Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 1, 5 kg patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir kabın içerisine kıymayı, karabiberi, tuzu, kimyonu ve kırmızı pul biberi, maydanozu alalım ve elimizi su ile ıslatıp kıymamızı iyice yoğuralım.
  2. Yoğrulan kıymamızı dolapta dinlenmeye bırakalım.
  3. Patlıcanlarımızı 2 parmak enliliğin de dilimlere keselim ve tuzlu su içerisinde yarım saat bekletelim.
  4. Daha Sonra patlıcanları iyice yıkayıp süzelim.
  5. Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve 1 patlıcan 1 köfte diyerek sırayla yan yana tepsi içerisine dizelim.
  6. Tepsinin orta boş kalan kısmına domatesleri, soğanları, biberleri ve sarımsakları dilimlere kesip yerleştirelim.
  7. Üzerinin sosu için sıcak su içerisine sos için gerekli malzemeleri karıştıralım ve patlıcan kebabımızın üzerine gezdirelim.
  8. Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında patlıcan kebabımız pişene kadar pişirelim.
    Afiyet olsun☺

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 adet salatalık turşusu
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 su bardağı mısır
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu

Kaşık Kaşık Yedirten Karnabahar Salatası Tarifi Yapılışı

Tam mevsimindeyken, kaşık kaşık yedirten, pratik ve nefis bir salata… Karnabaharı hiç böyle denedinizmi bilmiyorum. Fakat müdavimi olacağınıza eminim…
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp haşlayın ve suyunun iyice süzülmesi için süzgeçe alıp, soğumasını bekleyin. Yoğurt, mayonez, tuz, ince ince doğranmış dereotu ve sarımsağı kaseye alıp karıştırın. Karnabaharı, garnitür ve mısırı, küçük küçük doğranmış salatalık turşularını ilave edip karıştırın. Servis tabağına yerleştirip, afiyetle tüketin.
Salatanın sulanmaması için, haşlanan karnabaharın iyi süzülmesi ve salatayı hazırladıktan sonra servis edilmesi gerekir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Tavuk Çorbası

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü (evde baget ve but vardı onları değerlendirdim)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Nane
  • Sıvı yağ

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklarımızı haşlamaya koyuyoruz haşlanan tavukları sudan çıkarıp suyu az ise su ekleyip kaynatıyoruz.
  2. İçine şehriyemizi döküyoruz ayırdığımız tavukları didikleyip kaynayan çorbamıza ekliyoruz.
  3. Küçük bir kapta yoğurt ve una biraz su ekleyerek açıyoruz.
  4. İyice çırpıp çorbamıza katıyoruz ve iyice karıştırarak kaynayınca nanemizi atıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun :)

Köz Biberli Çoban Salatası

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet domates
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Arzuya göre nar ekşisi

Köz Biberli Çoban Salatası Tarifi Yapılışı

Bu tarifi Cahide Sultan’ın sayfasında gördüm hemen denedim. Sonuç harika oldu kendisine teşekkür ediyorum. 


  1. Bütün malzemeleri yıkayıp temizledikten sonra doğuruyoruz. Ben domatesin kabuklarını soymadan yaptım.
  2. Limon suyu ve tuzunu da katıp ezmeden karıştırıyoruz.
  3. Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağını gezdiriyoruz.
  4. Nane ve pul biberini de katıp servise hazır hale getiriyoruz.

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet patlıcan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle 4 adet patlıcanı kozmetikte ocakta közlüyorum kozmetiği olmayanlar fırında da közleyebilir.
  2. Diğer yandan etimizi suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyu çeken etimizin üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, üzerine ince ince doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  3. Soğanlar 5-6 dakika kavrulduktan sonra ince ince doğradığımız domatesi ekliyoruz.
  4. En son etimizin üzerine tuz karabiber ve yarım su bardağı sıcak su ekleyip tavamızı kısık ateşte kapağını kapatarak 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
  5. Etimiz pişene kadar başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Eriyen tereyağının üzerine unumuzu ekleyip topaklaşmasin diye sürekli karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra un kokusu çıkmaya başlayacak ve sütümüzü de ocağa ekleyip karıştırmaya devam edeceğiz. Bu yaptığımız beşamel sos.
  6. Sosumuz çok katı halini almadan közlediğimiz patlıcanları önceden ince ince doğrayıp, sosumuz katı hale gelmeden sosumuzun üzerine patlıcanları ekliyoruz. 3-4 dakika kavurup, en son üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip, 1 dakika kadar karıştırıp, ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Hazırladığımız karışımı geniş bir servis tabağına acıyoruz ve son dokunuş olarak üzerine etimizi ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı yarma
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
Üzeri için:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

Nohutlu Yarmalı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı



Nohut ve yarmayı bir gece önceden ıslatıyoruz suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Yoğurt, yumurta ve unu karıştırıyoruz üzerine biraz soğuk su ilave edip iyice karıştıralım.
Yoğurdu tencereye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz, kaynayıncaya kadar karıştıralım kesilmesin.
Çorbayı 10 dk. daha kaynatıp tuzunu ilave edip ocağın altını kapatalım.
Tereyağında naneyi yakıp çorbanın üzerine döküp karıştıralım.
Afiyet olsun:)

Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patlıcan
İç harcı için ;
  • 300 gr. Kuşbaşı tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet domates ( rendelenmiş )
  • Karabiber, tuz, kekik
  • Sıvıyağ
Üzerine;
  • Kaşar rendesi
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Tavuklu Karnıyarık Tarifi Yapılışı

Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilen lezzetlerinden biride karnıyarık. 🍆🍆
Bugün bi değişiklik yaparak karnıyarığı tavuklu denedim, sonuç 😋👌 Tavsiye ederim, denemek isteyenler için tarifi hemen ekliyorum.
Patlıcanlar alaca bir şekilde soyulup bir kaç yerinden delinir. Ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran patlıcanların fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir. Ayrı yerde tavuklu harç iç harç kavrularak hazırlanır. Önce kuşbaşı tavuk etleri tuz ile kavrulup, ardından soğan, sarımsak ve biberler ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Domates rendesi ilave edilip bir kaç dakika pişirilir. Baharatlar ile lezzetlendirilip ocaktan alınır.
Patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir. Ortaları yarılıp açılır. İçerisine hazırlanan tavuklu harç konur. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Sosu hazırlanıp tepsiye dökülür. 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...