Fırında Sebze Kebabı

Fırında Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 patates
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 3 yeşil biber
  • 10 tane mantar
  • 1 baş sarımsak
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Fırında Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı

Domates soslu kızartma tadında çok kolay ve zahmetsiz bir tarif bu arkadaşlar. hemen tarife geçiyorum ☺😄
  1. Bütün sebzeleri temizleyip parmak kalınlığında ve eşit boyda olacak şekilde doğruyoruz.
  2. Derin bir kapta sos için olan bütün malzemeleri karıştırıyoruz yıkayıp süzdüğümüz sebzeleri de içerisine dahil edip güzelce harmanlayoruz.
  3. Sosa buladığımız sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz .
  4. Sebzelerin üzerine de yağlı kağıt seriyoruz .
  5. 200 derecede önceden ısınmış Fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  6. Sebzelerin üzerinde ki yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirdikten sonra yemeğimizi istediğiniz gibi servis edebilirsiniz .Afiyet olsun 

Fırında Nefis Tavuk Tarifi

Fırında Nefis Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet tavuk incik
  • 2 adet büyük boy patates
Sosu İçin;
  • 4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 3 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz ,karabiber, toz kırmızı biber ,kekik, köri
Soğanlı Karışım İçin;
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz ,kekik,toz kırmızı biber, köri
  • Sıvı yağ

Fırında Nefis Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Sos malzemelerini karıştıralım.
  2. Derisini soyduğumuz incikleri sosa bulayalım.
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  4. İri iri doğradığımız patatesleri de kalan sosa bulayıp tavukların aralarına dizelim.
  5. 240°önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim.
  6. Soğan karışımını hazırlayalım. (Ben soğanı yağda sevdiğim için tavukla birlikte fırına sürmedim)
  7. Soğanları ve biberleri julyen doğrayalım.
  8. Yağda güzelce pişirelim.
  9. Baharatlarını ekleyip kapatalım.
  10. Pişen tavuklarımızın yanına patatesleri ve soğan karışımını koyup servis edelim.
  11. Müthiş bir lezzet ev halkı bayılarak yer genelde. 🤗👌Afiyet olsun.

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
Beşamel sos için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı (yoksa margarinde olabilir)

Fırında Makarna Beşamel Soslu Tarifi Yapılışı

Börek gibi puf puf harika bir fırında makarna oluyor, kim yediyse tarifini istedi.
  1. Önce makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. O haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri küçük bir tencerede muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Daha sonra makarnamızı süzüp borcama yerleştiriyoruz. (Ben oval borcam kullanıyorum tam geliyor)
  4. Daha sonra beşamel sosumuzu üzerine gezdiriyoruz.
  5. Kuru bir yer kalmamalı. Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiyoruz.
  6. En son tereyağından bıçak ucuyla kesip küçük parçalar halinde aralıklarla kenarlarına koyuyoruz.
  7. Sonunda ortalarına da bir kaç parça koyuyoruz ve 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz.
  8. Yarım saat kadar pişiriyoruz. Size tavsiyem fırında piştikten sonra 15 dakika kadar içini çekmesi için bekletmeniz. Afiyet olsun.

Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kiloya yakın arpacık kuru soğan  (kebaplık soğan)
  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Sosu için ;
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağına yakın su
Sunum için ;

Lezzet Bombası Soğan Kebabı (Gaziantep) Tarifi Yapılışı

Soğanların iki ucunu da kesiyoruz. Kabuklarını soymadan yıkayarak süzdürüyoruz.
Kıyma, karabiber ve tuzu yoğuruyoruz.
Soğanları tamamen ayırmadan boyuna doğru kesiyoruz.
Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle köfte şeklini veriyoruz. Daha sonra soğanların içine yerleştiriyoruz. Soğanları şekilde görüldüğü gibi tepsiye sıkça diziyoruz.
Sosu için nar ekşisi ve suyu bir kapta karıştırarak kebabımızın her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
200 derece fırında yaklaşık 1 saat kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. Üzeri iyice kızardığında yemeğimiz pişmiştir.
Pişen yemeğimizi lavaş, yeşillik ve ayranla servis ediyoruz. 🍞🍞🍹
Bu kebap mutfağıyla dünyaca ün yapmış Gaziantep’e aittir. Tek başına ana yemek olarak yapabilirsiniz. Yanında başka bir yemek ya da salata yapmanıza gerek kalmaz.
Lavaşla dürüm yapılarak yenir. O kadar lezzetli ki yerken parmaklarınızı yiyebilirsiniz. 💕💕
Yedikçe yediren, bol vitaminli ve pratik bir yemek. 😍
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. 📢📢👍
Deneyeceklere afiyet olsun. 😉

Sebze Çorbası tarifi

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 1 kahve fincanı bezelye
  • 5 su bardağı su(varsa et veya tavuk suyu. Yarı yarıya da olabilir )
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağ, sıvı yağ veya zeytinyağ

Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı

Günaydın arkadaşlar. Serin günlerde içimizi ısıtan bol vitaminli sebze çorbası tarifi vermek istiyorum. İkram ettiklerim çok beğendi. sizlerinde beğeneceğinizi umarak buyrun tarifimize geçelim. 👇👇
  1. Öncelikle havuç, patates, kırmızı biber küçük doğranır.
  2. Tencere içerisinde yağla birlikte doğranmış sebzeler bir kaç dakika kavrulur.
  3. 1 yemek kaşığı un la birlikte çevrilir azar azar su ilavesiyle bezelye, mısır, tuz konularak karıştırılır.
  4. 7-8 dakika kaynatılır.
  5. Pişmeye yakın süt ilave edilir.
  6. Bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak altı kapatılır.
Leziz çorbamız içmeye hazır. 👌 AFİYETLER OLSUN

Ispanaklı Çorba Tarifi

Ispanaklı Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 150g ıspanak
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı tel şehriye
  • Tuz
Üzeri için
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Ispanaklı Çorba Tarifi Yapılışı

Gelelim pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz ıspanaklı çorba veya ıspanak çorbası nasıl yapılır, tarifi kısaca anlatayım;
  • Öncelikle ıspanaklar doğranarak 1 lt suda 5 dk kadar haşlanır.
  • Yoğurt, un ve yumurta çırpılarak ıspanağın haşlama suyundan 1-2 kepçe eklenerek hızlıca çırpılır, böylece terbiye ılınmış olur.  Yoğurdun kesmemesi için bu işlemi mutlaka yapmalısınız.
  • Ilıtılan yoğurt haşlanmış ıspanağa çırpılarak eklenerek, kaynadıktan sonra tel şehriye eklenir.
  • Tuzu ayarlanarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ispanaklı çorbamız servise hazır, servis kaselerine alındıktan sonra ıspanaklı çorbamız tereyağında kızdırmış olduğunuz biber gezdirilerek sıcak sıcak servis edilir.
  • Ispanaklı çorba tarifini deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Turşulu Brokoli Salatası

Turşulu Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 4 parça brokoli
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım limon
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • 2 yemek kaşığı konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil zeytin
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 kaşık zeytinyağı

Turşulu Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı

Önce bir tencerede havuç ve brokoliyi 15 dk haşlıyoruz. Bir tarafta maydanoz, kırmızı biberi, turşuyu doğruyoruz. Bir kapta karıştırıyoruz. Haşlanan malzemeyi de biraz soğuk suda bekletip süzüp küçük küçük doğrayıp diğerlerinin üzerine ekliyoruz. Tuz, biber, yağ ve limonu da ekleyip karıştırıyoruz. Nefis bir salata, servise hazır afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...