Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi

Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 2- 3 dal brokoli
  • 2- 3 dal karnabahar
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam ıspanak(isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı domates sosu(yada 1 adet domates)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıcak su
Üzeri sosu için;
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Sebzeli Çorba (Grip Savar) Tarifi Yapılışı

  1. Sebzeler soyulup iri iri doğranır.
  2. Mercimek yıkanıp süzülür.
  3. Düdüklü tencereye bütün malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
  4. Kapağı kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynayınca da altı kısılıp 15-20 dk kadar pişirilir.
  6. Süre sonu da pişip pişmediği kontrollü bir şekilde bakılır.
  7. Rondodan çekip birazda o şekilde kaynatın. Üzerine yağılı naneli sosunu ilave edip limonla servis edebilirsiniz.
    Afiyet Olsun🤗🤗

Havuç Çorbası Tarifi

Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dileyen bulyon kullanabilir

Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak bir çorba:) Muhakkak denemenizi öneririm hem sağlıklı hem lezzetli;)
  1. Soğan, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayalım.
  2. Sıvıyağı tenceremize alıp soğanları üzerine ekleyelim.
  3. Pembeleşene kadar kavrulan soğana unu ekleyip bir kac dk kavurmaya devam edelim.
  4. Üzerine patates ve havucu ekleyip bir kaç tur karıştırıp sütü ekleyelim.
  5. Son olarak tuzunu ,karabiberini ekleyip suyunu koyalım.
  6. Kaynayan çorbamızı kontrol edip sebzeler yumuşadıysa altını kapatalım.
  7. Çorbamızı blenderda çekelim ve pürüzsüz bir kıvama getirelim.
    Not; Süt kullanmak istemeyenler krema da tercih edebilirler.
    Afiyet olsun

Fırında Pratik Uskumru Tarifi

Fırında Pratik Uskumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 orta boy uskumru
Sosu için ;
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 tutam karabiber
  • Tuz

Fırında Pratik Uskumru Tarifi Yapılışı

  1. Balıkları yıkayarak iyice süzdürüyoruz.
  2. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp balıkların her tarafına gelecek şekilde buluyoruz.
  3. Üzerini streçleyerek dolapta 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirerek 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar pişiriyoruz. (İlk 20 dakikadan sonra alt üst ederek diğer taraflarının da kızarmasını sağlıyoruz. )
  5. Pişen balıkları salata ve içecek eşliğinde sıcak servis ediyoruz. 🐟🍴
Buharda piştiği için çok lezzetli ve zahmetsiz bir balık.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftelik Malzeme;
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 5-6 kaşık galeta unu (yada bayat ekmek içi )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı köftelik baharat yada.
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz
Garnitür malzemeler;
  • 1 kavanoz iri bezelye
  • 4 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Misket Köfteli Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

Şahane tadı ile mükemmel bir yemek😍👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
  1. Yoğurma kabına soğan incecik küp küp minicik doğranır.
  2. Üzerine köfte için gerekli tüm malzeme eklenerek birbirine yedirilene kadar elde yoğrulur.
  3. Hazırlanan harçtan avuç içinde yuvarlak minik toplar yapılır ve büyük bir tavada orta ateşte bol yağda hafif kızarana dek çevrilerek kızartılır.
  4. Köftelerimiz bir peçete serilmiş tabakta hazır bekletilirken, biz büyük tenceremizin içerisine biberleri ve soğanımızı yemeklik minik doğrayıp sıvı yağda kavuralım, daha sonra içine salça ilavemizi yapıp onuda kavurduktan sonra göz kararı kaynar su ilavesi yapalım, içerisine küp doğradığımız patatesleri de ekleyip beraber biraz pişirelim.
  5. Patatesler yumuşamaya başladığında ise kızarttığımız köfteleri tuzunu ve pul biberini katıp beş dakika kaynatalım en sona haşlanmış bezelyeleride ilave ederek tadını suyunu kontrol edip hep beraber pişmeye bırakalım.
  6. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.
  7. Görüntü olarak ta tat olarak ta gerek misafirlerinize gerek sevdiklerinize sunacağınız gayet zengin içerikli bir akşam yemeği yanında pirinç pilavı ve cacıkla salatada olabilir ikram edebilirsiniz.

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • Tuz
Terbiyesi için :
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
Üzerine :
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • Pul Biber
  • Nane

Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Mercimek güzelce yıkanır. Tencereye alınır. Üstüne küp doğranmış patates ve havuç eklenir. Soğan doğranır ilave edilir. Üstünü 2-3 parmak geçene kadar su eklenir. Havuçlar ve patatesler pişene kadar kaynatılır. Pişince blendırdan geçirilir. Kıvamı ayrandan biraz daha sulu olacak şekilde su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan terbiyesi hazırlanır. Yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Un ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
Kaynayan çorbanın ateşi çok hafife indirilir. Çorbadan 3-4 kaşık terbiyeye eklenir, terbiye karıştırılır. Yine 3-4 kaşık terbiyeye alınır karıştırılır. Böylece terbiye açılır. Şimdi terbiye çorbaya ilave edilebilir. Yavaş ve çorba karıştırılarak terbiyesi eklenir. Kaynayınca da tuzu ilave edilir.
En son tereyağ ve sıvı yağ yakılır. Pul Biber ve nane yağda az döndürülür ve çorbaya sos olarak dökülür. İstenirse bu sos servis sırasında tek tek kasedeki çorbalara da konulabilir.
Afiyet şifa olsun.

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla erişte
  • 50 gram dana kıyma
  • 7 su bardağı su
  • Tuz
Köfte için ;
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
Terbiyesi için ;
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber

Köfteli Erişteli Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Suyu tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Köfte için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurarak minik köfteler hazırlıyoruz.
  3. Haşlanmış nohut, mercimek, köfte ve erişteyi de ilave ederek 5-10 dakika birlikte pişiriyoruz.
  4. Terbiyesi için malzemeleri derin bir kasenin içine alıp çırparak hazırlıyoruz. (Benim kullandığım yoğurt katı olduğu için yarım su bardağı su ilave ettim. Sizin yoğurdunuz suluysa kullanmanıza gerek yok. )
  5. Çorbanın suyundan iki kepçe alarak terbiyeye ilave edip hızlıca karıştırıyoruz.
  6. Terbiyesini yavaş yavaş çorbaya ilave ederek karıştırıyoruz.
  7. Kesilmemesi için kaynara çıkana kadar karıştırıp kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişiriyoruz.
  8. Küçük bir tavada üzeri için malzemeleri kızartıp servis kasesine aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz. Servise hazır. 🍞

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük boy kabak
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 tane karanfil
  • 2 haşlanmış didiklenmiş tavuk baget
  • 5 kepçe tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 bardak sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limonun suyu

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

Sebzelerimizi iri parçalar halinde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim. Tavuk suyunu ve 1 tane karanfilimizi de ekledikten sonra suyumuzu da ilave edip sebzelerimizin haşlanıp yumuşamasını bekleyelim. Sebzelerimiz haşlandıktan sonra karanfili çıkarıp blendrdan geçirip pürüzsüzleştirelim. Şehriye ve didiklenmiş tavuklarımızı da ekleyip pişmesini bekleyelim. Bu arada ayrı bir kapta un ve yoğurdu iyice çırpıp üzerine limon suyu ve yumurta sarısını da ekleyip tekrar çırpalım. Sürekli çorbayı karıştırarak terbiyesini yavaş yavaş ekleyelim. Ocağı en kısık dereceye getirip 5 dk daha pişirip altını kapatalım. Tuzunu ve karabiberini en son ilave edelim. Dilerseniz üzerine salça ve yağı kızdırıp sos yapabilir sevdiğiniz sebzeleri ekleyip sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Ceviz Kurabiye Tarifi

  Ceviz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya, kabartma tozu Al...