yemek tarifleri,Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç (Soyulup rendelenecek )
  • 1 adet mor soğan (Soyulup piyazlık doğranmış )
  • 3 adet taze yeşil soğan (Yıkayıp küçük doğranmış )
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • Kenarları için 2 adet erik domates (Yarım ay şekilde küçük kesilmiş )
  • 2 adet yeşibiber (küçük doğranmış )
Üzeri için :
  • 6-7 adet siyah zeytin ve biberli zeytin
Sosu için :
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı narekşisi
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Zeytinli Mor Soğanlı Havuç Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinler, domates ve biberler hariç salata malzemeleri derin bir kapta toplayıp harmanlayalım.
  2. Sosu bir kasede iyice çırparak salatanın üzerine dökelim karıştıralım.
  3. Servis tabağına alalalım.
  4. Zeytin, domates ,biberle süsleyelim. Afiyet olsun

yemek tarifleri,Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi

Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 bardak kaynatılmış su
  • 1 fincan erişte
  • 2 – 3 yemek kaşığı kıyma et
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağ
  • Sıvı yağ
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kıymalı Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışıf

  1. Tencere içerisinde yağla birlikte kıyma et kavrulur.
  2. Üzerine kaynamış su, erişte eklenir, karıştırılır , kaynamaya bırakılır.
  3. Küçük bir tencerede yoğurt, yumurta, 1 yemek kaşığı un mikserle pürüzsüz olana kadar çırpılır, kaynayan çorba suyundan, kepçeyle alınarak ılıklaştırılır.
  4. Çorba kesilmemesi için kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır, en son tuz ilave edilir. 8 – 10 dakika daha kaynatılır. Kıvamını bulunca ocak altı kapatılır.
  5. Sos malzemeleri servis aşamasında üzerine dökülür. Lezzeti şahane çorba içilmeye hazır👌
    AFİYETLER OLSUN

yemek tarifleri,Yayla çorba yapılışı tarifi

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

Yayla Çorbası Yapılışı Tarifi Yapılışı

  1. Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  2. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  3. Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  4. Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
  5. Şık bir sunum olması açısından;
    Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.
  6. Mis kokulu yayla çorbamız servise hazır.
..::Afiyet Olsun::..

Tavuk Şiş Tarifi

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • Çöp şiş
  • Sivri biber
  • Çeri domatesi
Sosu için;
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak tuz

Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp küp küp doğrayalım .
  2. Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Tavukları içine koyup en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
  4. Ardından çerileri yıkayıp ikiye bölün biberleri de küçük şekilde kesin.
  5. Dinlenen tavuğu çıkarıp tek tek tavuk, domates ve biber olacak şekilde şişlere dizin.
  6. Kalan harca 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.
  7. Eğer az kaldı ise biraz salça kekik ve pulbiber ekleyip sos elde edin ve fırın tepsisine dökün.
  8. Ardından çöp şişleri fırın tepsisine dizin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
  10. Üstü kızarınca arka kısmını çevirip biraz daha pişirin. ( her fırın farklı olduğu için belli bir saat söylemiyorum, ama ben takribi 1 saat pişirdim)
Lavaş, kıvırcık ve kuru soğan ile durum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Börülce Salatası Tarifi

Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı börülce
  • 1 çay bardağı mısır
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Kornişon turşu
  • 6-7 dal taze soğan
  • 1, 2 yaprak marul
  • Tuz, zeytinyağ, limon

Börülce Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Börülceler yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzdürülür.
  2. Sebzeler ve kornişon turşu ince ince doğranır.
  3. Soğuyan börülcelerin üzerine doğradığımız sebzeler ve kornişonu ilave edelim, mısırı ekleyelim son olarak tuz, zeytinyağ ve limonu da ekleyip karıştıralım.
  4. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Mantar Salatası Tarifi

Mantar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 tane közlenmiş kapya biber
  • 5-6 tane salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz
  • 7-8 adet yeşil zeytin
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Tuz

Mantar Salatası Tarifi Yapılışı

Mantarları temizledikten sonra limonlu tuzlu su da 10-15 dakika kadar haşlayalım. Sudan çıkartıp soğumaya bırakalım. Köz biberleri ve turşumuzu küçük küçük doğrayalım. Maydanozu ince kıyalım. Zeytinleri ve mantarları da doğrayıp karıştırdıktan sonra servis kabına alalım.
Bir kasede zeytinyağı limon ve tuzu karıştırıp salata sosumuzu üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  •  50g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
  • Tuz

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Pirinçler bol su ile yıkanarak ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Bu süre sonunda tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek tüm suyu süzdürülür.
  2. Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.
  3. Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  4. Pirinçler ilave edilerek 2-3 dk daha kavrulur.
  5. Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.
  6. Tencerenin kapağı kapatılarak yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın. Ve tamamen suyu çekene kadar pişirin. (Yazının devamında süreler ile ilgili detaylı açıklamayı bulabilirsiniz.)
  7. Ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.
  8. Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...