yemek tarifleri,Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata

Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy salatalık
  • 2 büyük domates
  • Yarım soğan (büyük olduğu için yarısını kullandım)
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi sosu
  • 2 yemek kaşığı limonsuyu
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sumaklı Nar Soslu Çoban Salata Tarifi Yapılışı

  1. Salatalıkları uzunlamasına dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  2. Domatesleri elinizde salatalıklarla aynı boyutta olacak şekilde doğrayın.
  3. Soğanı da küçük şeritler şeklinde doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
Not: çok sulandığı için derin bir kasede servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun

yemek tarifleri,Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası

Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk but
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 lt tavuk suyu
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Yarım limon
  • Pul biber

Terbiyeli Soslu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim
  1. Tavuk butlarını tuzunu ekleyerek düdüklü tencere de iyice haşlıyoruz.
  2. Tavuklar haşlanınca küçük küçük didikliyoruz.
  3. Didiklenen tavukları haşladığımız suya alıp meyanesini hazırlıyoruz.
  4. Yoğurt un ve yumurtayı iyice çırpıp çorbanın suyundan azar azar ekleyip karıştırıyoruz ılımasını sağlıyoruz.
  5. Sonra bu karışımı tencereye yavaş yavaş döküp aynı anda karıştırmaya devam ediyoruz ki kesilmesin kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz.
  6. Ayrı bir tava da sosunu hazırlıyoruz. tereyağı salça ve sarımsağı kızarana kadar kavuruyoruz.
  7. Nane pul biber ve karabiberini ekleyip çorbanın üzerine aktarıyoruz.
  8. Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız servise hazır.
  9. Servis esnasında üzerine bol maydanoz ve limon sıkıyoruz tam şifa niyetine deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

yemek tarifleri,Sebzeli Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi

Sebzeli Domatesli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 kase kaynar su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bismillahirrahmanirrahim

  1. Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Kavrulunca domates ve sarımsağı ekliyoruz.
  3. Tereyağı ve salçayı da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Pirinçleri iyice yıkayıp süzdürüp tuzuyla beraber ekliyoruz 5 dakika kavurduktan sonra bezelyeleri ekleyip suyunu koyuyoruz kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
  5. Piştikten sonra servis yapacağımız tabağa alıp üzerine bolca karabiber serpip afiyetle yiyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

yemek tarifleri,Semiz Otu Salatası Tarifi

Semiz Otu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 domates
  • 1 salatalık
  • 1 soğan
  • 1 demet semiz otu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı sirke tuz
Hazırlanışı
Süper sağlıklı özel sosuyla harika bir salata tarifi paylaşıyorum,

  1. Domatesi soğanı salatalığı küçük küçük doğrayalım.
  2. Ardından semiz otunu ayıklayıp elimizle küçük parçalara bölelim.
  3. Sumak ve kırmızı biberi koyup nar ekşisini zeytinyağı sirke ve tuzunu koyup karıştıralım salatamız hazır 🤗

yemek tarifleri,Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane)

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinci
  • 1. 5 su bardağı kaynar su veya tavuk suyu
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Nefis Tam Ölçülü Pilav (Tereyağlı Tane Tane) Tarifi Yapılışı

Pilav yapımındaki önemli püf noktalardan bir tanesi pirinçi çok iyi yıkamaktır.
  1. Derin bir kaba pirinci alın ve bol suda yıkayın.
  2. Bulanık nişastalı suyunu akıtıp tekrar yıkayın.
  3. Ben bu işlemi suyun berrak olana kadar tekrar ediyorum. Pirinci süzgeçe alın ve suyunu iyice akıtın.
  4. Yayvan bir pilav tenceresine zeytin yağını alın ve ısıtın.
  5. Sonrasında tereyağı ilavesi yapın.
  6. Tereyağı eridiğinde şehriyeyi ilave edin ve devamlı karıştırarak renk aldırın.
  7. Pirinci ekleyip 3-4 dk kavurun.
  8. Bu aşamada tuz ekleyin. Kaynar suyu ilave edin.
  9. Ben 1e 1 buçuk ölçü su kullanıyorum. Kapağı kapalı kısık ateşte hazır olana kadar pişirin. Kapağın altına peçete koyup dinlendirin. Afiyet olsun

yemek tarifleri,Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli)

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 6-7 adet küçük domates
  • 4-5 adet yeşil biber
Köftesi için:
  • 400 gr dana kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi(robotta çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, pulbiber, karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Sosu için:
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase su
  • Birkaç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber, tuz, pulbiber, kekik
  • Patlıcanları yağlamak için küçük bir kase sıvı yağ

Kızartmadan İslim Kebabı (Çok Hafif Ve Lezzetli) Tarifi Yapılışı

Merhaba sevgili arkadaşlarım
İslim kebabı ya da diğer adıyla kürdan kebabı. . Mutlaka bilenler vardır, bu yemeğin orjinalinde; ön hazırlık aşamasında patlıcanlar kızartılır ancak ben fırınlayarak hazırlıyorum. Bu şekilde lezzetinden hiçbirşey kaybetmediği gibi fazla yağ çekmediği için hafif de oluyor. Özellikle de iftar sofraları için ideal👌👌
Benim miniklerimin de neredeyse her lokmasında “anne bu yemek çok güzel” diyerek yedikleri bu yemeğin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim☺
  1. Öncelikle köfte için soğan rendelenir ve diğer malzemelerle birlikte iyice yoğrulur.
  2. Patlıcanlar ince uzun olacak şekilde dilimlenir.
  3. Fırça yardımıyla yağlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 20 dk kadar fırınlanır.
  4. Domates ve biberler uygun şekilde dilimlenir.
  5. İki patlıcan dilimi çapraz şekilde üstüste koyulur, ortasına mandalina büyüklüğünde köfte koyulur.
  6. Uçları ortada birleştirilir ve kürdan batırılır.
  7. Üst kısmına da biber ve domates takılarak tepsiye dizilir.
  8. Bu işlem tamamlandıktan sonra hazırladığımız sos yemeğin üzerine gezdirilir ve 200 derecelik fırında pişirilir.
    Afiyet olsun ☺☺

yemek tarifleri,Kıymalı Sodalı Börek tarifi

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 şişe soda(sade maden suyu)
İçine;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gr kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • maydanoz
  • karabiber
  • tuz
Üzerine;
  • yumurta sarısı

Kıymalı Sodalı Börek Tarifi Yapılışı

  1. Yağda ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kavurarak pişiriyoruz.
  3. Baharat maydanoz ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
  5. Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz.
  6. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz.
  7. Kıymalı harctan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz.
  8. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  9. Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  10. Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz.
  11. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun

Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi

  Dolgulu Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Kurabiye hamuru için; 110 gram margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket v...