifleri

Doyuran Diyet Krep  

Doyuran Diyet Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı (büyük marketlerde 400gramlık ambalajlarda “yulaf kepeği karışımı” olarak satılıyor. Dilerseniz “yulaf kepeği” yazan paketleri de tercih edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 buçuk su bardağı su/süt
  •  3 adet yumurta

Doyuran Diyet Krep Tarifi Yapılışı

Derin bir kabın içinde yulaf kepeği karışımının üzerine mısır nişastası eklenir harmanlanır.
Yumurtalar eklenip iyice karıştırılır.
Yavaş yavaş 1 su bardağı su/süt eklenir.
İyice karıştırıldıktan sonra 5 dk beklenip yarım su bardağı daha su eklenip iyice karıştırılır kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde edilir.
Isıtılmış granit krep tavası üzerine bir kepçe yardımıyla ince bir tabaka halinde yayılır.
Bir yüzü piştikten sonra silikon spatula yardımıyla diğer yüzü çevrilir kızarıncaya kadar pişer.
Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Not: Tariften çıkan diyet krepleri bir günde bitecekse 2 kişi yemeli. 1 kişi yiyecekse 2 günde bitirilebilir.
Güzel krebimizi dilerseniz kahvaltılarda dilerseniz dürüm dilerseniz böreklerde tüketebilirsiniz Afiyet olsun :)

Yemek tarifleri



Kupta Türk Kahveli Etimek  

Kupta Türk Kahveli Etimek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Türk kahveli puding
  • Süt(puding için)
  • 9 adet etimek
Şerbeti için;
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • Yarım paket krem şanti
  • Süt
  • Kuruyemiş(arzuya göre)   

    Kupta Türk Kahveli Etimek Tarifi Yapılışı

    Hayırlı akşamlar canlar.🙋🏻
    Kahve severleri görebilir miyim.🤗
    Muhteşem bir tarifim var. Hem de Türk kahveli, miss gibi tüten 😱Damak çatlatan ne doyumsuz bi tatlı bu böyle 😍
    İşte o nefiss tarif. ✍🏻
    İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz.
    Tencereye şeker ve su alınır. Kaynayıncaya kadar bekletilir. Birkaç damla limon damlatılıp 5 dakika daha kaynatılır, ocak kapatılır.
    Bir tepsiye etimekler dizilir. Üzerine şerbet dökülerek soğumaya bırakılır.
    Başka bir tencerede süt ile puding kaynayıncaya kadar pişirilir. Etimekler kuplara yerleştirilir. Üzerine puding dökülür ve soğumaya bırakılır.
    Soğuyan tatlının son katına kremşanti konularak kuruyemişlerle süslenerek servis edilir.🤗
    Afiyet olsun 😘

Yemek tarifleri

Fırında Tavuk  

Fırında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • Tavuk (2 but 4 tavuk göğsü)
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı pulbiberi
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça  

    Fırında Tavuk Tarifi Yapılışı

    Merhabalar.
    Tavuğu iyice yıkıyoruz. İstediğiniz bölgesini alıyorsunuz bir kaba koyuyorsunuz. Ardından soğan ,patates, sarımsak ,domates ,biber bunları doğrayıp harmanlayıp fırın tepsisine koyuyorsunuz. Ardından sosunu yapmak için 👆 yukarıda saydığım tüm baharatları ekleyip 2 su bardağı su koyup karıştırıp tavuğun üstüne koyuyorsunuz. Fırınıza koyup 50 dk pişirip afiyetle yiyorsunuz 😎😎☺☺☺

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...